20.10.13

"Ναυάγιο" ο Σκαραμαγκάς...


Αναστάτωση έχει προκληθεί στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς από το βράδυ του Σαββάτου η δεξαμενή νούμερο 3 βουλιάζει. Έχει πάρει κλίση που ξεπερνά πλέον τις...
30 μοίρες αλλά δεν υπάρχει κανείς να ασχοληθεί!
Όπως ανέφερε νωρίς το πρωί ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας,   η Λιμενική αρχή Ελευσίνας ενημερώθηκε ότι η Πλωτή Δεξαμενή ΙΙΙ των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. στο Σκαραμαγκά έχει πάρει κλίση.

"Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στην ανωτέρω εγκατάσταση διαπιστώνοντας ότι στην πλωτή δεξαμενή έχει γίνει εισροή υδάτων από τη δεξιά πλευρά με αποτέλεσμα να έχει ημιβυθιστεί με κλίση περίπου 25ο προς τα δεξιά. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και στην περιοχή κατέπλευσε το Ρ/Κ-Ν/Γ «ΑΙΓΙΣ Ι» ιδιωτικής εταιρείας απορρύπανσης, το οποίο ξεκίνησε διαδικασία πόντισης πλωτού φράγματος περιμετρικά της πλωτής δεξαμενής προς αποφυγή ρύπανσης", σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, αποκλείστηκαν οι παρακείμενοι χώροι λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας από ξηρά και από θάλασσα.



Τι απαντα το ΓΕΝ 



Δεν επηρεάζεται η ασφάλεια των υποβρυχίων, απαντά το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε ανακοίνωσή του.



"Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι η πλωτή δεξαμενή Νο3 των ΕΝΑΕ, που έχει εμφανίσει πρόβλημα, ανήκει στο εμπορικό τμήμα των ΕΝΑΕ, δεν σχετίζεται με το τμήμα των εγκαταστάσεων όπου ελλιμενίζονται τα υποβρύχια και ως εκ τούτου δεν επηρεάζεται η ασφάλεια αυτών", τονίζει σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ, Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Γούναρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: