4.10.13

Το πρόγραμμα «Filaostavro»...


... αντικαθιστά τη «Διαύγεια»...

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποφάσισε να εφαρμόσει ένα ακόμα πιο σύγχρονο πρόγραμμα ελέγχου των δαπανών: Πλέον, αντί για ...
δημοσίευση στο διαδίκτυο, ο συντάκτης μιας διοικητικής πράξης θα πρέπει να «φιλάει σταυρό»!

Σε κακοπιστία και διάθεση στείρας αντιπολίτευσης αποδίδουν κυβερνητικές πηγές τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες, σχετικά με την κατάργηση του προγράμματος «Διαφάνεια», που καθιστούσε υποχρεωτική την ανάρτηση των κρατικών δαπανών και προμηθειών στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το πρόγραμμα πρόκειται να αναβαθμιστεί, καθώς για κάθε δαπάνη, διορισμό ή προμήθεια, ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα πρέπει να «φιλάει σταυρό» μπροστά σε εικόνισμα!

Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζεται ακόμα περισσότερο ο έλεγχος, αφού ο Ύψιστος ως Πανταχού Παρών, θα ελέγχει με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο τις δαπάνες. Μάλιστα, για να μην υπάρξει καμιά παρερμηνεία, οι κρατικοί λειτουργοί θα υποχρεώνονται να φιλάνε σταυρό και να δίνουν τον προσκοπικό όρκο.

Μάλιστα, για να διασφαλιστεί ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια, θα προσληφθούν ειδικοί υπάλληλοι που θα ελέγχουν αν ο κάθε κρατικός λειτουργός έχει σταυρωμένα δάχτυλα πίσω από την πλάτη του, ενώ οι φωτογραφίες από την τελετή θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, ώστε να μπορεί να τις δει ο καθένας!

Η νέα ρύθμιση, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποτελεί μέρος της ευρύτερης μεταρρύθμισης στο Δημόσιο, που προβλέπει τη συνολικότερη αντικατάσταση του «Opengov» που τόσα δεινά έχει επιφέρει στις σχέσεις κράτους – κρατικοδίαιτων, με το πρόγραμμα «Godsavethegov».

Έτσι, οι δημόσιες δαπάνες θα περάσουν στον έλεγχο του Θεού που όχι μόνο τον σέβονται όσοι συναλλάσσονται με το Δημόσιο αλλά επιπλέον έχει αναλάβει προσωπικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, την οικονομική ανάκαμψη της χώρας...

Λεζάντα:Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δείχνει τη λειτουργία του προγράμματος που θα αντικατασττήσει τη «Διαφάνεια»

Nίκος Ζαχαριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: