27.10.13

Η Κύπρος ψάχνει επενδυτές από την Κίνα...



Επενδύσεις από την Κίνα αναζητά κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη που μετέβη στην Κίνα για σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες.

Στην ...
αντιπροσωπεία μετέχουν εκπρόσωποι εταιρειών, δικηγορικών γραφείων και του Κυπριακού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων και των υπηρεσιών.

Η κυπριακή αποστολή θα λάβει μέρος σε δύο συνέδρια στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Αμοιβές Alvarez & Marsal

Ο οίκος Alvarez & Marsal που βρίσκεται στο επίκεντρο οξείας συζήτησης λόγω της διασύνδεσης της αμοιβής του με το ύψους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της πρόνοιας για πρόσθετη αμοιβή σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης του εγχειρήματος, πληροφόρησε τελικά την Κεντρική Τρέπαζα ότι αφήνει στην κρίση του διοικητικού συμβουλίου της την πληρωμή οποιονδήποτε ποσών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε επιστολή προς την Κεντρική Τράπεζα, ο οίκος αναφέρει ότι κατά τις κρίσιμες ημέρες του Μαρτίου συμφωνήθηκε να λάβει αμοιβή για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ωστόσο, προσθέτει στην επιστολή του, λόγω του σημαντικού κόστους που έχει υποστεί η Κύπρος, ο οίκος αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, τον καθορισμό του ύψους της αμοιβής του.

Διαδήλωση έξω από το κυπριακό Κοινοβούλιο στις 21/3/2013. Φωτ.: YIANNIS KOURTOGLOU / AFP Διαδήλωση έξω από το κυπριακό Κοινοβούλιο στις 21/3/2013. Φωτ.: YIANNIS KOURTOGLOU / AFPΕπίσης χαρακτηρίζει ατυχή τα τελευταία γεγονότα αναφορικά με την αμοιβή για την επίβλεψη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ζητά να του καταβληθεί η αμοιβή του για τις άλλες υπηρεσίες που έχει προφέρει.

Αρχιεπίσκοπος για Ελληνική Τράπεζα

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι πρώτιστο ενδιαφέρον της Εκκλησίας είναι να σωθεί η Ελληνική Τράπεζα και να παραμείνει σε κυπριακά χέρια.

Τόνισε επίσης ότι δεν απασχολεί την Εκκλησία το ενδεχόμενο να μειωθούν τα ποσοστά της στην Ελληνική.

Ο Μακαριότατος, είχε κληθεί να σχολιάσει πληροφορίες για πιθανή ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής από ευρωπαϊκά ταμεία.

Είπε επίσης ότι αν διαπιστώσει προσπάθεια άλωσης, κατά την έκφρασή του, της Ελληνική Τράπεζας, η Εκκλησία δεν θα διστάσει να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: