18.10.13

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον "πονοκέφαλο" της κινητικότητας στο Δημόσιο...

Το θέμα της κινητικότητας και οι διαφορές ανάμεσα στις συμβιβαστικές προτάσεις κυβέρνησης και τις σαφώς σκληρότερες της τρόικας θα τεθούν επί τάπητος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο...
συνεδριάζει το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει Μνημονίου, το 2013 πρέπει να απομακρυνθούν από το Δημόσιο 4.000 υπάλληλοι και άλλοι 11.000 το 2014 μέσω της διαθεσιμότητας.

Με το ξαφνικό λουκέτο στην ΕΡΤ απολύθηκαν 2.662 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, αριθμός ο οποίος προσμετρήθηκε στις υποχρεωτικές απομακρύνσεις που έπρεπε να γίνουν εντός του έτους. Ωστόσο, από την τρόικα υπήρξε η ένσταση ότι από αυτό τον αριθμό πρέπει να αφαιρεθούν οι νέες προσλήψεις στην Δημόσια Τηλεόραση.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» της Παρασκευής, στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για τους περίπου 1.400 υπαλλήλους που πρέπει να απομακρυνθούν βάσει της δέσμευσης των 4.000 εντός του 2013.

Το επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζει 400-500 απομακρύνσεις υπαλλήλων λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων. Οι υπόλοιποι 1.000 γίνεται εισήγηση να προκύψουν από τις αποχωρήσεις στις αμυντικές βιομηχανίες.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να προσμετρηθούν στις απολύσεις και οι απομακρύνσεις συμβασιούχων που εργάζονται με προσωρινές διαταγές και η οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου.

Ωστόσο, από την πλευρά της τρόικας υπάρχουν ενστάσεις για τις απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες, όπως και για την περίπτωση των συμβασιούχων με προσωρινές διαταγές.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να εμμείνει στο σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπάρχει όμως και «Σχέδιο Β» με απομακρύνσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ακολουθεί και ο επόμενος «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση, δεδομένου ότι πρέπει να παρουσιάσει και το σχέδιο για 12.500 απομακρύνσεις εντός του 2014.

Για το θέμα αυτό, ήδη ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: