11.10.13

Η βιωσιμότητα του ΔΟΛ, το «προϊόν» του Ψυχάρη και η αμηχανία της ΕΣΗΕΑ

Διαβάσαμε ολόκληρο το κείμενο της αμήχανης ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ υπό τον τίτλο «Οι απολύσεις και οι
περικοπές που επιβάλλει ο ΔΟΛ στους εργαζόμενους δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Οργανισμού».

Στην ανακοίνωση που πέρα από μια ρηχή κι επιφανειακή αυτοκριτική της Ενωσης ("είναι, αλήθεια, ίσως, ότι τόσο τα Σωματεία όσο και η πλειονότητα των εργαζομένων αποδέχτηκαν ως ένα βαθμό τη λογική των «μονοδρόμων» στο περιβάλλον της κρίσης") δεν υπάρχει το δια ταύτα.

Δηλαδή δεν αναφέρεται τίποτε τι πρέπει να γίνει στην πράξη για να αντιμετωπισθεί η σφαγή εργαζομένων στον ΔΟΛ -στο κείμενο ούτε καν ζητείται (έστω και τυπικά) η ανάκληση των απολύσεων...

Αντίθετα η ΕΣΗΕΑ προβαίνει σε συμπεράσματα του στιλ «δεν μας άκουσε ο Ψυχάρης και για αυτό..
έφτασε σε αυτό το σημείο ο ΔΟΛ» ενώ δίνει και “συμβουλές” για το... προϊόν και για το πως πρέπει να πορευτεί από δω και πέρα η διοίκηση της Μιχαλακοπούλου!

Πέρα από την επαναστατική ρητορική του στιλ «θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους απολυμένους με το κεφάλι ψηλά και ότι «οφείλουμε να αντιτάξουμε στον Ψυχάρη την αποφασιστικότητά μας ενάντια στους κανιβαλικούς «μονόδρομους» και την απαξίωση της δημοσιογραφίας», δεν προτείνεται απολύτως τίποτε!

ΥΓ Η ανακοίνωση προφανώς εξεδόθη όταν δημοσιοποιήθηκε το ότι ο κυρ Σταύρος τους πήρε και τα κλειδιά...

ΥΓ2 (σχόλιο από το μπλογκ της Ανασυγκρότησης): Και για όσους δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί, ξεκίνησε ο νέος ανένδοτος για την οικονομική ανάκαμψη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη - Ψυχάρη ... "εν αρχή ην η επιχείρηση και ο επιχειρηματίας" ... αν ακόμη δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: