23.10.13

Κέρκυρα: Security του αεροδρομίου το έσκαγαν για να φυλάξουν εταιρεία αναψυκτικών!...

 

"Πιάστηκαν στα πράσα" από την προϊστάμενη του Γραφείου Ασφαλείας...

Η εταιρία σεκιούριτι είχε δώσει εντολή στα τρία άτομα που εργάζονταν στη...
βάρδια στον αερολιμένα, να εγκαταλείψουν τη θέση τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άλλο τους πελάτη

Ιδιωτική εταιρία security που έχει αναλάβει την φύλαξη του αερολιμένα Κέρκυρας, έστελνε το προσωπικό της βάρδιας του αεροδρομίου να φυλάει ιδιωτική μεγάλη επιχείρηση εμπορίας αναψυκτικών!

Την καταγγελία έκανε η ίδια η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Κέρκυρας στα κεντρικά της ΥΠΑ στην Αθήνα, μετά από έρευνα που τα στελέχη της πραγματοποίησαν αλλά και την ομολογία των ίδιων των στελεχών της εταιρίας Security στη διερεύνηση της υπόθεσης από τους υπευθύνους ασφαλείας της Υπηρεσίας!


Το έγγραφο του αερολιμενάρχη στην ΥΠΑ

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο έγγραφο που απέστειλε ο αερολιμενάρχης Α. Γεωργούσης στην κεντρική διοίκηση της ΥΠΑ (το οποίο συνετάχθη από την προϊστάμενη του τμήματος ασφαλείας του αεροδρομίου), σεκιουριτάδες της συγκεκριμένης εταιρίας «πιάστηκαν στα πράσα» από την προϊστάμενη του Γραφείου Ασφαλείας του αεροδρομίου να φεύγουν από τη βάρδια τους για να παράσχουν υπηρεσίες σε τρίτους και, συγκεκριμένα, σε επιχείρηση στην περιοχή της Χρυσηίδας στου Βρυώνη!

Η εταιρία σεκιούριτι είχε δώσει εντολή στα τρία άτομα που εργάζονταν στη βάρδια στον αερολιμένα, συμπεριλαμβανομένου και του συντονιστή βάρδιας (!), να εγκαταλείψουν τη θέση τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άλλο τους πελάτη, παρά το ότι οι συγκεκριμένοι πληρώνονται για να προσφέρουν αποκλειστικές και συγκεκριμένες υπηρεσίες στο αεροδρόμιο!


Αφύλακτα μέχρι και τα κλειδιά

Η καταγγελία συνοδεύεται από φωτογραφίες από την πύλη αλλά και την καταγραφή της εξόδου και επιστροφής του οχήματος της εταιρίας φύλαξης το οποίο έλειψε 40 σχεδον λεπτά από τη βάρδια του, αφήνοντας ακάλυπτους τους τομείς ευθύνης φύλαξης που είχε σε ένα διεθνές με υψηλά στάνταρτ και υποχρεώσεις ασφαλείας αεροδρόμιο!
Σαν... «κερασάκι στην τούρτα», κατά την περιπολία τους στην ιδιωτική επιχείρηση εμπορίας αναψυκτικών, είχαν αφήσει το όχημά τους ανοικτό, με ανοικτά τζάμια και τα κλειδιά των θυρών του αεροδρομίου μέσα!


Το έκαναν για 20 μέρες κάθε μέρα

Όπως ομολόγησαν αργότερα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην εταιρία security, το σκηνικό αυτό επαναλαμβανόταν καθημερινά σε κάθε βάρδια 4-5 φορές συνοδεία πάντα του συντονιστή της εν λόγω εταιρίας κ. Κ. και κατ΄ εντολή της προϊσταμένης τους κας Χ.
Η έρευνα αποκάλυψε τα εξής τραγελαφικά:
• από 1η Σεπτεμβρίου έως 19 Σεπτεμβρίου, το όχημα της εταιρίας seciruty εξήλθε 81 φορές με τρία άτομα ή και τέσσερα άτομα ορισμένες φορές.
• Τη νύχτα, πραγματοποιούσαν δύο εξόδους, περίπου στη 1 και στις 4 τα ξημερώματα.
• Το Σεπτέμβριο έγιναν συνολικά 181 απουσίες υπαλλήλων ασφαλείας και 81 απουσίες του οχήματος του αερολιμένα
• Χρησιμοποιήθηκαν 29 υπάλληλοι κατ΄ επανάληψη οι οποίοι πληρώνονταν από την ΥΠΑ για να απασχολούνται αποκλειστικά για τη φύλαξη του αεροδρομίου
• Η εταιρία αδιαφορώντας για την ασφάλεια του αερολιμένα, αποσπούσε από τη βάρδια του αεροδρομίου το ειδικά εκπαιδευμένο στη χρήση X-rays προσωπικό και τα οχήματα ασφαλείας για εσωτερικές περιπολίες 24ωρου βάσεως


Άφησαν να περάσουν χωρίς έλεγχο Λιθουανοί πιλότοι

Σε άλλο σημείο του υπηρεσιακού εγγράφου της έρευνας, αποκαλύπτεται ότι οι εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρίας security επέτρεψαν στις 24 Αυγούστου να περάσουν από τη βόρεια πύλη δύο Λιθουανοί πιλότοι οι οποίοι εισήλθαν και εξήλθαν στη χώρα χωρίς κανέναν από τους προβλεπόμενους ελέγχους!
Αν και είχε εκδοθεί έκθεση παράβασης, τότε δεν είχε επιβληθεί πρόστιμο σε ένδειξη διάθεσης καλής συνεργασίας καθώς αφενός ήταν η πρώτη φορά, αφετέρου θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για λάθος λόγω απειρίας αλλά και για συνευθύνη στο προσωπικό του handling.


Ομολογία με αστεία δικαιολογία

Η εταιρία, σε έγγραφό της προς την ΥΠΑ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ομολόγησε μεν τα περιστατικά ισχυριζόμενη ότι το έκανε... για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου! Ας σημειωθεί ότι η ιδιωτική εταιρία αναψυκτικών βρίσκεται σε απόσταση... πέντε χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της ΥΠΑ: «Η εταιρία απαντώντας εμπρόθεσμα εντός 5 ημερών ομολόγησε ότι χρησιμοποιούσε προσωπικό και το όχημα ασφαλείας του Κ.Α.Κ.Κ. με τν ευφάνταστη δικαιολογία ότι αυτή η δραστηριότητα αύξανε τάχα την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του αερολιμένα, ισχυρισμός που εκτός του ότι επιχειρεί να μειώσει τη νοημοσύνη μας δεν πείθει κανέναν. Η αστυνόμευση της περιοχής είναι ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι του προσωπικού του Κ.Α.Α.Κ.».


Ο αερολιμενάρχης ζητά διακοπή της σύμβασης

Ο επικεφαλής της εν λόγω εταιρίας στην Κέρκυρα ισχυρίστηκε ότι δεν γινόταν το ίδιο για καμία άλλη ιδιωτική εταιρία – πελάτη της, ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ΥΠΑ Κέρκυρας ζητούν να διεξαχθεί ευρεία διοικητική έρευνα με κατάθεση και των 29 εργαζομένων security του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με τις διατάξεις, το πρόστιμο που θα πρέπει να επιβληθεί στον ιδιώτη security είναι μεγάλο και ανέρχεται στα 495.500 ευρώ. Ωστόσο, ο Αερολιμενάρχης ζητά από την ηγεσία της ΥΠΑ να εξετάσει ακόμα και τη διακοπή της σύμβασης...
corfupress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: