23.10.13

Κυβερνητική αμηχανία για το «δώρο» της ψηφιακής διαπλοκής στην TV...

Τριγμούς προκαλεί η σπουδή της κυβέρνησης της Ν.Δ να δωρίσει την ψηφιακή τηλεόραση στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών οι οποίοι πέρασαν ήδη στην...
ψηφιακή εποχή της διαπλοκής με τη λειτουργία κοινής πολυμετοχικής εταιρείας, της Digea. Η συζήτηση του επίμαχου άρθρου 18 στο άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα τις ενστάσεις και επιφυλάξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενώ στο ζήτημα παρενέβη και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος κάλεσε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά να αποσύρει την επίμαχη διάταξη.

Οι δικαιολογίες που ανέπτυξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου πως δεν πρόκειται για κατάργηση των τηλεοπτικών αδειών αλλά για «προσωρινή λύση» που διευκολύνει στο πέρασμα της ψηφιακής τηλεόρασης προκαλεί τουλάχιστον γέλια. Η ψηφιακή μετάβαση άρχισε στην Ελλάδα επί κυβέρνησης Ν.Δ επί Θοδωρή Ρουσόπουλου με το χαρακτήρα του «προσωρινού» και όπως έγραψε η στήλη την περασμένη εβδομάδα, εκδόθηκε νόμος για τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις τον οποίο δεν εφάρμοσαν ούτε η κυβέρνηση της Ν.Δ, ούτε του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το νόμο καταργεί σήμερα η Νέα Δημοκρατία, δωρίζοντας τις ψηφιακές συχνότητες και το μέλλον της τηλεόρασης στους ίδιους καναλάρχες. Το ζήτημα ανέδειξε το «Π» μέσα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, αποκαλύπτοντας κυρίως πως η κυβέρνηση χαρίζει στους καναλάρχες όλες τι υποχρεώσεις τους από το παρελθόν και δεν θέτει όρους και προϋποθέσεις για το ψηφιακό μέλλον.

Είναι εξάλλου γνωστό πως επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου ο Τηλέμαχος Χυτήρης είχε παρουσιάσει το σχέδιο για τα ιδιωτικά ΜΜΕ το οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου εξαιτίας και των αντιδράσεων των καναλαρχών, έθαψε και δεν προχώρησε, αντικαθιστώντας τον, με τον Ηλία Μόσιαλο.

Με αυτή την έννοια η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου πως ο διαγωνισμός της αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης αποτελεί «ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου» είναι καταγγελία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη περίοδο...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: