11.12.13

Οι “αναμάρτητοι” της “Δ.Τ.” με τις απευθείας αναθέσεις…

Έξι μήνες από το λουκέτο της ΕΡΤ, έξι μήνες χωρίς δημόσια τηλεόραση! Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκλεισε το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013 την ΕΡΤ, παρουσιάζοντας την, ως “αμαρτωλή”, υποσχόμενη πως μέσα σε …3 μήνες, το Σεπτέμβριο του 2013, θα ...
λειτουργούσε μια νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αυτές ήταν οι ανακοινώσεις του Σίμου Κεδίκογλου, υφυπουργού στον Πρωθυπουργού, πρώην εργαζομένου της ΕΡΤ, ο οποίος στο παρελθόν, στα λόγια, αντιστεκόταν στο σχέδιο του Ηλία Μόσιαλου. Ο Αντώνης Σαμαρά είχε χαρακτηρίσει την ΕΡΤ, ως “άντρο της διαφθοράς”.
Μερίδα των εργαζομένων αντιστάθηκαν σκληρά και ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα. Τι όμως έπραξε η άλλη πλευρά;Η ΕΡΤ, όντως, αντιμετωπίζε σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, όμως είχε κατορθώσει στην τελευταία διετία, να ανατρέψει την αρνητική οικονομική της εικόνα, φτάνοντας να παρουσιάζει κέρδη προ φόρων ύψους 57 εκατ. ευρώ. Στη θέση της ήρθε η τηλεόραση του υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής τον τελευταίο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη, ο οποίος δήλωνε δημοσίως, πως δεν θα έκλεινε την εταιρεία. Εκτός από το μόρφωμα της “ΔΤ” ήρθε και η “εταιρεία-σφραγίδα” της ΝΕΡΙΤ, με πρόσωπα που διαθέτουν ελάχιστη εμπειρία από τα ΜΜΕ, ενώ η κυβέρνηση, έστειλε τα ΜΑΤ στο Ραδιομεγάρο για να βγάλει έξω τους εργαζόμενους, πράξη που είχε προαναγγείλει ο υφυπουργός, Παντελής Καψής.
Το σοκ ήταν τα πρόσωπα που στελεχώνουν τα δύο εγχειρήματα. Στελέχη βγαλμένα από άλλες εποχές, όταν τα μπόνους έπεφταν …βροχή, σήμερα στελεχώνουν τα δύο μορφώματα. Επιπλέον, στη θέση της γραφειοκρατίας της ΕΡΤ, ήρθε το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων από τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, χωρίς κανένα άλλο ουσιαστικό έλεγχο. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε για μια ακόμη φορά πως η “Δ.Τ.” λειτουργεί ως υπηρεσία του υπουργείου οικονομικών, χωρίς να διαθέτει εταιρεία, ΔΣ, ΑΦΜ, και έλεγχο για το που κατευθύνεται το δημόσιο χρήμα από τα ταμεία της ΕΡΤ.
Εδώ είναι και το “σημείο-κλειδί” για την Ελένη Ράικου, την εισαγγελέα διαφθοράς, που ελέγχει, για μια ακόμη φορά, την υπόθεση ΕΡΤ. Τα πρόσωπα και τα λεφτά της ”Δ.Τ.”...
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: