23.10.13

Αρρυθμίες στη δικομματική...


Την προγραμματική συμφωνία της δικομματικής κυβέρνησης σφραγίζουν με καθυστέρηση μηνών ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι οποίοι συναντώνται το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, μέσα σε...
βαρύ κλίμα που διαμορφώνουν τόσο οι αποστάσεις Αβραμόπουλου από τους χειρισμούς Βενιζέλου στην υπόθεση Σκαραμαγκά, όσο και οι αιχμές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά την αναφορά Στουρνάρα για πιθανές στοχευμένες περικοπές σε ασφαλιστικά ταμεία.
Η προγραμματική συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να προβάλλει το τρίπτυχο: Απαγκίστρωση από το Μνημόνιο - Ελάφρυνση του χρέους – «Όχι» σε νέα περιοριστικά μέτρα.

Ωστόσο, τη δέσμευση της κυβέρνησης για την αποτροπή νέων περικοπών θολώνει η αναφορά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για περιθώρια στοχευμένων παρεμβάσεων σε θεωρούμενα ως «ευγενή» ασφαλιστικά ταμεία (κυρίως ΔΕΚΟ και τραπεζών).

Η συγκεκριμένη αποστροφή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αναβιώνοντας τις προβληματικές σχέσεις Βενιζέλου – Στουρνάρα. Για απειλητικές πληροφορίες «που αναστατώνουν τον κόσμο και δεν τον αφήνουν να ησυχάσει» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός είναι εκείνοι οι οποίοι καθορίζουν την κυβερνητική πολιτική.

Η κόντρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Οικονομικών ήρθε μία ημέρα μετά τη συνάντηση Βενιζέλου – Σαμαρά, η οποία άλλωστε διεξάγεται εν μέσω σύγκρουσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον υπουργό Άμυνας.

Μετά τις αποστάσεις τις οποίες τήρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τους χειρισμούς Βενιζέλου στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (πρώην υπουργό Άμυνας), ο οποίος κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου παρέπεμψε ακριβώς στη δήλωση Κεδίκογλου προκειμένου να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί γκρίνια ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου κάνει πλάτες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μία άποψη την οποία προωθεί άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας την αντίστοιχη στάση του πρωθυπουργού στην εμπλοκή Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: