30.10.13

Οι ασθενείς στοιβαγμένοι στον Ευαγγελισμό...

Πηγή: www.facebook.com/pages Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" 
... ο υπ.Υγείας στα κανάλια...
Μια φωτογραφία που αποτυπώνει την κατάντια του δημόσιου συστήματος υγείας, δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ώρες στη σελίδα του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Σε αυτήν φαίνονται τουλάχιστον...
δώδεκα ασθενείς, στοιβαγμένοι σε έναν θάλαμο, στις 29 Οκτωβρίου, δεύτερη μέρα εφημερίας του νοσοκομείου χωρίς αξονικούς τομογράφους. Ανάμεσά τους ένας ασθενής εξέπνευσε.
Η ανάρτηση έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης και το κείμενο που τη συνοδεύει αναφέρει:

"Οι άρρωστοι πετιούνται σαν ανθρώπινα τσουβάλια ανάμεσα στα νοσοκομεία για να βρουν τις απαιτούμενες Ειδικότητες (Αττικό & Σισμανόγλειο -> Ευαγγελισμός) και εξετάσεις (Ευαγγελισμός -> Ιπποκράτειο -> Ευαγγελισμός).
Το ΕΚΑΒ βουλιάζει στις εκατοντάδες διακομιδές, ενώ οι ασθενείς παίζουν την τύχη τους επί πολλών βασανιστικών ωρών μέχρι να αντιμετωπιστούν."
Λίγες ώρες αργότερα, οι διαχειριστές της σελίδας πρόσθεσαν με σχόλιο πως στον συγκεκριμένο χώρο "ένας άνθρωπος διασωληνώθηκε, σε άλλον έγιναν καρδιακές μαλάξεις, και τρίτος δυστυχώς κατέληξε. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των συνοδών και των υπολοίπων αρρώστων."
Την ώρα που επικρατούσε η κατάσταση αυτή σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, ο υπουργός Υγείας δήλωνε -σε μία από τις αμέτρητες τηλεοπτικές του εμφανίσεις πως η βλάβη στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου θα επιδιορθωθεί εντός της ημέρας, ενώ το αργότερο σε ένα μήνα θα λειτουργεί και δεύτερος αξονικός τομογράφος, ο οποίος θα αποκτηθεί με κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ.
"Ας φάνε παντεσπάνι"
Ο κ.Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει αυξημένη προσέλευση στα ιδιωτικά νοσοκομεία, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας όλα αυτά συζητούνται διεξοδικά και επισήμανε: "σύμφωνα με τις μελέτες των οικονομικών της υγείας, τα δημόσια συστήματα μας κοστίζουν περισσότερο από ό,τι τα ιδιωτικά συμπληρώνοντας: "αυτό είναι το πρόβλημα, άρα λοιπόν δεν είναι τόσο απλό όσο το λέμε".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: