20.10.13

Ο «μυστικός δείπνος» χουντικών και νεοναζί ...



Η Χρυσή Αυγή προεκλογικά επιδίωξε με μεσολαβητή έναν επιχειρηματία τη στήριξη και την ενεργό συμμετοχή γόνων των πρωταίτιων της χούντας.


Ειδικότερα σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» προεκλογικά έγιναν μυστικές συνομιλίες με...
μεσολαβητή επιχειρηματία, που δεν κατονομάζει, με τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Γιάννη Μακαρέζο και Μάνο Χατζηδάκη, δηλαδή τους γιούς των πρωταγωνιστών της Χούντας και του συγγραφέα – βιογράφου του Γεωργίου Παπαδόπουλου, με στόχο και οι τρεις να είναι στα ψηφοδέλτια της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο στο εστιατόριο κεντρικού ξενοδοχείου όπου διέμενε εκείνες τις ημέρες ο επιχειρηματίας από την Αθήνα που δραστηριοποιείται στην επαρχία. Ο εν λόγω επιχειρηματίας όπως αναφέρει η Καθημερινή είναι γνωστός για τα «αισθήματα συμπάθειας» προς τη δικτατορία.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι είχε επικοινωνία με τον Τάκη Μιχαλόλια, αδελφό του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος του ζήτησε να πείσει τους «γόνους» να κατέβουν στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή. Προς αυτόν τον σκοπό υποστήριξε πως η συνεργασία με τη νεοναζιστική οργάνωση θα οδηγούσε στη «νομική και ηθική αποκατάσταση της Χούντας». Μάλιστα τους είπε πως ο «φύρερ» των νεοναζί θέλει να φτιάξει και ένα μουσείο για τον Γ. Παπαδόπουλο.

Και οι τρεις αρνήθηκαν ωστόσο ο ένας από τους προσκεκλημένους ήταν πιο διαλλακτικός. «Πως είναι δυνατόν να το σκέφτηκες;» τον ρώτησαν οι άλλου δύο ενώ αποχωρούσαν. «Είστε καλά;. Απλά καλό είναι να μην τους πάμε κόντρα, άφησέ τους να νομίζουν πως δεν είμαστε τελείως αρνητικοί», τους απάντησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: