14.10.13

Στουρνάρας: Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ...

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ο Γιάννης Στουρνάρας ερωτηθείς εάν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, λέγοντας ωστόσο ότι μέχρι το Μάιο-Ιούνιο έχει πολλή δουλειά. Σε συνέντευξη ...
στη «Ναυτεμπορική» αποκλείει το άνοιγμα του ασφαλιστικού, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το κούρεμα των καταθέσεων και την πιθανότητα η εφορία να προχωρήσει σε κατασχέσεις και εξηγεί πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού.

Η επιμήκυνση των λήξεων δανείων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, όπως προβλέπει η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, ή μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος αποτελούν τη λύση στο πρόβλημα του "κενού" σύμφωνα με το Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σημειώνει ότι η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης μπλοκάρουν τη μετακύλιση των λήξεων δανείων, ύψους 19 δισ. ευρώ, έως το 2016, εκ των οποίων 10 δισ. ευρώ λήγουν εντός του 2014, προβάλλοντας εκ των υστέρων το επιχείρημα ότι αποτελεί νομισματική χρηματοδότηση.

"Η μετακύλιση των λήξεων θα έλυνε το άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα, σε συνδυασμό και με την ανανέωση των ομολόγων που έχουν δοθεί στις τράπεζες, ύψους 4,5 δισ. ευρώ" αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.
Οι διαπραγματεύσεις για το χρηματοδοτικό κενό θα διεξαχθούν Νοέμβριο με Δεκέμβριο, ενώ η συζήτηση για τα μέτρα μείωσης του χρέους θα ανοίξει μετά τον Απρίλιο του 2014...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: