25.10.13

Για αρπαγή ανηλίκου διώκεται το ζευγάρι που κρατούσε παράνομα βρέφος στο Ζεφύρι...

Διώξεις για δύο κακουργήματα - εμπορία και αρπαγή ανηλίκου από κοινού - άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 53χρονου και της 48χρονης που ...
συνελήφθησαν στο Ζεφύρι μετά από καταγγελία ότι είχαν στο σπίτι τους βρέφος του οποίου δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς.

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι έδειχναν σε πολύ άσχημη κατάσταση, φέρονται να υποστήριξαν πως είχαν μεγάλη λαχτάρα να αποκτήσουν παιδί και με τη μεσολάβηση γυναίκας με το όνομα «Κατερίνα» (χωρίς να δώσουν επώνυμο) πήραν το κοριτσάκι.

Η 48χρονη γυναίκα, μάλιστα, φέρεται να προσπάθησε ανεπιτυχώς να το δηλώσει ως τέκνο της στον Δήμο Φυλής.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης οι Αρχές ενδέχεται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι υπήρξαν συνεννοήσεις για την υπόθεση με τη γυναίκα με το όνομα «Κατερίνα», ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή να υποβληθεί το παιδάκι σε τέστ DNA.

Oι κατηγορούμενοι που δεν είχαν δικηγόρο ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν.

Το χρονικό

Η υποδιεύθυνση Ανηλίκων δέχθηκε καταγγελία για ζεύγος Ελλήνων που είχε στην οικία του βρέφος, ένα μικρό κορίτσι, χωρίς να είναι οι βιολογικοί του γονείς. Διερευνώντας την πληροφορία η Αστυνομία, προσήγαγε από την περιοχή των Ανω Λιοσίων το ζευγάρι.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, κατά την εξέταση των προσαχθέντων προέκυψε ότι τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα Ρομά, στην περιοχή του Ζεφυρίου, βρέφος το οποίο είχε γεννηθεί στις 25 Φεβρουαρίου του 2013 από άλλη γυναίκα Ρομά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Από τότε, το βρέφος παρέμενε με το ζευγάρι, το οποίο προσπαθούσε να βρει τρόπο προκειμένου να το «νομιμοποιήσει». Και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι προέβησαν στην παράνομη αγοραπωλησία γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί.

Μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα Ανηλίκων, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις...
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: