27.10.13

Αντιπαράθεση για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη...


Έντονες διαμαρτυρίες έχει πυροδοτήσει η πρόσκληση που έστειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Η...
ΔΗΜΑΡ δεν θα παραστεί στην παρέλαση, ενώ ο Γ. Μπουτάρης είπε πως θα συμμετάσχει, όμως πρόσθεσε ότι θα έχει θέμα αν είναι εκεί και βουλευτές της Χ.Α. «Δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος» διαμηνύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη πρόσκληση που έστειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Χρυσή Αυγή.

Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να ανακαλέσει αμέσως «την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής».

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επικαλούμενη τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), τονίζει ότι «είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Μετά την πανηγυρική δοξολογία στο Ναό του Αγίου Δημητρίου το Σάββατο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αρνήθηκε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι θα πάει στην παρέλαση της Δευτέρας αλλά «θα έχει θέμα» αν είναι εκεί και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
«Να δούμε αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και δεν θέλησε να δώσει κι αυτός συνέχεια στην κόντρα με τον κ. Τζιτζικώστα. «Μην ξεχνάτε ότι ο Απόστολος είναι ανεψιός μου», είπε στους δημοσιογράφους.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: