18.10.13

Το νέο πλαίσιο για τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων...

Ποιες ψαλιδίζονται και ποιες καταργούνται, τι προβλέπει νέο νομοσχέδιο...

Την απαγόρευση χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών για τους δημοσίους υπαλλήλους που φοιτούν σε μεταπτυχιακά προγράμματα, τη μείωση της...
άδειας εξετάσεων κατά 10 ημέρες το χρόνο, την κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας της μίας μέρας ανά δίμηνο (που απολάμβαναν όσοι εργάζονταν με ηλεκτρονικό υπολογιστή πάνω από πέντε ώρες τη μέρα) και άλλες διατάξεις σχετικές με τις διαδικασίες προσλήψεων και πιστοποίησης προσόντων, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο προσθέτει περαιτέρω εξαιρέσεις από το καθεστώς της διαθεσιμότητας για συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, οδηγοί και τεχνικοί της Διεύθυνσης Κρατικών Αυτοκινήτων κ.ά.), που είχαν προσληφθεί βάσει ειδικών διατάξεων (όπως λόγω θανάτου ή ανικανότητας συγγενικού προσώπου) και υπάλληλοι που μισθοδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» που κατατέθηκε προβλέπει:

-Την απαγόρευση χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών για τους δημοσίους υπαλλήλους που φοιτούν σε μεταπτυχιακά προγράμματα

-μείωση της άδειας εξετάσεων κατά δέκα ημέρες το χρόνο

-κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας της μίας μέρας ανά δίμηνο (που απολάμβαναν όσοι εργάζονταν με ηλεκτρονικό υπολογιστή πάνω από πέντε ώρες τη μέρα).

-Εξορθολογίζονται οι αναρρωτικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές μειώνονται από 10 μέρες το χρόνο σε 8 με ιατρική γνωμάτευση, ενώ οι μέρες αναρρωτικής που χορηγούνται με απλή υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου μειώνονται από 4 σε 2 και όχι συνεχόμενες.

-Όσον αφορά στις γονικές άδειες, παρέχονται πρόσθετες διευκολύνσεις στους γονείς δημοσίους υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων κ.λπ. χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας 3 μηνών, με αποδοχές, για κάθε τέκνο πέραν του ενός. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα στον πατέρα δημόσιο υπάλληλο να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, σε περίπτωση που η σύζυγός του δεν εργάζεται.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο προσθέτει περαιτέρω εξαιρέσεις από το καθεστώς της διαθεσιμότητας για συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, οδηγοί και τεχνικοί της Διεύθυνσης Κρατικών Αυτοκινήτων κ.ά.), που είχαν προσληφθεί βάσει ειδικών διατάξεων (όπως λόγω θανάτου ή ανικανότητας συγγενικού προσώπου) και υπάλληλοι που μισθοδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: