26.10.13

Κόκκινες γραμμές...



Γιάννης Παπαγιάννης

Οι πιέσεις της τρόικας για λήψη νέων οριζόντιων μέτρων εχουν δημιουργήσει πονοκέφαλο σε Σαμαρά και Βενιζέλο. Ηδη ο πρωθυπουργός προσπαθεί να καταστήσει σαφείς τις...
"κόκκινες γραμμες" του στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Στο πλαίσιο αυτό κινούνται κι όλες οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών , συμφωνα με τις οποίες το πολιτικό σύστημα και, κυρίως, εχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο για περαιτέρω θυσίες.
Στην προγραμματική συμφωνία θα γίνεται λόγος και για τον στόχο της "δημοσιονομικής αυτονομίας" της Ελλάδας και της δυνατότητας της να ρυθμίζει ανεξάρτητα απο ξένες επιβολές τα του οίκου της.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες τους σε κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο, ενώ αναμένεται να διακηρύξουν και την βούληση τους για πολιτική σταθερότητα και εξάντληση της 4ετιας.
Την ίδια στιγμή , το πολιτικό μέτωπο που συγκροτείται απέναντι στο ενδεχόμενο νέων μέτρων μπορεί μεν να ενισχύει την διαπραγματευτική θεση του Αντ. Σαμαρά, ωστόσο - με την βοήθεια και των ΜΜΕ, που υιοθετούν πλεον πολεμικούς τόνους εναντι της τρόικας- ο πήχης των προσδοκιών ανεβαίνει πολύ με ο,τι αυτό συνεπάγεται...

Από τη στήλη "Danger - Διαπλοκες" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: