17.10.13

Eιδικός εφέτης-ανακριτής για την Χρυσή Αυγή...

Areios-Pagos

Σήμερα η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας, η οποία συνεδριάζει έπειτα από σχετικό αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κυριας Ευτέρπης Κουτζαμάνη, θα ορίσει ειδικό εφέτη-ανακριτή που θα αναλάβει τη δικογραφία για την υπόθεση της Χ.Α. .

Μάλιστα, λόγω της...
σπουδαιότητας της υπόθεσης αλλά και του όγκου της δικογραφίας δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας να ορισθεί και εφέτης βοηθός του ανακριτή, ο οποίος θα λάβει τη σκυτάλη των ερευνών από τους ανακριτές Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα.

Ο ανώτερος δικαστικός λειτουργός που θα ορισθεί ως ανακριτής από την Ολομέλεια με τη διαδικασία της ψηφοφορίας αφού ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας θα κληθεί να ανοίξει το νέο κύκλο ερευνών, ο οποίος σηματοδοτήθηκε από την άρση της ασυλίας που αποφάσισε η Βουλή για τους βουλευτές της Χ.Α. Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

Μετά την άρση της ασυλίας τους οι τρεις βουλευτές θα κληθούν από το εφέτη – ανακριτή που θα οριστεί να απολογηθούν για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Μετά τις απολογίες τους, ο εφέτης ανακριτής και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική τους αντιμετώπιση, αν δηλαδή θα προφυλακιστούν όπως οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως οι άλλοι τρεις συνάδελφοί τους, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος. Δεν αποκλείεται βέβαια μετά τις απολογίες τους οι τρεις βουλευτές να αφεθούν και ελεύθεροι χωρίς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: