5.10.13

Το Facebook αποκτά τη δική του πόλη...

Το Facebook αποκτά τη δική του πόλη

Η ιντερνετική «αυτοκρατορία» ετοιμάζεται να οικοδομήσει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια ένα υπερσύγχρονο σύμπλεγμα από 394 κατοικίες σε σχεδόν 60.000 τ.μ., αξίας 120 εκατ. δολαρίων.
Ξεκίνησε ως «βιβλίο» που...
διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ «προσώπων», για να εξελιχθεί μέσα σε λίγα χρόνια σε… αυτοκρατορία με εκατομμύρια ενοίκους ανά τον κόσμο. Όλα αυτά βέβαια στην ψηφιακή επικράτεια του Παγκόσμιου Ιστού, στον άυλο χώρο που διαμορφώνεται μεταξύ των διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών της υφηλίου. Ενισχυμένο από την απόλυτη κυριαρχία του στον κυβερνοχώρο, το Facebook τώρα ετοιμάζεται να μετακομίσει στον φυσικό κόσμο, δημιουργώντας μία δική του πραγματική facebook-πόλη.
Ο λόγος για ένα υπερσύγχρονο οικοδομικό σύμπλεγμα αποτελούμενο από 394 κατοικίες/διαμερίσματα, συνολικής έκτασης 58.529 τ.μ., το οποίο θα βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Η εν λόγω πόλη θα ονομάζεται «Anton Menlo», έχει ήδη σχεδιαστεί και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα επόμενα δύο χρόνια.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: