9.10.13

Πως θα δοθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης...

Ποιοι το δικαιούνται...

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την προκαταβολή του 1/3 του επιδόματος θέρμανσης (100 εκατ.ευρώ) μέχρι το τέλος του έτους ανεξάρτητα αν...
οι δικαιούχοι καταναλωτές έχουν ήδη αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου αναφέρει ότι με το νέο σύστημα οι δικαιούχοι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης θα λάβουν μέρος του επιδόματος άμεσα και τα υπόλοιπο σε δόσεις και ανάλογα με τις αγορές που πραγματοποποιούν. Δηλαδή θα διατηρηθεί το ισχύουν σύστημα με αύξηση του ποσού της επιδότησης και προκαταβολή μέρους του επιδόματος.

Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών που εξετάζεται από την τρόικα προβλέπει τα εξής:

-μικρή προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.

Οι φορολογούμενοι θα προεισπράττουν το 25% του επιδόματος που δικαιούνται με μια απλή αίτηση στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που έχει δημιουργηθεί από πέρυσι. Για να εισπράξουν όμως και το υπόλοιπο 75% του επιδόματος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν στοιχεία του τιμολογίου αγοράς.

- Διάθεση κονδυλίων 300 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου τα 100 εκατ. ευρώ εντός του 2013.

- Αύξηση του ποσού της επιδότησης από 0,28 σε 0,35 ευρώ ανά λίτρο

- Διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων με στόχο να ωφεληθούν περισσότεροι καταναλωτές.

Βάσει του σχεδίου το όριο ακίνητης περιουσίας αυξάνεται από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ για τον άγαμο και από τα 200.000 στα 300.000 ευρώ για τον έγγαμο. Το όριο επιφάνειας της κατοικίας παραμένει στα 120 τετραγωνικά. Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται στα 30.000 ευρώ για τον άγαμο ( από 25.000) και στα 40.000 ευρώ για τον έγγαμο ( από 35.000) ενώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Το όριο για το κυβισμό του ΙΧ αυξάνεται από τα 2.000 κυβικά στα 3.000 κυβικά.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να τους πιστωθεί στον λογαριασμό το ποσό της προκαταβολής. Οι αιτούντες θα πρέπει να αναγράψουν το ονοματεπώνυμο τους, τη διεύθυνση τους, τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού. Από τη στιγμή της ηλεκτρονικής υποβολής της κάθε αίτησης με τα απαιτούμενα στοιχεία, η ΓΓΠΣ θα ελέγχει εάν ο αιτών πληροί τα προβλεπόμενα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. και θα δίνει εντολή για την καταβολή του σχετικού ποσού.
- Η προκαταβολή όπως και οι υπόλοιπες δόσεις (ανάλογα με την κατανάλωση του πετρελαίου) θα καταβάλλεται...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: