8.10.13

Ερώτηση Απ. Κακλαμάνη για τα χρήματα που έφυγαν στο εξωτερικό...



Τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα καλεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, να απαντήσει σε ποιο σημείο βρίσκεται ο έλεγχος για 22.000 φορολογούμενους που μετέφεραν τεράστια εμβάσματα στο εξωτερικό από το...
2008 έως το 2011, καθώς, επίσης, για τους περιλαμβανόμενους στη «λίστα Λαγκάρντ» ή άλλους φορολογούμενους μεγάλης κλίμακας, που φέρονται να μετέφεραν μεγάλα ποσά για αγορές ακινήτων στο Λονδίνο ή σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν και άλλους φορολογικούς «παραδείσους».

Ο κ. Κακλαμάνης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, με αφορμή το σχέδιο του προϋπολογισμού 2014 το οποίο, όπως αναφέρει, χαρακτηρίζεται από μέτρα υπερφορολόγησης που «απειλούν, ως συνήθως, τους συνεπείς, πλην αδύναμους, ήδη, φορολογούμενους».

Επίσης, διερωτάται μήπως υπάρχουν «εγγενείς δυσκολίες που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα και επιχειρήσεις» επικαλούμενος την Ομοσπονδία προσωπικού των ΔΟΥ, η οποία φέρεται να καταγγέλλει ότι ελάχιστοι υπάλληλοι ασχολούνται με το έργο αυτό -παρότι πρόκειται για προφανή και τεράστια φοροδιαφυγή πολλών δισ.- ενώ και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου στερείται επαρκούς αριθμού υπαλλήλων κατάλληλων να διεκπεραιώσουν το τόσο σημαντικό αυτό έργο, όπως επισημαίνει ο κ. Κακλαμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: