14.10.13

Επιχείριση «στηρίξατε Βαγγέλη»...


Προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί η διακήρυξη των 75 του ΠΑΣΟΚ που θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση την επιλογή Βενιζέλου για συμπόρευση με τον Αντώνη Σαμαρά.
Σε μία συγκυρία όπου θα κριθεί όχι μόνον η...
επόμενη δόση αλλά επί της ουσίας η μορφή και ο τρόπος ελέγχου του ελληνικού προγράμματος για τα επόμενα χρόνια και ενώ το κοινωνικό κλίμα είναι επιβαρυμένο, η εσωτερική αμφισβήτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι το τελευταίο που θα ήθελε ο Πρωθυπουργός.

Σαμαράς και Βενιζέλος εμφανίστηκαν κατά την κοινή τους επίσκεψη στο Ισραήλ με κοινό λόγο και αμοιβαίες δεσμεύσεις ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης ενώ, παρά την επιλογή της πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ που εκ των πραγμάτων συμπιέζει τα ενδιάμεσα κόμματα άρα και το ΠΑΣΟΚ, το Μαξίμου εμφανίζεται να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει στον… αφρό τον κυβερνητικό του εταίρο.

Ωστόσο, τα γλίσχρα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αφενός και η εσωτερική αμφισβήτηση αφετέρου δημιουργούν πονοκεφάλους στο επιτελείο του κ. Σαμαρά που δεν έχει περιθώρια για απώλειες στήριξης. Είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία 155 βουλευτών ενώ δύο είναι οι βουλευτές που συνυπογράφουν το κείμενο που ουσιαστικά ζητά αλλαγή πλεύσης από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην κυβέρνηση παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή, ίσως αντίστοιχη με τα του οίκου τους, τις εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς καθώς είναι δεδομένο ότι, όποτε κι αν διεξαχθούν οι εκλογές, η Ν.Δ. εφόσον φυσικά έλθει πρώτη θα έχει ανάγκη από έναν μετεκλογικό σύμμαχο που, ιδανικά, θα ήταν εκ νέου το ΠΑΣΟΚ.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: