9.10.13

Το μαύρο τους το χάλι…



Σε κόντρα μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των εργαζόμενων του ΙΚΑ οδηγεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα του ταμείου.

Σήμερα, δημοσίευμα της...
εφημερίδας Έθνος κάνει λόγο για «καρφιά στο ΙΚΑ για λευκή απεργία» και «κατηγορώ Βρούτση για ανοχή στην εισφοροδιαδυγή», με αφορμή μια επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας προκειμένου τρέξουν οι διαδικασίες και να γίνουν διασταυρώσεις των εσόδων που δηλώνονται ως εισφορές από τους εργοδότες, μέσω Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και των εσόδων που τελικά καταλήγουν στο ταμείο του Ταμείου.

Όπως ήταν φυσικό, αντέδρασαν έντονα οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ που καταγγέλλουν για ανεπάρκεια και ανικανότητα τόσο τον υπουργό όσο και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «αλληλοκατηγορούνται για το τεράστιο θέμα της αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής». Παράλληλα, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως τελικά λευκή απεργία κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η οποία κωφεύει στις αλλεπάλληλες επισημάνσεις τους για την τραγική έλλειψη προσωπικού στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας αλλά και για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

Μάλιστα αντί να υπάρξει μέριμνα για τη στελέχωση των υπηρεσιών του Ιδρύματος, γίνονται απολύσεις και διαθεσιμότητες υπαλλήλων.

Μαύρες τρύπες, λευκές απεργίες και το μαύρο τους το χάλι, θα πρόσθετε ο Neo.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: