30.11.13

Απαγορεύονται αντιφασιστικές πορείες!...



Οι συναθροίσεις επιτρέπονται, οι πορείες όχι. Ετσι όσοι δεν υπακούσουν στην απόφαση αυτή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, θα βρεθούν αντιμέτωποι με...
τις διατάξεις του άρθρου 171 του Ποινικού Κώδικα και άλλες συναφείς διατάξεις, δηλαδή «θρασύτητα κατά της Αρχής (...)».
Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση έξι γραμμών, με την οποία η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε την Παρασκευή την απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής για τις δύο αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, που έχουν προγραμματιστεί σήμερα ως «απάντηση» στη συγκέντρωση της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος.

Στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ διευκρινίζεται ότι η απόφαση του αττικάρχη «δεν θίγει το δικαίωμα της συγκέντρωσης» και ότι οι πορείες απαγορεύονται «για λόγους δημόσιας ασφάλειας».

Ωστόσο, στο δισέλιδο επίσημο έγγραφο που έλαβε από αστυνομικούς του Α.Τ. Ακροπόλεως ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Π. Κωνσταντίνου -που μαζί με την Ενωση Μεταναστών Εργατών, τον αντιφασιστικό συντονισμό επιτροπών-συλλογικοτήτων-πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητικούς συλλόγους και συνδικάτα, καλούν στη μία από τις δύο αντιφασιστικές συγκέντρωσεις- υπάρχει μία προειδοποίηση και μία απειλή.

«Η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης πορείας θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου του 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων», ξεκαθαρίζεται από την πλευρά της ΓΑΔΑ.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, σε Μοναστηράκι και Προπύλαια, δηλαδή τρεις ώρες νωρίτερα από το κάλεσμα της νεοναζιστικής οργάνωσης στο Σύνταγμα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. -που σχεδίασαν τα μέτρα- προχώρησαν σε αυτή την απαγόρευση επειδή δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση οι διαδηλωτές να συναντηθούν.

Στο σχετικό έγγραφο εκτός από τα αποφασίζουμε και... διατάσσουμε, αναφέρεται ότι οι απαγορεύσεις εκπορεύονται διότι «(...) πιθανολογείται βάσιμα ότι η ταυτόχρονη παρουσία στους ίδιους χώρους των συμμετασχόντων στις προαναφερόμενες συναθροίσεις θα οδηγήσει σε εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, συμπλοκές και εν γένει έκτροπα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και τη διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας».

Ακόμη αναφέρεται: «Το γεγονός ότι ο ανωτέρω κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί με άλλον ηπιότερο τρόπο, λόγω της αναμενόμενης συμμετοχής σε αυτές μεγάλου αριθμού πολιτών διαφορετικής ιδεολογικής προσέγγισης και αντιπαλότητας και της αναμενόμενης έντασης που θα επικρατήσει μεταξύ των συγκεντρωμένων στις ανωτέρω συναθροίσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το Αντιφασιστικό Μέτωπο καλεί σε συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρίου (Μοναστηράκι) και στα Προπύλαια, πάλι στις 4 μ.μ., από κινήσεις, φορείς, φοιτητικούς συλλόγους και συνδικάτα.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: