1.12.13

O Σταϊκούρας "αδειάζει" τον Στουρνάρα (κι όχι μόνο)...



Η Ελλάδα παραμένει μια υπερφορολογημένη χώρα. Το παραδέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".
«Οι...
φορολογικοί συντελεστές που επιβάλλονται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι υψηλότεροι από αυτούς στην ευρωζώνη», δηλώνει, "αδειάζοντας", έτσι, την  άνευ προηγουμένου δήλωση του Στουρνάρα, πως οι Έλληνες δεν πληρώνουν αρκετά.

Επιβεβαιώνει  ακόμη, πως, δεν έχει βρεθεί η «συνταγή» που θα οδηγήσει στο πρωτογενές πλεόνασμα των 3 δισ. ευρώ το 2014, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανατροπές στον νέο προϋπολογισμό. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η τρόικα «χτενίζει» μία προς μία τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνονται στη «λίστα» με τα προτεινόμενα μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεσμεύεται ότι μέσα σε αυτήν δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ψηφισμένες διατάξεις του Μνημονίου, που σκοπίμως έμειναν στο «ράφι» για να τεθούν σε εφαρμογή από το νέο έτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: