11.10.13

Άρτσι, μπούρτσι...

Και λουλάς(οι παρατυπίες για το μόρφωμα της Δ.Τ)

Όταν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις ένα λάθος, πάτος δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις παρανομίες τη μία μετά την άλλη για να...
δώσει θεσμικό πλαίσιο στη λειτουργία του παράνομου μορφώματος της Δ.Τ. Στην ουσία για να καλύψει το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ Α.Ε την 11η Ιουνίου.

Η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος (αναδημοσιεύεται παρακάτω από το enikos.gr) είναι ουσιαστικά διάραξη σκούπα. Καταργεί καταρχήν το νόμο του ΑΣΕΠ (2190/1994) ο οποίος ορίζει ρητά πως δεν επιτρέπεται ανανέωση συμβάσεων πέραν του 2μηνου. Η κυβέρνηση όμως θέλει να ανανεώσει τους 2μηνιτες της Δ.Τ για άλλους 10 μήνες. Οπότε ας καταργηθεί ένας νόμος....

Για τη λειτουργία της Δ.Τ που δεν καλύπτεται νομικά από πουθενά, υπάρχει άλλη διάταξη με την οποία σκαρφίζονται νέο θεσμικό μόρφωμα. Θα λειτουργεί λέει με ευθύνη του Ειδικού διαχειριστή Γκίκα Μάναλη (δηλαδή;) με σύμφωνη γνώμη του Γ. Προκοπάκη που ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος σε μια εταιρεία που δεν υπάρχει ακόμη! (Το μισθό τους από που ακριβώς θα τον παίρνουν δεν μας το λέει η τροπολογία).

Η ...σκούπα τροπολογία έχει κι άλλα. Για τη ΝΕΡΙΤ στην οποία είναι γνωστό πως οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα είναι 660 το πολύ, ανοίγουν δυο παράθυρα. Ένα για προσλήψεις δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, κ.λ.π εκτός ΑΣΕΠ με σύμβαση και άλλο ένα για πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών ως "κοινοπραξίες προσώπων". Σε αυτό το σημείο ανακαλύφθηκαν νέες έννοιες....
Όλα αυτά βέβαια γίνονται για να καλυφθούν οι Ευρωπαίοι της Κομισιόν και της EBU που έχουν ακόμη την απαίτηση να καλύπτει γεγονότα όπως η Προεδρία στην Ε.Ε αποκλειστικά από τηλεοπτικό σταθμό δημοσίου συμφέροντος. Και στη χώρα μας μετά την 11η Ιουνίου κανάλι δημοσίου συμφέροντος είναι μόνο η ΕΡΤ του ραδιομεγάρου!

Κατατέθηκε η τροπολογία για την ΕΡΤ

Τροπολογία που ρυθμίζει θέματα της εταιρείας με την επωνυμία "Νέα Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία Ίντερνετ Τηλεόραση Α.Ε." και θέματα που αφορούν στην κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ, κατατέθηκε στη βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στην τροπολογία προβλέπεται η παράταση των δίμηνων συμβάσεων στη ΔΤ (οι τρέχουσες λήγουν στις 19/10) από την πρώτη πρόσληψη στη ΔΤ και όσων προσλαμβάνονται έως και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ (με ανώτερο συνολικά διάστημα τους 10 μήνες), προβλέπει τροπολογία του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναφέρεται ακόμα ότι η ΝΕΡΙΤ - πέραν των συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου - μπορεί κατ΄ εξαίρεση να προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής με δημοσιογράφους, καλλιτέχνες ή ειδικούς επιστήμονες καθώς και με φυσικά πρόσωπα και με κοινοπραξίες προσώπων για την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών.

Παράλληλα, ο Ειδικός Λογαριασμός που συστάθηκε για τη διαχείριση και παρακολούθηση του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ και των θυγατρικών της θεωρείται ότι συστάθηκε νόμιμα από 8/7/13 και την ευθύνη για την παραγωγή και μετάδοση ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος από τον ενδιάμεσο φορέα μέχρι και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ έχει ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης με τη σύμφωνη γνώμη του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του νέου φορέα, Γιώργου Προκοπάκη.

greektv-com.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: