22.10.13

Η ιρλανδική αστυνομία απομάκρυνε ξανθό κοριτσάκι από οικογένεια τσιγγάνων...

Η ιρλανδική αστυνομία οργάνωσε χτες ολόκληρη επιχείρηση και πήρε ένα ξανθό γαλανομάτικο 7χρονο κορίτσι από την οικογένειά του, που είναι τσιγγάνοι από τη Ρουμανία και ζουν στο νότιο Δουβλίνο. Η επιχείρηση οργανώθηκε μετά από ...
καταγγελία πολίτη ότι στη συγκεκριμένη οικογένεια υπήρχε ένα παιδί που δεν έμοιαζε με τα υπόλοιπα. Βασιζόμενη σε τηλεφωνική εκτίμηση ειδικού για τις μικρές πιθανότητες το παιδί να είναι μέλος της οικογένειας, η αστυνομία το απομάκρυνε και το ανέθεσε στην πρόνοια, μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

Την αποκάλυψη κάνει σήμερα η ιστοσελίδα της μεγαλύτερης ταμπλόιντ Κυριακάτικης εφημερίδας της Ιρλανδίας, Sunday World, τονίζοντας ότι η υπόθεση είναι παρόμοια με αυτή την μικρής Μαρίας που απομακρύνθηκε από τους γονείς της σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, και φέρεται να είναι θύμα απαγωγής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το απόγευμα της Δευτέρας η αστυνομία πήγε στον καταυλισμό των τσιγγάνων που βρίσκεται στην περιοχή Τάλα (Tallaght) στο νότιο Δουβλίνο, επειδή είχε λάβει πληροφορίες από πολίτη ότι υπήρχε ένα παιδί 6-7 ετών που ζούσε με μια πολυμελή οικογένεια ρομά αλλά δεν έμοιαζε καθόλου με τα υποτιθέμενα αδέλφια του.

Αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος πήγα στο Τάλα, μίλησαν με δύο ενήλικες ρομά, ενώ είδαν και κάποια παιδιά ανάμεσα στα οποία και ένα κοριτσάκι με ξανθά μαλλιά και έντονα μπλε μάτια, που δεν έμοιαζε με κανέναν από τους υπολοίπους. Οι ενήλικες επέμειναν ότι η μικρή είναι κόρη τους αλλά δεν είχαν να επιδείξουν κάποιο πιστοποιητικό γέννησης.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με γιατρό - στέλεχος νοσοκομείου και ρώτησαν αν θα ήταν δυνατό οι σκουρόχρωμοι Ρομά να έχουν γεννήσει ένα ξανθό παιδί. Ο ειδικός τους απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν "εξαιρετικά ασυνήθιστο".

Επιπλέον, το νοσοκομείο του Κουμ (Coombe) όπου οι γονείς δήλωσαν πως γεννήθηκε το παιδί (τον Απρίλιο του 2006) δεν είχε στο αρχείο του καμία σχετική καταγραφή για τη συγκεκριμένη ημερομηνία γέννησης που δηλώθηκε.

Έπειτα από δύο ώρες, κι ενώ οι αστονομικοί ήταν ακόμα στο σπίτι, οι γονείς βρήκαν ένα πιστοποιητικό γέννησης κι ένα διαβατήριο. Από το πιστοποιητικό έλλειπαν στοιχεία ενώ η φωτογραφία στο διαφατήριο απεικόνιζε ένα μωρό, και δεν έγιναν δεκτά ως επαρκείς αποδείξεις.

Ακολούθησε επίσκεψη ανώτερου αξιωματούχου της αστυνομίας και μετά από διαβουλεύσεις με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Health Services Executive) αποφασίστηκε να απομακρυνθεί το παιδί από την οικογέναια και η φροντίδα του να ανατεθεί στην πρόνοια, για το διάστημα που θα διαρκέσει η έρευνα των αρχών.

Οι γονείς της 7χρονης δεν συνελήφθησαν, αλλά θα γίνει εξέταση DNA για να διαπιστωθεί αν είναι βιολογικοί γονείς της.

Όπως φαίνεται, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι συγκεκριμένοι τσιγγάνοι ζουν εδώ και χρόνια στην Ιρλανδία αλλά ταξιδεύουν κατά διαστήματα πίσω στη Ρουμανία...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: