6.10.13

Στουρνάρα, πάρε τα παιδιά μου!...




Με την εφορία να του έχει πάρει το σπίτι για χρέος 24.000 ευρώ, τη σύζυγό του να είναι χωρίς δουλειά από το 2005, μακροχρόνια άνεργος πατέρας δίνει τα τέσσερα παιδιά του στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για να τα συντηρήσει και...
να τα μεγαλώσει, καθώς ο ίδιος πλέον δεν μπορεί να συντηρήσει την οικογένειά του.
"Δυστυχώς, είναι από τις ήπιες περιπτώσεις", δηλώνει στην Ελευθεροτυπία ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδας, Ευάγγελος Κρητικός.
Την περίπτωση του μακροχρόνια άνεργου πολύτεκνου πατέρα φέρνει στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βόρειας Ελλάδας.
Πρόκειται για 39χρονο οικογενειάρχη, που η εφορία τού πήρε το σπίτι για χρέη 24.000 ευρώ προς το Δημόσιο. Ο πατέρας έστειλε με εξώδικη επιστολή τα κλειδιά του σπιτιού του στην Εφορία. Στέλνει επίσης ανοιχτή επιστολή προς τον Γ. Στουρνάρα, στην οποία εσωκλείει τη βεβαίωση σίτισής του από την Εκκλησία.

  "Δεν θα με ξεφορτωθείτε. Θα περιμένω νέα σας όσο χρειαστεί"
Ενημερώνει τον υπουργό Οικονομικών ότι, προς το παρόν, νοίκιασε ένα σπίτι για να βάλει μέσα την οικογένειά του, αλλά επειδή και ο ίδιος και η σύζυγός του είναι μακροχρόνια άνεργοι, σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώνουν το ενοίκιο.
Και τονίζει ότι, μόλις αναγκαστούν να εγκαταλείψουν κι αυτό το σπίτι, θα στείλει στον υπουργό τα 4 παιδιά του, ηλικίας 12, 8, 7 και 4 ετών, για να τα συντηρήσει και να τα μεγαλώσει εκείνος.
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας, ο 39χρονος επρόκειτο να ξεκινήσει τις διαδικασίες για υπαγωγή του στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς χρωστάει αυτή τη στιγμή σε Δημόσιο και τράπεζα 184.000 ευρώ.
Επισημαίνει ότι δεν έχουν ούτε ασφάλιση, «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τη δική μας αλλά και των παιδιών μας».
Χαρακτηρίζει το Δημόσιο «μεγαλύτερο αρπαχτικό ακόμη κι από τις τράπεζες» και υπογραμμίζει: «Ακόμη κι αν κατάφερνα να σώσω το σπίτι από την τράπεζα... δεν μπόρεσα να κάνω το ίδιο και όσον αφορά τις υποχρεώσεις μου απέναντι στην Εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι έτσι κι έγινε: Ήδη προχώρησε η διαδικασία κατάσχεσης του σπιτιού μου κι είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει κι ο πλειστηριασμός του».
Ο 39χρονος κλείνει την επιστολή του στον Γ. Στουρνάρα δηλώνοντας ότι θα αναμένει νέα του και με το υστερόγραφο: «Μην ευελπιστείτε ότι θα με "ξεφορτωθείτε" κι άρα δεν θα χρειαστεί να μου απαντήσετε. Θα περιμένω νέα σας για όσο χρειαστεί».
Εκατοντάδες περιπτώσεις απόγνωσης και απελπισίας
Ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ελλάδας, Ευάγγελος Κρητικός, επισημαίνει ότι αυτή είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες περιπτώσεις απελπισίας, απόγνωσης και αδιεξόδου ανθρώπων που καθημερινά έρχονται σε επαφή με την ομοσπονδία.
Μόλις προχθές, τονίζει, στην περιοχή της Αττικής, 50χρονος πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο, καθώς δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα χρέη.
Όπως λέει, οι αυτοκτονίες είναι συχνές, αλλά δηλώνονται ως θάνατοι, είτε επειδή το οικογενειακό περιβάλλον θέλει να κρύψει την πραγματικότητα από τα παιδιά, είτε για κοινωνικούς λόγους.
Η ομοσπονδία αυτή τη στιγμή έχει 60.000 μέλη και έχει στείλει στα δικαστήρια 12.000 περιπτώσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Πηγή: "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: