24.10.13

Τα OXI μιας ζωής...


Εκ των πραγμάτων η Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία δεν μπορεί να είναι ένα κακό ραδιόφωνο. Δεν γίνεται. Είναι η φύση της έτσι, σίγουρα οι άνθρωποι που...
(θα) βρίσκονται εκεί (θα) κάνουν καλές εκπομπές. Η Μαρία Κοζάκου τα πρωινά λόγου χάριν δεν θα σταματήσει ξαφνικά να κάνει καλό ραδιόφωνο επειδή συμμετέχει σε ένα παράνομο μόρφωμα, σε ένα προϊόν άθλιου πολιτικού εξτρεμισμού.
Όπως και ο Προκόπης Δούκας αμέσως μετά, στο 10 με 12. Εννοείται πως θα γίνονται καλές κι αξιοπρεπείς εκπομπές εκεί, κατανοητό το γιατί, δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις. Και θα μεταδίδουν και καλές μουσικές.
Και μην ξεχνάμε και την επαρχία, εκεί που η ανάγκη για ένα καλό ραδιόφωνο είναι επιτακτική. Τα FM της επαρχίας είναι -πια- τραγικά, δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις που ξεχωρίζουν.


 Ας τα διαχωρίσουμε λοιπόν. Άλλο η πολιτική και άλλο το ραδιόφωνο. Η Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία (θα) είναι ένα καλό ραδιόφωνο. Έτσι όπως στήθηκε όμως, μάς βρίσκει αντίπαλους. Ο περισσότερος κόσμος την αντιμετωπίζει με καχυποψία. Και γουστάρει ΕΡΤ, αυτή την ΕΡΤ όπως είναι τώρα (και όχι όπως ήταν πριν). Άκουγα χθες τη Μαρίνα Λαχανά το μεσημέρι να κάνει εκπομπή. Κατευθείαν από την Αγία Παρασκευή. Θαύμα. Αυτό το καλό ραδιόφωνο παλαιάς κοπής, αν με καταλαβαίνετε - στην Αθήνα η αυθεντική ΕΡΑ βγαίνει στους 91.8 και στους 105.8 (συντονιστείτε).   

Κι ας διαχωρίσουμε τους ανθρώπους από την Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία. Άλλο οι εργαζόμενοι, άλλο το μόρφωμα της ΕΔΡ. Δεν τους κατηγορούμε, δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε. Και δεν πρέπει. Βέβαια, δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ με σεβασμό στους ανθρώπους της ΕΡΤ, σε αυτούς που έμειναν πίσω να φυλούν Θερμοπύλες. Είναι πολύ πιο εύκολο να πεις ένα ναι από το να πεις όχι. Τα ΟΧΙ είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν στη ζωή μας. Τα ναι δεν είναι για να τα καμαρώνουμε, έτσι;

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: