7.10.13

Δευτέρα εξελίξεων στον ΔΟΛ...

Σταύρος Ψυχάρης 
Tι θα πει ο Ψυχάρης στην ΕΣΗΕΑ...
Στην ΕΣΗΕΑ χτυπά η καρδιά του ΔΟΛ σήμερα. Σε πρώτη φάση το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναμένεται να ενημερωθεί από τον Σταύρο Ψυχάρη για το τι πρόκειται να συμβεί στον οργανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ θα...
παίξει το ίδιο χαρτί που έχει παίξει άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν όταν βρέθηκε στην ίδια θέση. Με άλλα λόγια θα αναφέρει στην ηγεσία της ΕΣΗΕΑ ότι δεν βγαίνει το «μαγαζί» αν δεν γίνουν απολύσεις και ότι με το νέο πρόγραμμα ευελπιστεί να ισορροπήσουν τα πράγματα… Η φράση «κλειδί» στην ενημέρωση προς την ΕΣΗΕΑ – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δέσμευσή του ότι θα προχωρήσει σε ελάχιστες – «επιλεκτικές» τις χαρακτηρίζουν στον ΔΟΛ, μονοψήφιες απολύσεις δημοσιογράφων. Στόχος φυσικά να καμφθούν οι αντιστάσεις της ΕΣΗΕΑ και να σπάσει το συνδικαλιστικό μέτωπο.

Αργότερα είναι προγραμματισμένη συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι σε αυτές τις συνελεύσεις το παρών δίνουν μόνο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των σωματείων (οι οποίοι συχνά προτάσσουν τις προσωπικές, κομματικές αλλά και συντεχνιακές προτεραιότητες τους) και ελάχιστοι εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τελικά κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε η τελευταία απεργία-φιάσκο στον ΔΟΛ πριν από μόλις ένα μήνα είναι νωπή ακόμη!

Κατά τα άλλα σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τέλος του μήνα αναμένεται να γίνει το επόμενο κύμα απολύσεων στη Μιχαλακοπούλου χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κριτήρια που θα κυριαρχήσουν! Θα καταργηθούν ολόκληροι τομείς και δομές ή θα απολύονται ένας ή δύο εργαζόμενοι από κάθε τομέα και τμήμα έτσι χωρίς… πρόγραμμα;
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: