15.10.13

Σκάνδαλο για χρηματισμό της Μέρκελ καταγγέλλει το Ντι Λίνγκε...

Aπό μεγαλομετόχους της BMW... 


Το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς Ντι Λίνκε κατήγγειλε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ, δέχτηκαν διόλου ευκαταφρόνητη δωρεά από τρεις...
μεγαλομετόχους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW λίγες ημέρες προτού η Γερμανία μπλοκάρει την εισαγωγή αυστηρότερων κανονισμών στην Ε. Ε. Όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων που παράγουν τα αυτοκίνητα.

Το Ντι Λίνγκε, παρουσίασε τη δωρεά, της τάξεως των 690.000 ευρώ, ως απόδειξη στενής σχέσης μεταξύ της Μέρκελ και των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι Χριστιανοδημοκράτες, παραδέχτηκαν ότι πήραν τα χρήματα της δωρεάς, αλλά πως αυτή ήταν «εντελώς άσχετη με κάθε μεμονωμένη πολιτική απόφαση».

Να σημειώσουμε ότι η Γερμανία επέμεινε να καθυστερήσει η συμφωνία για τις εκπομπές ρύπων, κανονισμοί που τελικά θα ισχύσουν, εκτός απροόπτου από το 2020. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τα πολυτελή αυτοκίνητα BMW εκπέμπουν κατά μέσο όρο πολύ περισσότερους ρύπους από το προτεινόμενο όριο των 95 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Και ότι και οι 3 μεγαλομέτοχοι που έκαναν τη δωρεά στο κόμμα της Μέρκελ, ανήκουν στην ίδια οικογένεια και έχουν περισσότερες από τις μισές μετοχές της BMW στην κατοχή τους.

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: