20.10.13

Αλλαγές στην έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως, μετά τον σάλο για την μικρή Μαρία...

Αλλαγές στα πιστοποιητικά γεννήσεως  από το υπουργείο Εσωτερικών
Αλλαγές στην έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως για να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν στο σύστημα, ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών μετά τον σάλο που ξέσπασε για την μικρή Μαρία.

Όπως...
ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, όσα παιδιά γεννιούνται σε νοσοκομεία θα πρέπει «να φέρουν πιστοποίηση τόσο από τον γιατρό όσο και από το νοσοκομείο. Για όσα παιδιά γεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων της τεχνολογίας, της ιατρικής και του Δικαίου».

Θυμίζουμε ότι οι φερόμενοι ως γονείς της 4χρονης, είχαν στην κατοχή τους ληξιαρχική πράξη γέννησης και βάπτισης, προφανώς με δηλώσεις μαρτύρων και χωρίς δικαστικές αποφάσεις.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η 40χρονη Ρομά είναι κάτοχος δύο δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ, διατηρώντας παράλληλα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στο Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών και ενός αγοριού, και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα 3 κοριτσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: