3.10.13

Κι αν βγω απ’ αυτήν τη φυλακή...



...φασίστας θα με περιμένει...

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Οι βρισιές, οι απειλές, οι κλωτσιές και τα φτυσίματα του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου και του Μίχου την ώρα που έβγαιναν ελεύθεροι, αλλά όχι αθώοι, από την Ευελπίδων, σαν να μην ήτανε μόνο για...
τους δημοσιογράφους και τους καμεραμάν που στεκόντουσαν απ' έξω. Σαν να ήτανε για όλους μας, σαν να ήτανε για την κουτσή δημοκρατία μας. Ξυστά από το μάγουλό μου πέρασε η ροχάλα του βλαμμένου. Όχι ότι θα τους φοβηθούμε, όχι ότι θα κάνουμε πίσω, τον φασισμό θα τον τσακίσουμε και θα 'ναι μέρα μεσημέρι, όταν τους βλέπεις όμως να μπαίνουνε το Σάββατο σιδηροδέσμιοι και να βγαίνουνε την Τετάρτη με τα χέρια ελεύθερα και τα στόματα απύλωτα, ε, όσο να 'ναι, σου ανεβαίνει το γαμώτο στο στόμα. Πιο πολύ απ' όλα με πείραξε που έφαγαν τα κτήνη μπριάμ, αρακά και σπανακόρυζο με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου, ο δε Παναγιώταρος, που έχει μεγαλώσει στις Βερσαλλίες, ζήτησε, τρομάρα του, σουβλάκια.



Κανονικά δεν πρέπει να υπεισερχόμεθα στα της Δικαιοσύνης, εγώ όμως θα υπεισέλθω, έτσι, επειδή έχουνε την τάση να προφυλακίζουνε τον κάθε φτωχοδιάβολο για ψύλλου πήδημα κι αν τους τύχει και κανένας απεργός πείνας, τον αφήνουνε πρώτα να φτάσει στο κουτάλι του παπά και μετά τον αποφυλακίζουνε με όρους εξαιρετικά δυσβάστακτους. Τους συλλάβανε λοιπόν τους τρεις, τους φορτώσανε τον μισό Ποινικό Κώδικα, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία, και μετά τους αφήσανε να φύγουνε, επειδή δεν ήταν, λέει, ύποπτοι φυγής και ύποπτοι για τέλεση παρόμοιων πράξεων.



Το ότι δεν ήτανε ύποπτοι φυγής να το δεχτώ. Σιγά μην φύγουνε οι φασίστες από τη χώρα, πού θα βρούνε πιο φιλόξενο μέρος από την Ελλάδα του Σαμαρά; Το ότι δεν θα τελέσουν όμως παρόμοιες πράξεις, από πού προκύπτει; Τι εγγυάται ότι θα πάψουν να σκοτώνουν, να χτυπάνε, να εκβιάζουν; Ποιος διασφαλίζει ότι ο Κασιδιάρης, ο φερόμενος και ως επιχειρησιακός αρχηγός, δεν θα συνεχίσει να στρατολογεί και να εκπαιδεύει πιτσιρίκια; Συνελήφθησαν χωρίς τη διαδικασία του αυτοφώρου, επειδή τα εγκλήματά τους, ως συμμετεχόντων σε οργάνωση που δρα από το 1987, ήταν διαρκή. Πού πήγε η διάρκεια; Πνίγηκε στο μπριάμ;



Μέχρι να γίνει η δίκη, τα τρία μπουμπούκια θα έχουν πλήρη κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Θα μπαινοβγαίνουν στη Βουλή, θα βγάζουν λόγους, θα ψηφίζουν νομοσχέδια. Χαράς ευαγγέλια για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες: μετά την αποφυλάκιση του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου και του Μίχου, οι βουλευτές που ψηφίζουν υπέρ των συμφερόντων τους αυξάνονται αυτομάτως κατά τρεις.


Και οι κρίνοντες κρίνονται. Εκτός κι αν οι κρίνοντες δεν έχουν αρκετά στοιχεία για να δέσουν την υπόθεση που έφτασε άρον-άρον στα χέρια τους. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου έχει διαπράξει μέγα πολιτικό έγκλημα.


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: