17.10.13

Προβόπουλος: Αλλάζει εντυπωσιακά το κλίμα για την Ελλάδα...



Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος υπογραμμίζει με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον την εντυπωσιακή μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας.
«Όλοι αναγνωρίζουν τη...
μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί. Η Ελλάδα σταθερά ανακτά τη χαμένη εμπιστοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τις συναντήσεις που είχε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με επικεφαλής μεγάλων ξένων τραπεζών, εκπροσώπους επενδυτικών οίκων και ομολόγους του από όλο τον πλανήτη. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η χώρα έχει ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό και τα σενάρια περί Grexit που την είχαν τοποθετήσει στο διεθνές επενδυτικό περιθώριο τα τελευταία χρόνια.

Ο διοικητής της ΤτΕ συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της Blackrock Λάρι Φίνκ. Ο κ. Φινκ εξήρε τη μεγάλη πρόοδο που έχουν σημειώσει το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές τράπεζες. Επίσης, του μετέφερε τις θετικές εντυπώσεις που προκάλεσε στην επενδυτική κοινότητα το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο διοικητής της ΤτΕ προσκάλεσε τον κο Φινκ να επισκεφθεί την Ελλάδα, πρόσκληση που ο επικεφαλής της Blackrock αποδέχθηκε.

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον κατέγραψαν και στις επαφές που είχαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: