1.10.13

H Koμισιόν προειδοποιεί...



"Η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τα προαπαιτούμενα για τη δόση"...
Σάιμον Ο Κόνορ: "Δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε ακριβώς το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα". Αυτό ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν από...
το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών συμπληρώνοντας ότι "υπάρχει ακόμη πάρα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει για την εκπλήρωση των 4 ορόσημων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ., που απομένει από τον Ιούλιο.

Ωστόσο, αυτή η δουλειά θα γίνει σε τεχνικό επίπεδο, χωρίς να απαιτείται η παρουσία της τρόικας στην Αθήνα". Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε, εξάλλου, ότι λόγω της απόφασης του Ιουλίου, η καταβολή της δόσης βρίσκεται εκτός ατζέντας του Εurogroup της 14ης Οκτωβρίου και θα ληφθεί "κάποια στιγμή στο επίπεδο του Euroworking Group".

Η επίσημη ανακοίνωση αυτή από την πλευρά της Κομισιόν επιβεβαιώνει  τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας και την άκαμπτη στάση όλων των συναρμόδιων γενικών διευθύνσεων της Κομισιόν σε σχέση με το κλείσιμο των Αμυντικών Βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ. Ειδικά για την ΕΑΣ, η Digi Comp έχει δώσει τελεσίγραφο για την ανάκτηση του 1 δισ. ασύμβατων κρατικών ενισχύσεων ή το κλείσιμό της και την απόλυση του προσωπικού.

Μόλις χθες, άλλωστε, το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων απέρριψε ενστάσεις της ελληνικής πλευράς για τους λόγους που το Δημόσιο δεν ανακτά παρόμοιες κρατικές ενισχύσεις από τα ελληνικά Ναυπηγεία (διάταξη στην υπόθεση C-616/12P).

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: