17.10.13

Ούτε νέο πακέτο στήριξης, ούτε νέο κούρεμα...


Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit», που ήθελε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να επεξεργάζεται ήδη νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, διέψευσε ο εκπρόσωπός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Κότχαους, κάνοντας λόγο για...
«εικασίες».
Το θέμα ενός προγράμματος που θα διαδεχθεί το τρέχον θα τεθεί στα μέσα του 2014, επισήμανε ο κ. Κότχαους και πρόσθεσε ότι «όλες οι υποτιθέμενες προοπτικές σχετικώς με τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος αποτελούν για την ώρα εικασίες». Εξήγησε δε ότι η τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγησή της και η τελική έκθεσή της αναμένεται το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο. Όταν η τρόικα δώσει το "πράσινο φως", διευκρίνισε, θα γίνει άμεσα και η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ο κ. Κότχαους παραδέχθηκε ότι διαπιστώνονται "δυσκολίες στην εφαρμογή της μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων και γι' αυτό μελετώνται διάφορες επιλογές", χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: