25.10.13

Η Σάσα Ρούσεβα πιθανόν να είναι η μητέρα της μικρής Μαρίας...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα καθώς σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης οι βιολογικοί γονείς της εντοπίστηκαν στην...
πόλη Στάρα Ζαγκόρα.

Σύμφωνα με μέσα ενημερώσης της Βουλγαρίας ένα ζευγάρι Ρομά, ο Ατανάς Ρουσεφ και η Σάσα Ρούσεβα, ανακρίθηκε σήμερα στην πόλη Γκούρκοβο (κεντρική Βουλγαρία) από την Αστυνομία που υποψιάζεται πως είναι οι γονείς της μικρής Μαρίας.

Ενα από τα παιδιά του ζευγαριού δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, οτι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντας την στην τηλεόραση.

Ο αδελφός του Ατανάς Ρούσεφ, Ανγκέλ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε «εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα, ούτε χαρτιά ταυτότητας».

Τηλεοπτικοί σταθμοί στη γειτονική χώρα έδειξαν πολύ ξανθά παιδιά —κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών— στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο.

Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε επίσης πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.

Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).

Η οικογένεια, σύμφωνα με την εφημερίδα Trud, έχει επτά με δέκα παιδιά, δύο εκ των οποίων έχουν ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, όπως, δηλαδή, και η Μαρία. Αυτό αποτέλεσε, υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου, και την αφορμή των ερευνών από τις ελληνικές αρχές πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα της Μαρίας την αναγνώρισε όταν την είδε στην τηλεόραση και ζήτησε την επιστροφή του παιδιού της.

Σύμφωνα με τον θείο της Μαρίας, τον αδερφό, δηλαδή, του πατέρα της, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα την περίοδο που οι γονείς της εργάζονταν σε χωράφια με ελιές και πορτοκάλια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ζευγάρι την παράτησε στην Ελλάδα επειδή δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα για την μεταφορά της πίσω στη Βουλγαρία. Διαφορετική είναι, όμως, η εκδοχή που δίνει το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας που υποστηρίζει ότι η μητέρα του και ο πατέρας του πήραν λεφτά για να δώσουν την μικρή Μαρία.

Ήταν 31 ετών όταν στις 31 Ιανουαρίου 2009 γέννησε στη Λαμία ένα κοριτσάκι βάρους 3,100 κιλών. Η βουλγαρικής υπηκοότητας τρίτοκος Σάσα Ρούσεβα πιθανώς είχε βρεθεί στην Ελλάδα για περιστασιακές αγροτικές εργασίες στα χωράφια της Φθιώτιδας. Οι ισχυρισμοί του ζεύγους των Ρομά - στο σπίτι των οποίων βρέθηκε η μικρή ξανθομάλλα Μαρία - ότι τους άφησαν το παιδί να το προσέχουν ίσως να έχουν βάση.

Το θέμα όμως γίνεται πιο περίπλοκο καθώς η πιθανολογούμενη μητέρα της μικρής δήλωσε άγαμη στη ληξιαρχική πράξη γέννησης ενώ οι υπάλληλοι του δήμου εντόπισαν ότι στη μαιευτική κλινική χρησιμοποίησε το όνομα του συζύγου της.

Οι υπάλληλοι σημειώνουν ότι χρειάζεται δικαστική απόφαση για να συμπληρώσουν τη ληξιαρχική πράξη.

Απομένει να διαλευκανθεί αν η φερόμενη ως μητέρα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ή «εξαναγκάστηκε» να το δώσει.

Το δεύτερο «γκρίζο» σημείο της υπόθεσης είναι ότι το ζευγάρι των Τσιγγάνων υπέπεσε σε αντιφάσεις, δηλώνοντας διαφορετικό κάθε φορά λόγο για το πώς βρέθηκε η μικρή Μαρία στο σπίτι τους, ξεκινώντας από τον ισχυρισμό ότι το απέκτησε η Ρομά με έναν Καναδό εραστή, έως το ότι «μας το άφησαν να το προσέχουμε».

Η πιθανότητα η μικρή Μαρία να είναι η μικρή Ρούσεβα είναι πλέον ζήτημα προς απόδειξη, καθώς όλα τα δεδομένα συγκλίνουν σε αυτή την κατεύθυνση...
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: