11.10.13

O Στουρνάρας δεν είπε λέξη για τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ...


Μόλις 82 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί από τους ελέγχους μεγάλου πλούτου!
Aναψαν τα αιματα μεταξύ υπουργού Οικονομικών - Ανδρουλάκη (BINTEO)...
Μόλις τα 82 εκατ. ευρώ αγγίζουν οι βεβαιωμένες και εισπραχθείσες οφειλές του μεγάλου πλούτου ενώ οι έλεγχοι δεν έχουν αγγίξει ούτε το 10% των υποθέσεων, με βάση τα...
στοιχεία, που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην Βουλή, ο οποίος δεν είπε λέξη για του ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ.


Ο υπουργός Οικονομικών παρουσιάζοντας τα στοιχεία των οικονομικών ελέγχων δήλωσε ικανοποιημένος, παρότι όπως είπε "έχουν ακόμη να γίνουν πολλά", ενώ εξήγγειλε τις πολυπόθητες προσλήψεις 2000 ελεγκτών, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε "απαράδεκτο" να γίνονται απολύσεις από το Δημόσιο για να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι.
Απαριθμώντας τις υποθέσεις που έχουν ελεγχθούν εμβάσματα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι από το 2009-2011 έγιναν εντοπίστηκαν 24710 εμβάσματα για την περίοδο 2009-2011 και έχουν σταλεί στους δικαιούχους τα σχετικά αιτήματα για συμπληρωματικές δηλώσεις. Από αυτούς έχουν ελεγχθεί 436 υποθέσεις και έχουν έχουν κλείσει μόλις 2 έλεγχοι, που απέδωσαν στο ελληνικό Δημόσιο 5 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τις αγορές ακινήτων είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί μόλις 20 έλεγχοι από τις 84 βεβαιωμένες υποθέσεις και έχουν εισπραχθεί μόλις 162.000 ευρώ. Για παραβάσεις του ΚΒΣ, ο υπουργός είπε ότι έχουν ελεγχθεί τρια μεγάλα δικηγορικά γραφεία.
Όσο για τις οff-shore, ο υπουργός είπε ότι έχουν εντοπιστεί 322 εταιρείες και για 163 έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις και μόλις σε 34 έχουν επιβληθεί και έχουν εισπραχθεί πρόστιμα ύψους 40 εκατ. ευρώ.

 iefimerida.gr

Βεβαίως δεν ελειψαν και οι εντάσεις στην βουλή, όταν ο   Στουρνάρας απαντούσε σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη.
Δείτε το βίντεο :

Δεν υπάρχουν σχόλια: