17.10.13

Διοικητής Ασφάλειας και υπαξιωματικός με όπλα και ναρκωτικά...

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος ενός 30χρονου αξιωματικού και ενός 32χρονου υπαρχιφύλακα τμήματος Ασφαλείας της Αθήνας.
Τα αδικήματα που...
βαρύνουν τον αξιωματικό αφορούν τις διατάξεις της παράβασης καθήκοντος και της νομοθεσίας περί όπλων, βεγγαλικών κ.λπ., ενώ ο υπαρχιφύλακας κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.
Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε χθες στο συγκεκριμένο τμήμα Ασφαλείας, στο γραφείο του αξιωματικού – διοικητή του τμήματος – βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια και ένα περίστροφο, μία δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ένας σιγαστήρας, ποινική δικογραφία του 2006 με πειστήρια (ένα πορτοφόλι, τρεις βιντεοκασέτες, ένα πλαστικό αεροβόλο πιστόλι), δύο συσκευασίες πυροτεχνημάτων, μεγάλος αριθμός από κροτίδες, συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια, δεκάδες αντιγραμμένα CD και DVD και άλλα αντικείμενα η παρουσία των οποίων δεν δικαιολογείται.
Μέσα σε ερμάριο – φοριαμό που χρησιμοποιούσε ο υπαρχιφύλακας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, αναδιπλούμενο μαχαίρι με οδοντωτή λάμα, περίστροφο replica, δύο καρτέλες με 17 δισκία του φαρμακευτικού – ναρκωτικού σκευάσματος Vulbegal και σφραγίδα με στοιχεία άλλου αστυνομικού.
Σε κοινόχρηστους χώρους της υπηρεσίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο βαριοπούλες, τσεκούρι, κατσαβίδι, ξύλινος λοστός και άλλα αντικείμενα.
Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Eξετάζεται από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ η επιβολή ανάλογων πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος τους...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: