3.10.13

Η "κατ' αντιπαράσταση εξέταση" με τον Πατέλη... έκαψε τον Μιχαλολιάκο...

Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ "συνελήφθη" να λέει ψέματα, όταν υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη - Εκτός από πυρηνάρχης της Νίκαιας, όμως, ο τελευταίος είναι και...
θυρωρός στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Δεν μίλησα ποτέ με τον Μιχαλολιάκο» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του στους ανακριτές ο Γ. Πατέλης, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει.

Ο προφυλακισμένος, πλέον, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, ανέφερε κατά πληροφορίες στους δύο ανακριτές πως ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του τηλεφώνησε ο Γιώργος Ρουπακιάς και του είπε ότι σκότωσε.

«Αμέσως ενημέρωσα τον βουλευτή Γιάννη Λαγό... Ποτέ δεν επικοινώνησα ο ίδιος με τον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο» φέρεται να ανέφερε ακόμη στους δύο ανακριτές ο Γιώργος Πατέλης, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι γνώριζε οτιδήποτε για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού.

«Δεν είχε ιδέα για σχέδιο δολοφονίας κανείς από τη Χρυσή Αυγή, κανείς δεν γνώριζε κάτι από πριν» φέρεται να υποστήριξε επίσης ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, ο οποίος δέχθηκε από τους ανακριτές «βροχή» ερωτήσεων για τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να υπέβαλε αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου δύο-τρεις εβδομάδες νωρίτερα από τη δολοφονία, προκειμένου να αποδείξει ότι η συχνότητα των τηλεφωνημάτων το επίμαχο βράδυ ήταν η συνηθισμένη.

«Υπήρχε πάντα συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λαγό. Είχα ιδιαίτερη συνεργασία με τον Λαγό, γιατί ήταν υπεύθυνος για τη Νίκαια» φέρεται να κατέθεσε, υποστηρίζοντας ακόμη: «Όλες οι κλήσεις της επόμενης ημέρας που έχω κάνει, ήταν όταν ήμουν στα κεντρικά και δούλευα. Είχα ανησυχία. Τηλεφωνούσα στη γυναίκα μου, γιατί ήξερα ότι γινόταν έρευνα στο σπίτι μου έπειτα από υπόδειξη της γυναίκας του Ρουπακιά».

Στις ερωτήσεις για τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε από τις 9:20 το βράδυ μέχρι τη δολοφονία, δήλωσε το εξής: «Οι συνομιλίες αυτές έχουν γίνει εν όψει της ομιλίας του Μιχαλολιάκου στη Νίκαια, που θα γινόταν δύο ημέρες μετά. Συζητούσαμε πώς θα το οργανώναμε».

Σε ό,τι αφορά τον Γ. Ρουπακιά, φέρεται να κατέθεσε πως είναι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, αλλά ποτέ δεν ήταν ενταγμένος, ενώ πρόσθεσε πως συνομιλούσαν συχνά.

«Την επομένη της δολοφονίας όλες οι κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του κόμματος στο σπίτι μου έγιναν από εμένα, διότι ανησυχούσα για τη γυναίκα μου. Η αστυνομία ερευνούσε το σπίτι μας, μετά από υπόδειξη της συζύγου του Ρουπακιά, που ψευδώς είχε πει ότι μου είχε δώσει μία τσάντα με πράγματα από το σπίτι της που ήθελε να αποκρύψει... Τα σταθερά τηλέφωνα που είναι στο όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι τηλεφωνικό κέντρο και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει από αυτά» φέρεται να υποστήριξε ακόμη ο Γ. Πατέλης.

Μιχαλολιάκος: Δεν γνωρίζω τον Πατέλη

Στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τον Γ. Πατέλη -ένας ισχυρισμός που, στην ουσία, τον «έκαψε».

Από αυτό τον ισχυρισμό του, οι δικαστικές αρχές αντιλήφθηκαν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ψεύδεται, αφού, πέραν όλων των άλλων, δεν θα μπορούσε να μη γνωρίζει τον Γ. Πατέλη, αφού είναι και ο θυρωρός στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Κατά τ' άλλα, ο προφυλακισμένος πρόεδρος της Χρυσής Αυγής φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ότι το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα κοιμήθηκε νωρίς και ότι ξύπνησε στη 1 το μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά τα τηλεφωνήματά του με τον Γ. Λαγό, φέρεται να ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί του την επόμενη ημέρα, καθώς είναι υπεύθυνος των μετακινήσεών του.

Δικαστικές πηγές, σχολιάζοντας τις «αντιφάσεις» στις καταθέσεις των δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων σημείωναν πως είναι φανερό πως και οι δύο ψεύδονται και πως ισχυρές ενδείξεις για την προφυλάκιση τους αποτέλεσαν οι τηλεφωνικές τους επαφές. «Στέλνουμε στη φυλακή μόνο όταν υπάρχουν στοιχεία» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Τέλος, η ανθυπαστυνόμος ασφάλειας Πειραιά, Βενετία Πόπωρη, που εμπλέκεται με δύο τηλεφωνήματα, ένα πριν και ένα μετά, τη δολοφονία του Π. Φύσσα, φέρεται να ανέφερε τα εξής: «Θα προσφύγω στο Συμβούλιο για αποφυλάκιση. Υποστηρίζω πολιτικά τη Χρυσή Αυγή. Έχω πάει μια φορά στα γραφεία του κόμματος και μία φορά σε μία εκδήλωση. Τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι μου είναι συλλεκτικά και δεν βρίσκονται σε λειτουργική κατάσταση. Ο κατηγορούμενος Λέων Τσαλίκης μου τηλεφώνησε πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είναι 20 χρόνια φίλος μου. Με κάλεσε γνωρίζοντας ότι είναι ασθενής η μητέρα μου. Δεν θυμάμαι για ποια πράγματα μιλήσαμε».

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή η σύζυγος και η πεθερά του Γιώργου Ρουπακιά. Και οι δύο εμφανίστηκαν αυτοβούλως στον ανακριτή, καθώς είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: