21.10.13

H Διαύγεια φωτίζει το… μπάχαλο...




Σε απόλυτο αδιέξοδο φαίνεται να βρίσκονται τόσο το μεταβατικό στάδιο της Δημόσιας Τηλεόρασης όσο και ο νέος δημόσιος οπτικοακουστικός φορέας.

Η ΝΕΡΙΤ βρίσκεται υπό...
δημιουργία και θα πάρει αρκετό χρόνο -πιθανότατα τέλος χειμώνα αρχές άνοιξης του 2014- για να μπει σε κανονική λειτουργία. Η ΔΤ πάλι ουσιαστικά υπολειτουργεί, ενώ τώρα έχει στείλει σε... υποχρεωτικό ρεπό όσους διμηνίτες (περίπου 100) υπέγραψαν σύμβαση στις 19/9.

Κι αυτό διότι συμπληρώθηκε το δίμηνο και η τροπολογία που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων (έως και 10 μήνες) με απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής θα εισαχθεί προς ψήφιση αύριο.

Από την άλλη, μερίδα εργαζομένων παραμένει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, εκπέμποντας πρόγραμμα για περισσότερο από τέσσερις μήνες, ενώ συνεχίζονται οι... απειλές για παρέμβαση εισαγγελέα τόσο από τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Π. Καψή, ο οποίος όμως φροντίζει να ξεκαθαρίζει ότι αυτό πρέπει να είναι συλλογική απόφαση της κυβέρνησης, όσο και από άλλες πλευρές όπως η πρόσφατη σχετική ερώτηση-προτροπή 32 βουλευτών της Ν.Δ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: