15.11.13

40 χρόνια απο την εξέγερση που έριξε τη δικτατορία ...



Σε κλοιό 8.000 αστυνομικών οι εκδηλώσεις...
40 χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, η εξέγερση του Πολυτεχνείου γιορτάζεται με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα που ξεκινούν απο σήμερα και κορυφώνονται την Κυριακή με την πορεία που θα ξεκινήσει στις 15.00 από την πύλη του Πολυτεχνείου.

Οι ...
πύλες του ιδρύματος θα είναι ανοιχτές για το κοινό κάθε πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου έχουν αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές. Όλα τα τμήματα του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη απο τους φοιτητές απο την Τρίτη, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.



Το ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού.

"Σήμερα, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: «Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία», αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, για την αντιμετώπιση και ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας"αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου.

Στο χώρο του Πολυτεχνείου εκτός απο τις καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθεί έκθεση ντοκουμέντων και αφίσας απο το Νοέμβρη του 1973 αλλά και προβολή της ταινίας «Εδώ Πολυτεχνείο» στην αίθουσα «Γκίνη».

Σε κλοιό 8.000 αστυνομικών οι εκδηλώσεις

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα με την αστυνομία να παρατάσσει τουλάχιστον 8.000 αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της πορείας της Κυριακής. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα παρακολουθούν την εξέλιξη της πορείας ενώ το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις ώστε να επιβλέπει τις κινητοποιήσεις των διαδηλωτών.

'Eκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο οδικό δίκτυο,από την Παρασκευή 15 έως το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013,γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Την Κυριακή 17/11 την ημέρα της πορείας, θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, όπως και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Σύμφωνα με Απόφαση του ΟΑΣΑ, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).



stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: