3.10.13

Έρχεται άρση ασυλίας για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής...

Φάκελοι για τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαβιβάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για άλλα αδικήματα, με τα οποία βαρύνονται και δεν εμπίπτουν στα αυτόφωρα κακουργήματα. Πρόκειται για...
αδικήματα, όπως η παράνομη οπλοκατοχή, για τα οποία θα πρέπει να αποφανθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, καθώς γι' αυτές τις περιπτώσεις θα απαιτηθεί άρση βουλευτικής ασυλίας. Στο μεταξύ, το ζήτημα της διακοπής της αποζημίωσης των υπόδικων βουλευτών της ΧΑ δεν συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.



Οι προπαρασκευαστικές επαφές του προεδρείου της Βουλής με τα κόμματα για το θέμα της διακοπής της αποζημίωσης των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένη απόφαση κατά συνέπεια το θέμα δεν συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίσθηκε ότι συμφωνεί επί της ουσίας, αλλά, δεδομένων των εξελίξεων, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά το συγκεκριμένο πρόβλημα από τη Βουλή, είτε αφορά το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης, είτε άλλα βουλευτικά προνόμια. Ουσιαστικά η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει να συζητηθούν δημοσίως στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς πρόκειται για σοβαρά πολιτικά θέματα.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής δεν ετέθη επιμέρους ζήτημα που να έχει σχέση με την περικοπή αποζημιώσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι υπόδικοι.

Ο κ. Βούτσης με παρέμβασή του, ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν σε αυτή την υπόθεση και τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή (θέματα άρσης ασυλιών, ενδεχόμενο αναπλήρωσης εδρών, χρηματοδότηση κόμματος, μισθολογικά, αποζημιώσεις, γενικά τα ονομαζόμενα προνόμια) πρέπει να συζητηθούν ενιαία κατά τη νέα Σύνοδο στην Ολομέλεια, διότι δεν είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιμέρους ρυθμίσεις.

Δεν είναι σωστό τα ζητήματα που έχουν ανακύψει να λυθούν φέτα -φέτα, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στην Ολομέλεια με την πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, υποστήριξε ο κ. Βούτσης, και τα κόμματα να τοποθετηθούν πολιτικά. Διευκρίνισε επίσης πως διαφορετική θα πρέπει να είναι η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστήριξαν ότι είναι πρόωρο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία, να κληθεί η Βουλή να καταλήξει σε πολιτικές αποφάσεις.

«Αυτήν τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και συναίνεση απέναντι σε ένα πρωτόγνωρο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά ζήτημα, ώστε να δοθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα λύσεις και απαντήσεις σε πολλά προβλήματα και ερωτήματα που έχουν προκύψει» δήλωναν κύκλοι από το γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Οι ίδιοι κύκλοι διευκρίνιζαν ότι η Βουλή θα αντιμετωπίσει τα θέματα που έχουν ανακύψει με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως η παρουσία τους, η καταβολή ή μη της βουλευτικής τους αποζημίωσης, αλλά και ό,τι έχει σχέση με τα προνόμια των βουλευτών, μετά τις 7 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής. Σημειώνεται ότι η περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης μπορεί να γίνει μετά από πέντε αδικαιολόγητες απουσίες...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: