26.10.13

Σε διαθεσιμότητα οι νυχτοφύλακες του σεισμολογικού του ΑΠΘ...

Σε διαθεσιμότητα βρίσκονται πλέον οι νυχτοφύλακες του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας...
στο ThessToday o σεισμολόγος Μανώλης Σκορδύλης, "μιλάμε για μία "μηχανή" από την οποία έστω και ένα γρανάζι να βγάλει κάποιος δεν θα λειτουργεί όπως λειτουργούσε.

Στόχος μας είναι να κρατήσουμε το επιχειρησιακό επίπεδο του σεισμολογικού σταθμού ψηλά, όπου βρίσκεται. Ένα μεγάλο μέρος του έργου που παρέχουμε, το παρέχουμε δωρεάν, καλύπτοντας 24ωρες βάρδιες. Οποιαδήποτε διαταραχή αυτής της ισορροπίας θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία του σεισμολογικού σταθμού, όσο και στη γενικότερη αντισεισμική πολιτική της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, με την ΚΥΑ της 24ης Σεπτεμβρίου σχετικά με την διαθεσιμότητα Διοικητικών Υπαλλήλων σε 8 ΑΕΙ της χώρας, καταργήθηκαν στο σύνολό τους οι θέσεις νυχτοφυλάκων στο ΑΠΘ. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις νυχτοφύλακες του Σεισμολογικού Σταθμού, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν ήδη ότι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας, Γρηγόριος Τσόκας και ο Διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής, Βασίλειος Καρακώστας, οι πρώτες συνέπειες της διαθεσιμότητας αφορούν και τη συγκεκριμένη υπηρεσία του ΑΠΘ, που η δυσλειτουργία της έχει και ευρύτερες κοινωνικές επιπτώσεις, κάτι που καταδεικνύει ότι οι Διοικητικοί υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα δεν περισσεύουν.

"Στο Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ η 24ωρη ανθρώπινη παρουσία εξασφαλίζει όχι μόνο την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας και την ενημέρωση της Πολιτείας και της κοινωνίας, αλλά και την προστασία/φύλαξη του εξοπλισμού, ο οποίος επιτρέπει την άμεση λήψη σήματος από περισσότερους από 170 σεισμολογικούς σταθμούς της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών. Η έλλειψη φύλαξης αφήνει εκτεθειμένο τον εξοπλισμό αυτό σε πολλούς κινδύνους και μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της ομαλής λειτουργίας του σεισμολογικού δικτύου και αδυναμία ενημέρωσης του πληθυσμού σε θέματα που αφορούν το σεισμικό κίνδυνο" καταλήγει η ανακοίνωση.Δείτε και το σχετικό βίντεο...
thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: