28.2.13

Έργα και ημέρες...




Είναι ο πολιτικός που ποτέ δεν έλεγε καθ' ολοκληρίαν ψεύδη...
Τον βόλευαν πάντοτε οι μισές αλήθειες. Δηλαδή, το χειρότερο πλην αποτελεσματικό ψέμα...

Είναι ο πολύπλαγκτος που ... τα κατάφερνε πάντα με τους ελιγμούς.

Από τότε που μπήκε στην πολιτική, μέχρι την εκπλήρωση του ονείρου του να γίνει πρωθυπουργός... Είναι ο άνθρωπος που κατατρύχεται όσο λίγοι από τη «νεύρωση» της δικαίωσης. Γι' αυτό και διαχρονικά ισχυρίζεται ότι αυτός «τα είχε πει».

Ε, αυτό έκανε και τώρα με το φρέσκο βιβλίο του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ευθύς ο αλαζονικός τίτλος: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993 - Μπροστά από την εποχή της»... Τουτέστιν: αν δεν είχε πέσει η κυβέρνησή του, πιθανώς να είχε αποτραπεί η σημερινή καταστροφή, όπως επισήμανε ο ίδιος... Χειμαρρώδης ο ευσταλής επίτιμος δεν χαρίστηκε σε κανέναν, μιλώντας για όλα τα παθογενή της χώρας και της πολιτικής. Για την εξυγίανση του Δημοσίου, τις δυσκολίες της Οικονομίας, τις αδυναμίες προηγουμένων κυβερνήσεων, τις ευθύνες της Αριστεράς (της χρέωσε ώς και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής!). Μονάχα για τον εαυτό του δεν θυμήθηκε τίποτε αρνητικό ή επιλήψιμο ο κ. Μητσοτάκης. Λόγω ειλικρινείας, προφανώς, για την οποία επαίρεται...

Ας θυμηθούμε, όμως, τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του. Ετσι, για την Ιστορία... Αλήθεια, τι έπραξε για το προβληματικό κράτος και τη λειτουργία του; Μήπως φρέναρε τους διορισμούς, σπορ στο οποίο επιδίδεται επί δεκαετίες με ιδιαιτέρως λαμπρά αποτελέσματα; Μήπως πολέμησε τη γραφειοκρατία, βελτίωσε τις υποδομές, κυνήγησε τη διαφθορά, ή έστω έθεσε τις βάσεις για την ανακαίνιση του κρατικού ερειπιώνα; Μήπως καταπολέμησε τη φοροδιαφυγή; Μήπως διευκόλυνε τις επενδύσεις, απλοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες; Μήπως παρουσίασε κάποιο συγκεκριμένο Σχέδιο για την Ανάπτυξη και την Οικονομία, πλην των περικοπών, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων;

Μήπως δεν ήταν ο ίδιος που εκποίησε την εύρωστη ΑΓΕΤ; Μήπως δεν ήταν ο πρωθυπουργός που είπε στους αστυνομικούς «εσείς είστε το κράτος»; Μήπως, τέλος, δεν είναι ο άνθρωπος που δεν κατάλαβε τίποτε από τη δυναμική του Μακεδονικού, λέγοντας κυνικά και άστοχα ότι «σε δέκα χρόνια θα το 'χουμε ξεχάσει»; Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, άλλα φθέγγεται η πραγματικότητα. Η οποία πάντως τον δικαιώνει σε κάτι: η κυβέρνησή του ήταν προπομπός του Μνημονίου, των απολύσεων και της εξοντωτικής λιτότητος...

Κατά τα λοιπά, όσο και αν το επιδιώκει ο ευφυής και ικανός αυτός πολιτικός, δεν φαίνεται ότι θα μείνει στην Ιστορία ως σοφός «παππούς του έθνους». Θα τον κυνηγούν εσαεί τα έργα του, καθώς και οι θολές περίοδοι της πολιτικής του διαδρομής. Και η Αποστασία δεν είναι από τις πλέον ευμεγέθεις μελανιές...

Γιάννης Τριάντης

enet.gr

Ο δικαστής που «έριξε» ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο...


Ο πρόεδρος Εφετών Γιώργος Αποστολάκης, στη διάρκεια των 51 ημερών της ακροαματικής διαδικασίας, πολλές φορές ξέφυγε από τα δικονομικά ειωθότα, αφήνοντας τη δίκη να ... εξελιχθεί, μέχρι και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ κατηγορουμένων και μαρτύρων.

Ο ίδιος, κλείνοντας τις διαδικασίες, επισήμανε ότι έδωσε κάθε δυνατότητα σε κατηγορούμενους και υπερασπιστές να προβάλουν τις θέσεις τους.

Η στάση του, σύμφωνα με συνηγόρους, υπαγορεύτηκε από το μέγεθος της δίκης, καθώς δεν θα επιθυμούσε να επικριθεί για μία αυστηρή διαδικασία σε στενά πλαίσια, όπως γίνεται συνήθως.

Ακόμη, δεν δίστασε να τα βάλει ευθέως με συναδέλφους του και ειδικά με τον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση, αλλά και τους εφέτες του Συμβουλίου Εφετών, που εξέδωσαν το βούλευμα.

Από την άλλη, με τις ατάκες του έδωσε «χρώμα» στην ακροαματική διαδικασία, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει ακόμη και εκφράσεις της αργκό, όπως «μπάχαλο» και «Βαβέλ» για την κατάσταση στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, «έπαιρνε χύμα χρήματα», «να μη φτιάχνουμε μύθους με άχυρα», «έπαιζε κόλπα με αναλήψεις», «ορμάτε πάνω της σαν τα κοράκια», «το κάνει για ξεκάρφωμα», «τον βγάζει στη σέντρα», «λάδωνε το γραναζάκι του», «τον φυσούσε τον παρά», «σύστημα πρόσφορο για λοβιτούρες», «είστε γάτα», «μην κάνετε την πάπια», «είναι λαμόγιο», «χάσαμε την μπάλα»...

Πηγή: seleo.gr

Τζάμπα συμβουλές...


Με ειρωνική διάθεση, ο Πέτρος Τατσόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) δίνει τζάμπα συμβουλές στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για το πρόγραμμα της, "Διάπλαση των παίδων".
Προτρέπει, μάλιστα, το ακροδεξιό κόμμα να ξεκινήσει την... "διάπλαση" από την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς, οπως λέει "τα παιδιά του Δημοτικού έχουν ήδη διαμορφώσει χαρακτήρα και ρέπουν αμετάκλητα προς τον κομμουνιστοσυμμοριστισμό"...

Η δίκη...





crimenet.gr

Μάκης Γεωργίου

Η μία έγινε.

Τελείωσε.

Η άλλη, μόλις τώρα αρχίζει.

«Και, δεν του φαινόταν»...

Που, πως, πότε, από που;

Ήταν νόμιμα, τα χρήματα;

Η σύζυγος κάνει το λάθος να προσφερθεί, από μόνη της, στα τηλεδικεία.

Κι οι φίλοι;

Δεν υπάρχουν πια.

Τους πάτησε το τρένο.

Εγώ;

Δεν ήμουν ποτέ!

Ούτε εσείς;

Ούτε!

Συνεργάτης ήμουν. Όχι, φίλος!

«Συνεργάτες» και «απλώς γνωστοί» πιάσαν τα στασίδια των ενόρκων

Κι αυτή η δίκη είναι χειρότερη από την άλλη.

Έχει θέαμα.

Και αίμα...

Το “φως” της Χριστοφιλοπούλου και το “κέρατο” του Κουρουμπλή...

Ο διάλογος που ακολουθεί έγινε απόψε στη Βουλή. Είτε η κ. Χριστοφιλοπούλου χρησιμοποίησε την απαξιωτική φράση σε βάρος του Παναγιώτη Κουρουμπλή χωρίς να... σταθμίσει το γεγονός ότι δεν βλέπει είτε όχι, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.
Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Επειδή, μάλιστα, άκουσα με θλίψη, αλλά και με θυμηδία, το νυν Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να λέει διάφορα, το μόνο που έχω να πω είναι ότι όπως ο κ. Κουρουμπλής είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι ακριβώς είδε φως και μπήκε και στο ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτε άλλο.

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Ακούστε, κύριε Πρόεδρε. Εγώ από τα δέκα μου χρόνια κλήθηκα πρώιμα να δουλέψω πολύ σκληρά, για να μην επιτρέψω σε κανέναν -μα κανέναν- να αντιληφθεί ή να νιώσει λογική περιθωρίου απέναντί μου.

Στο ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε -όπως το ξέρετε πολύ καλά εσείς- δεν πήγα για να αρπάξω κάποια θέση. Στο ΠΑΣΟΚ πήγα στις 7 Σεπτεμβρίου 1974 -ήμουν ο πρώτος μαθητής του Γυμνασίου Αγρινίου- και διώχτηκα με το ν. 4000 περί τεντιμποϊσμού ως φοιτητής, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κόμμα διαμαρτυρίας και κανένας τότε δεν υπολόγιζε ότι θα πάρει εξουσία.

Δεν πήγα στο ΠΑΣΟΚ, κύριε Πρόεδρε, για να αρπάξω θέσεις γλείφοντας, έρποντας και με το κέρατό μου! Αφού θέλουν, λοιπόν και με προκαλούν κάποιοι θα πάρουν τέτοιες απαντήσεις.

matrix24.gr

Μοιράζει πεντοχίλιαρα, ο χουβαρντάς Κεφαλογιάννης...



Χουβαρντάς μας προέκυψε ο Μ. Κεφαλογιάννης. Αναφερόμενος στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για την άσκηση ποινικών διώξεων σε όσους οφείλουν περισσότερα από... 5.000 ευρώ στην Εφορία, o γραμματέας της ΝΔ δήλωσε χθες στο Mega: «Δεν πρόκειται να μπει κανένας φυλακή για 5.000 ευρώ. Στην ανάγκη θα τα δώσει η ΝΔ. Πληρώσαμε και τους υπαλλήλους μας»!
Οσοι χρωστάτε, λοιπόν, στην Εφορία τρέξτε στη Συγγρού: Μοιράζουν πεντοχίλιαρα!

ΕΘΝΟΣ

Λέκκας: Ουδέποτε ανέφερα εγώ το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου...


crimenet.gr
Το στέλεχος του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας που προσήλθε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή, μιλώντας με δημοσιογράφους, διέψευσε για δεύτερη φορά τον... επικεφαλής της υπηρεσίας –επιλογή Σαμαρά- Στέλιο Στασινόπουλο, ότι σε σύσκεψη για τη λίστα Λαγκάρντ μίλησε για την Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Και συγκεκριμένα, ότι πίσω από την κατάθεση των 550 εκατομμυρίων δολαρίων, υπό το όνομα Μαρία Παντελή, κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Στασινόπουλος κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και στους οικονομικούς εισαγγελείς, ότι σε σύσκεψη στο ΣΔΟΕ είχε ακούσει τον Λέκκα να λέει ότι πίσω από το όνομα Παντελή κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Ποιοι είναι οι 49 της λίστας Λαγκάρντ, που καλούνται για εξηγήσεις...

"Kαλείσθε, εντός 5 ημερών, από την επίδοση της κλήσης... "...
 
Nεα ανάρτηση
 
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπήκαν 49 πρόσωπα που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και τα οποία εμφανίζονται δικαιούχοι ή διαχειριστές σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ύψους από 3.000.000 έως... 550.000.000 δολάρια.

Για το λόγο αυτό, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, που έχει αναλάβει καi την έρευνα των προσώπων της λίστας Λαγκάρντ, έστειλε στις 27.2.2013 προσκλήσεις στα συγκεκριμένα πρόσωπα, προκειμένου «εντός 5 ημερών από την επίδοση της κλήσης αυτής να υποβάλλετε στην υπηρεσία μας έγγραφα και στοιχεία, από τα οποία να προκύπτουν τα δικαιώματά σας και οι προϋποθέσεις απόκτησης των συγκεκριμένων δικαιωμάτων επί λογαριασμών που τηρούνται στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Μαντούβαλος, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, προσκλήσεις έλαβαν οι εξής:

Δημήτρης Γκέρτσος, Νικόλαος Μαρτίνος, Αθανάσιος Καλλίτσης, Ευστράτιος Καλλίτσης, Ιωάννης Μαρτίνος, Κορνηλία Μαρτίνου, Βασίλειος Μανιός, Κωνσταντίνος ΜΑρτίνος Πολυξένη Καλλίτση, Ανδρέας Καλλίτσης, Διονύσιος Μαντζώρος, Ιωάννα Μαρτίνου, Μαρίνα Ηλιάδη - Παπαπαναγιώτου, Σάμπυ Μιωνής, Νικόλαος Φραγκίστας, Νικόλοας Παπαχρονόπουλος, Βενετσιάνος Κακκαβάς, Μαρία Μπόμπολα, Ναταλία Τζουμάρα, Ευαγγελία Ρόκα, Χρήστος Ρόκας, Γεώργιος Ρόκας, Άγγελος Μεταξάς, Ηλίας Μεταξάς, Σολομών Λεβής, Λεωνίδας Καμπάνης, Μαριάννα Φιξ, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Μάριος Οικονόμου, Αλεξάνδρα Ντούνη, Αικατερίνη Ντούνη, Γεώργιος Κρίτσας, Ghandour Muhieddine, Ματρώνα Εγκόν, Πηνελόπη Σαπουντζή, Μαγδαληνή Κυριακού, Σωτήρης Ηλιάδης, Νικόλαος Χατζηιωάννου, Πόλυς Χατζηιωάννου, Ζαχαρίας Κριτσάς, Μαρία Κριτσά, Δημήτριος Κριτσάς, Νικόλαος Οικονόμου, Φραγκίστα Ζαρακοβίτη, Μαρία Φραγκίστα, Αφροδίτη Δεϊμέζη, Φώτης Μπόμπολας, Λουκιανός Αρκάς, Μαρία Παντελή.

protothema.gr

«Χώρισαν» Σαξώνη - Παπαγεωργόπουλο υπό το φόβο επεισοδίου...


newpost.gr
Στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών οδηγείται τις επόμενες ώρες ο εκ των καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης.
Ο... πρώην δημοτικός υπάλληλος κρατείται από χθες το απόγευμα -και μετά την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων- στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.

Σε αντίθεση με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, οι οποίοι μετά τις καταδίκες τους σε ισόβια κάθειρξη οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών, το «δρομολόγιο» για τον Π. Σαξώνη, που επρόκειτο κι αυτός αρχικά να πάει στα Διαβατά, άλλαξε.

Αυτό κρίθηκε σκόπιμο διότι η συνύπαρξη των τριών καταδικασθέντων στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα εγκυμονεί κινδύνους για ενδεχόμενο επεισόδιο μεταξύ τους κατά τον προαυλισμό τους ή σε οποιαδήποτε άλλη συνάντησή τους μέσα στις φυλακές.

Άλλωστε, πρόσφατο είναι το περιστατικό που σημειώθηκε ανάμεσα στον Π. Σαξώνη και τον Μ. Λεμούσια, όταν οι δύο άνδρες, κατά το στάδιο της προσωρινής τους κράτησης, πιάστηκαν στα «χέρια», με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πειθαρχικές ποινές όπως προβλέπονται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα.

Δείτε το σποτ του "Καρφιού" ...



Αποκαλυπτικό όπως πάντα το Καρφί που... κυκλοφορεί το Σάββατο. Μην το χάσετε!!

Κι όμως υπάρχει επίπεδο...



Θέλετε ένα παράδειγμα; Η ωραία βουλευτής της ΝΔ (πρώην αθλήτρια και παρουσιάστρια στην κρατική τηλεόραση, συνήθως ενδεδυμένη με... εντυπωσιακά συνολάκια) κυρία Άννα Καραμανλή περιέφερε στη Βουλή ένα χαρτί και ζητούσε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων να το υπογράψουν, ως διαμαρτυρία των Ελλήνων βουλευτών για την κατάργηση της πάλης από τα ολυμπιακά αγωνίσματα. Σε κάποια στιγμή παρακαλούσε τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή κ. Αντ. Μπέζα να το υπογράψει. Εκεί συνάντησε τον κ. Μιχ. Ταμήλο...

Ο κ. Μπέζας αρνήθηκε να το υπογράψει, οπότε ανέλαβε να καθαρίσει ο κ. Ταμήλος: «Φέρε το σε μένα κούκλα μου να το υπογράψω. Αντώνη ό,τι σου φέρνει η Άννα να το υπογράφεις χωρίς να το διαβάζεις, ακόμα και εάν είναι εναντίον σου», είπε στον κ. Μπέζα ο κ. Ταμήλος. Και οι συμβουλές του έπιασαν, αφού ο κ. Μπέζας υπέγραψε (ομολογουμένως χωρίς να το διαβάσει) το έγγραφο που περιέφερε η κυρία Καραμανλή.

"ΒΗΜΑτοδότης"

H καλή μας η τρόικα...



Δεν ζητάει απολύσεις...
Τάδε έφη Σπυράκη. Που της τα "εφη" στέλεχος του Μαξίμου. Και... μάλιστα ανώτατο - πιο ανώτατο δεν γίνεται.
Η τρόικα δεν θα ζητήσει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Ο "ανώτατος" της έδωσε αυτή την είδηση για να είναι καλό κορίτσι, στο επόμενο σχόλιο: Η καλή ΝΔ και ο κακός ΣΥΡΙΖΑ. Που προβάλλει τον καλό πρωθυπουργό της καλής κυβέρνησης.
Οπερ και εγένετο...

Κιθαρίστας ή ντράμερ?...


Ελα ντε. Κάπως έτσι τίθεται το ζήτημα στην χιουμοριστική του εκδοχή, για το μέλλον του Παπαγεωργόπουλου στην φυλακή.
Θα είναι οδοντίατρος ή γυμναστής, για...  τους κρατουμένους, είπε η Ερρικα Βαλλιάνου στον ΑΝΤ-1.
Όσον αφορά τα χρόνια που θα καθίσει στην φυλακή, κατά τους νομικούς, θα είναι γύρω στα 16.
Μετά τα 70 - ήδη ο Παπαγεωργόπουλος είναι 65αρης- η κάθε μέρα θα προσμετράται με τρεις.
Στο Εφετείο δε, αν στον κατηγορούμενο αναγνωριστούν ελαφρυντικά, η ποινή θα εκπέσει από 10 έως 20 χρόνια.
Δηλαδή όταν λέμε ισόβια, δεν εννοούμε ισόβια...

Φαύλος κύκλος...


Αρον άρον στο Μαξίμου το οικονομικό επιτελείο μαζί με τον Θεοχάρη και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Πανικός. Τι... θα γίνει με τα έσοδα.
Που θα βρούμε τα λεφτά. Τι θα πουμε στην τρόικα. Οπως είπε ο Ν. Ρογκάκος, τα πενιχρά αποτελέσματα στην φοροδιαφυγή, "κολλούν" την κυβέρνηση στο τοίχο, στις συζητήσεις με τους τροϊκανούς.
Για άλλη μια φορά, ξαναπέφτουν στον ίδιο φαύλο κύκλο. Να μην έχουν έσοδα. Να έχουν στραγγίξει τις τσέπες του κόσμου και να λένε διάφορα παραμύθια περί αναπτυξης και ρευστού στην αγορά, που πλέον δεν τα πιστεύει κανείς...

Θετική ψήφος ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ για το επενδυτικό νομοσχέδιο...

Το νομοσχέδιο το οποίο εισήχθη προς επεξεργασία σε πρώτη ανάγνωση στην Επιτροπή αρμόδια επιτροπή, δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν επί της αρχής του η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ οι Ανεξάρητοι Έλληνες επιφυλάχθηκαν να..

ΚΥΠΡΟΣ: Πανηγυρικό κλίμα στην τελετή εγκατάστασης του νέου Προέδρου...


Λευκωσία: Τη δέσμευση ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για την εξυπηρέτηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων της Κύπρου, ανέλαβε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η...

Εισπρακτικές ενοχλούν οφειλέτες παρά την ένταξη στο νόμο Κατσέλη...


Να σταματήσουν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες να ενοχλούν τους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη συστήνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας, ενημερώνοντας σχετικά τον...

Παράταση για τα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ ώς τις 31 Μαρτίου...

Μέχρι τις 31 Μαρτίου παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ, που έληγαν σήμερα 28 Φεβρουαρίου, για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τη διοίκηση του Ταμείου.

Στην...

ΕΦΕΤ: Δύο ακόμη προϊόντα βρέθηκαν θετικά σε τεστ για DNA αλόγου...

Δύο επιπλέον δείγματα βρέθηκαν θετικά σε τεστ DNA αλόγου ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:

1) Κατεψυγμένο ...

Δημόσια και δωρεάν προγράμματα απεξάρτησης ζητάει το ΚΚΕ...

Αν τον βάλεις τον χρήστη φυλακή τελείωσε...
Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στον διαχωρισμό «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών και στην υποκατάσταση, εξέφρασε η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια παρέμβασής της σε συνάντηση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, με φορείς και συλλόγους εργαζομένων από...

Επιστροφή της α' δόσης του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες...

Με τα ποσά της πρώτης δόσης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών 2013, ύψους 81,3 εκατ. ευρώ, πιστώνονται από αύριο οι λογαριασμοί των δικαιούχων, αφού ολοκληρώθηκε η επεξεργασία και η...

Κελί μη καπνιστών ζήτησε ο Παπαγεωργόπουλος...

Στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών οδηγείται τις επόμενες ώρες ο εκ των καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης. Ο πρώην δημοτικός υπάλληλος κρατείται από χθες το απόγευμα -και...

Με ελικόπτερο εγκατέλειψε το Βατικανό ο Πάπας...

Με ελικόπτερο εγκατέλειψε το Βατικανό ο Πάπας που ύστερα από περίπου 15 λεπτά πτήσης αναμένεται να φθάσει στην παπική κατοικία Καστέλ Γκαντόλφο, περίπου 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης. Στις 20.00 θα πάψει και επισήμως να είναι Ποντίφικας, διατηρώντας ωστόσο...

Πρωτοφανής κόντρα ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής για τον κομμουνισμό και το ναζισμό...

Στο περιθώριο της συζήτησης νομοσχεδίου στη Βουλή...
Σε ανταλλαγή λεκτικών πυρών επιδόθηκαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής στο περιθώριο της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στην Βουλή.

Η αρχή έγινε από τον...

Απρέπεια Χριστοφιλοπούλου: Ο Κουρουμπλής είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ...

crimenet.gr
"Υπερέβη τα εσκαμμένα" η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, στην σημερινή της κόντρα στη Βουλή με τον συνάδελφό της του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Συγκεκριμένα, η κυρία Χριστοφιλοπούλου, επιχειρώντας να αποκρούσει την...

Συνέχεια στην κόντρα με ΝΔ για τον Παπαγεωργόπουλο από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου...

Συνέχεια στην αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ σχετικά με τον καταδικασθέντα σε ισόβια πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, έδωσε την Πέμπτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία με δήλωσή της απάντησε σε ...

Ευτυχώς οι Αμερικάνοι προστατεύουν το Ελληνικό ελαιόλαδο!..

euro-crimes.blogspot.gr
..."κυνηγώντας" τους διακινητές του νοθευμένου (ΠΟΠ) Καλαματιανού...

 Τι κι αν προσπάθησε να ανοίξει τα μάτια, των αρμοδίων της  Πολιτείας  και των Ελλήνων παραγωγών (και διακινητών)  ελαιόλαδου,  ομογενής δημοσιογράφος. Τι κι αν ξόδεψε χρήματα από την τσέπη του για να αποδείξει με εργαστηριακές αναλύσεις ότι πολλά από τα ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ αγνά και παρθένα ελληνικά ελαιόλαδα  στα ράφια των αμερικάνικων Σούπερ μάρκετ, είναι 100% νοθευμένα σπορέλαια. 

Τι...

Σαμαράς σε Στουρνάρα: "Μάζεψε τον μην τον μαζέψω εγώ" ...

Η φωνή του πρωθυπουργού ακούστηκε και ...εκτός γραφείου!...
Έξαλλος ήταν χτες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος χωρίς να ενημερώσει κανέναν έδωσε ..

Αθανασόπουλος: Πουλάμε με την πλάτη στον τοίχο ...

Επρεπε να το είχαμε κάνει το '90...
Συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit έδωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος, σημειώνοντας τους ...

Big Brother το ΥΠΟΙΚ.Θα «βλέπει» τις καταθέσεις των φορολογουμένων ...

Διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με τις τράπεζες εντός του 2013, προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να υπάρχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων οι οποίοι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και τις εφορίες. Αυτό προκύπτει από...

«Κατηγορηματικά αντίθετη στη μείωση του κατώτατου μισθού» δηλώνει η Δαμανάκη...

Στο θέμα της φημολογούμενης μείωσης του κατώτατου μισθού επανήλθε η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, τονίζοντας ότι «ήμουν και είμαι κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού απ' όπου κι αν προέλθει».

Αναλυτικά..

Με ένταση και καθυστερήσεις άρχισε το συνέδριο νεολαίας του ΠΑΣΟΚ...

ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΦ...
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, διαδικασίες, οι οποίες ξεκίνησαν με περίπου τέσσερις ώρες καθυστέρηση και συνεχίζονται με τις τοποθετήσεις συνέδρων.

Η καθυστέρηση οφειλόταν στο γεγονός ότι...

Μπέπε Γκρίλο: «Θέλουμε να καταστρέψουμε τα πάντα»...

 Να γίνει δημοψήφισμα για το ευρώ» ...
Σε μια επίδειξη ριζοσπαστικής ρητορικής ο Μπέπε Γκρίλο μίλησε στο BBC για τους στόχους του κόμματος των Πέντε Αστέρων το οποίο απέσπασε το ένα τέταρτο των ψήφων στις ιταλικές εκλογές: «Θέλουμε...

Πυρκαγιά σε αποθήκη με χημικά στον Πειραιά...

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε υπόγειο στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση 54 και Οδ. Ανδρούτσου στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αποθηκευτικό χώρο εταιρείας που τελεί υπό πτώχευση.

Σύμφωνα με...

Τον άφησαν μόνο...



Κατάμεστη ήταν χθες η αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αλλά μάταια έψαχνε κανείς ανάμεσα στον κόσμο κάποιον θεσμικό παράγοντα ή ... υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Ο Β. Παπαγεωργόπουλος παραπονιόταν τις προηγούμενες ημέρες πως τον άφησαν μόνο, αλλά δεν εισακούστηκε παρά μόνο από παλιούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, που πήγαν για να ακούσουν την ετυμηγορία. Στην έναρξη της διαδικασίας φάνηκε μόνο ο παλιός πρόεδρος της ΝΟΔΕ (επί Κ. Καραμανλή), Β. Φραντζής.

ΕΘΝΟΣ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στις Κάννες...

Ο πρόεδρος του κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, Ζιλ Ζακόμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεισε, τελικώς, τον αμερικανό σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ να ηγηθεί της Κριτικής Επιτροπής τον ερχόμενο Μάιο.

Ο... ίδιος είπε ότι για χρόνια προσπαθούσε να πείσει τον Σπίλμπεργκ να γίνει πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στις Κάννες, χωρίς καμία επιτυχία.

«Φέτος όταν άκουσα να μου λένε οι συνεργάτες του ο Ε.Τ γύρισε, τηλεφώνησε σπίτι, κατάλαβα ότι είχε φθάσει η πολυπόθητη στιγμή» έγραψε σήμερα ο Ζακόμπ στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.
Ο Σπίλμπεργκ που ήταν υποψήφιος φέτος για Οσκαρ με την ταινία «Λίνκολν», χωρίς επιτυχία, θα αναλάβει τα ηνία της κριτικής επιτροπής στις Κάννες από τον Ιταλό Νάνι Μορέτι από τις 15 έως τις 26 Μαΐου, οπότε και θα γίνει ο φετινός διαγωνισμός των ταινιών .

TA NEA

130 υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό!...


Λεφτά στην Ελβετία και σε τράπεζες του εξωτερικού έβγαζαν την περίοδο της μεγάλης κρίσης (2010-2012) υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, την ώρα που «έσφιγγαν» οι...
έλεγχοι για διαφθορά -λόγω Τρόικας- και η πολιτική ηγεσία καλούσε τον ελληνικό λαό να δείξει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Τον εξονυχιστικό έλεγχο όλων των διευθυντών και ελεγκτών εφοριών και τελωνείων, όπως απαιτούσε η Τρόικα, διέταξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Η Τρόικα όμως ζητούν τώρα να επεκταθούν οι έλεγχοι και να επιβληθούν κυρώσεις που θα φτάνουν έως και την απόλυση.
Τα στελέχη της Τρόικα τονίζουν επί λέξει στην έκθεση για την κατάσταση της Φορολογικής Διοίκησης, ότι «ο νέος Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) να διενεργήσει, με τη βοήθεια της Οικονομικής Επιθεώρησης, ελέγχους όλων των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων των διευθυντών αρχίζοντας από τις μεγάλες ΔΟΥ (ΜΕΦΟ, ΦΠΜΠ, ΔΕΚ και τις μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ)». Η έκθεση αποκαλύπτει έτσι ότι «η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων τα οποία φαίνεται να έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα. Οι έλεγχοι των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των εν λόγω υπαλλήλων έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα καλύψουν τόσο τις φορολογικές τους δηλώσεις όσο και τις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων τους».
Ωστόσο οι έλεγχοι καθυστερούν κυρίως λόγω της δυστοκίας στην παροχή στοιχείων από τις εμπλεκόμενες τράπεζες.
Τα στελέχη του ΔΝΤ και της Κομισιόν τονίζουν ότι «για να είναι οι ανωτέρω έλεγχοι αποτελεσματικοί, απαιτείται η συνακόλουθη επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων, οι οποίες θα φτάνουν έως και την ποινή της απόλυσης».
Επισημαίνει όμως την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των υπηρεσιών, καθώς «η Οικονομική Επιθεώρηση δεν γνωρίζει τις ενέργειες, εφόσον γίνονται, κατά των υπαλλήλων» για τις υποθέσεις που παραπέμπονται. Η Τρόικα ζητά ενημέρωση ανά μήνα για τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.
protothema.gr

Καταγγελία φωτορεπόρτερ...

Δεν μας αφήνουν να φωτογραφήσουμε αύριο την υπογραφή συμφωνίας Σαμαρά ...
Για αόρατο χέρι που έκοψε τους φωτογράφους ελληνικών και ξένων μέσων από την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της Cosco, όπου θα... υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας κάνει λόγο η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με επιστολή στον Σίμο Κεδίκογλου.

Καταγγέλουν πως ενημέρωση χωρίς φωτογραφίες είναι μισή ενημέρωση. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:





«Ανοιχτή επιστολή προς τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό,Σίμο Κεδίκογλου από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος



Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μόνο λίγες ώρες ίσχυσε η διαδικασία των διαπιστεύσεων για τους φωτορεπόρτερ της Γενικής Γραμματείας Τύπου, για τη συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Cosco, την Παρασκευή 1 Μαρτίου.



Ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε, ποιο αόρατο χέρι μεσολάβησε ώστε να απαγορευτεί η παρουσία των φωτορεπόρτερ που καλύπτουν Ελληνικά και Διεθνή μέσα, σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός και αν κρύβονται συμφέροντα πίσω από μια τέτοια ενέργεια. Αναρωτιόμαστε τελικά, ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, όπως διατείνεται, η προβολή της χώρας μας τέτοιων σημαντικών γεγονότων, ή κάποιοι υπονομεύουν με τις πράξεις τους το έργο της;



Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τη δικαιολογία, που ακούστηκε σε ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ από υπάλληλο του Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου πως «ο Πρωθυπουργός είναι καλεσμένος» στην Cosco και γι αυτό εμείς οι φωτορεπόρτερ -και μόνον εμείς-δεν μπορούμε να καλύψουμε τη συμφωνία της Παρασκευής. Είμαστε περίεργοι ποια δικαιολογία θα χρησιμοποιηθεί για μια άλλη συμφωνία που υπογράφει σήμερα ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, από την οποία οι φωτορεπόρτερ επίσης εξαιρούνται.



Ως πότε η φωτοειδησεογραφική κάλυψη των τόσο σημαντικών γεγονότων του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και των Υπουργών του θα εμφανίζεται ως ελεγχόμενη, απαγορεύοντας στους φωτορεπόρτερ κάθε πρόσβαση για την Ενημέρωση.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ζητά όπως επιτέλους, να δείξουν σεβασμό στο Σύνταγμα και την Ελληνική Νομοθεσία για την Ελευθερία του Τύπου και την Ενημέρωση του Κοινού.



Ενημέρωση χωρίς εικόνα, είναι μισή ενημέρωση. Και μισή ενημέρωση ΔΕΝ είναι Δημοκρατία, που αρμόζει στη χώρα που τη γέννησε.»
left.gr

Η διορισμένη διοίκηση ΕΡΤ κατασπαταλά...


...οι εργαζόμενοι τη σώζουν...
Για νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων ετοιμάζονται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Οι συμβασιούχοι απολύθηκαν, οι ημέτεροι θα επανέλθουν με μπλοκάκια, ενώ οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν πως ... υποβαθμίζεται η δημόσια TV και μειώνεται κι άλλο ο μισθός τους. Το έργο της συρρίκνωσης της ΕΡΤ συνεχίζεται...

Ψήφισμα των δημοσιογράφων

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων για τη μη ικανοποίηση θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων, που συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μη καταβολή δεδουλευμένων τριών και πλέον μηνών....
...Και όλα αυτή την ώρα που η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής μικτών και εξωτερικών παραγωγών, ακόμη και στον τομέα ενημέρωσης, καθώς και των παχυλών συμβάσεων ειδικών θέσεων. Δεν θα ήταν μικρότερο το κόστος αν εγκαίρως επιλυόταν το πρόβλημα με την ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται στην ΕΡΤ, πάνω από 10 χρόνια; Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε ομόφωνα:

- 48ωρη απεργία τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από τις 2 και 3 Μαρτίου 2013.
Ταυτόχρονα, καθημερινές στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 18.30 έως 20.30 για την τηλεόραση της ΕΡΤ.
- Στο ραδιόφωνο εκτός της 48ωρης απεργίας τα Σαββατοκύριακα οι στάσεις εργασίας θα διαμορφωθούν από Δευτέρα 4 Μαρτίου στοχευμένες ως εξής: Δευτέρα: 8.00 – 9.00 π.μ, Τρίτη 14.00 – 15.00, Τετάρτη 8.00- 9.00 π.μ, Πέμπτη 14.00 – 15.00 και Παρασκευή 8.00 – 9.00 π.μ.


Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, μετά την κωλυσιεργία , τις (εσκεμμένες;) αστοχίες της Διοίκησης και τελικά την άρνησή της να τους καταβάλλει δεδουλευμένα τριών μηνών (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2012 και Ιανουάριος 2013). Αντί αυτού επέλεξε να αποστείλει αίτημα στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους έγκρισης πρόσθετων δαπανών, αν και πρόκειται για κονδύλι που αφορά σε δεδουλευμένα. Μήπως επεδίωκε τελικά την (αναμενόμενη) αρνητική απάντηση; Αγνοεί ή παραβλέπει εσκεμμένα η Διοίκηση απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης (Π. Πικραμένου) με την οποία υπήρχε αιτιολογημένη και επιβεβλημένη υπερεργασία για το προηγούμενο διάστημα λόγων των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων και της κάλυψης των ολυμπιακών αγώνων;

Την καχυποψία ενισχύει το γεγονός ότι ταυτόχρονα η Διοίκηση εγκρίνει πολυδάπανες μικτές και εξωτερικές παραγωγές, ακόμη και στο στενό ενημερωτικό τομέα, με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί υπέρβαση του προϋπολογισμού, σε τέτοιο βαθμό που από το Μάιο το ταμείο της ΕΡΤ, δηλαδή τα χρήματα του Έλληνα πολίτη, να μην επαρκούν για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Τουλάχιστον είναι σε θέση η Διοίκηση να έχει μία έγκυρη και ασφαλή πρόβλεψη για τον προϋπολογισμό του 2013, έτσι ώστε να μη φτάσουμε στα ίδια και χειρότερα επίπεδα; Μήπως κάποια στιγμή η Διοίκηση αντί να κατευθύνεται σε νέες αγορές θα πρέπει να επισκεφθεί πρώτα και τις αποθήκες, όπου «αραχνιάζει» μοναδικό και αναξιοποίητο υλικό ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος;
Μπροστά σε αυτή την αρνητική και πρωτοφανή εξέλιξη η ΕΣΗΕΑ προχώρησε ήδη σε καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο και αναμένεται να επιβάλλει στη Διοίκηση τα ανάλογα πρόστιμα – μια επιπλέον σπατάλη δημοσίου χρήματος. Ταυτόχρονα από την περασμένη Τρίτη συρρικνώνεται το ενημερωτικό πρόγραμμα στο Α πρόγραμμα της ΕΡΑ, με την «αιτιολογία» (πρόσχημα;) ελλείψεων σε τεχνικό προσωπικό, λόγω του κενού που δημιούργησε η αποχώρηση των συμβασιούχων που η ίδια η διοίκηση αποφάσισε. Είναι δε τόση η σπουδή για την υλοποίηση προειλημμένων, καθώς φαίνεται, αποφάσεων που κόπηκε στο «παρά πέντε» η ενημερωτική εκπομπή της συναδέλφου Εύας Μαυρογένη και μάλιστα σε ημέρα κινητοποίησης.

Να επισημάνουμε τέλος, ότι αντίστοιχες αστοχίες της Διοίκησης «απειλούν» με υποβάθμιση το παραγόμενο δημοσιογραφικό έργο. Ενδεικτικό παράδειγμα η σύγχυση που φάνηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες και η «βουβή»κάλυψη της επίσκεψης Ολάντ, παρά την κήρυξη απεργίας από τα Σωματεία μας.

Καλούμε σε συστράτευση στον αγώνα μας όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
greektv-com.blogspot.

«Ελλάδα και Ισπανία βοήθησαν τη Γερμανία. Η Γερμανία τις καταστρέφει»...

«Η Ελλάδα και η Ισπανία βοήθησαν στην ανάκαμψη της μεταπολεμικής Γερμανίας. Βρείτε τις διαφορές», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» με αφορμή τη... χθεσινή συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τη συμφωνία του Λονδίνου η οποία βοήθησε την Γερμανία να ξαναχτίσει την οικονομία της.
«Πριν από 60 χρόνια, η συμφωνία του Λονδίνου διέγραφε το μισό μεταπολεμικό χρέος της Γερμανίας. Αυτή η διαγραφή, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, ήταν ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο. Βρίσκεται όμως σε πλήρη αντίθεση με τις δοκιμασίες που υφίστανται σήμερα οι λαοί της Ευρώπης, στο όνομα του χρέους. Σήμερα η χώρα καταστρέφει τους τότε πιστωτές της», τονίζει ο δημοσιογράφος στην αρχή του δημοσιεύματος.

«Το 1953, εκτός από το χρέος το οποίο όφειλε η Γερμανία ήδη από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε δημιουργήσει επίσης οφειλές από κατασκευαστικά δάνεια που είχε πάρει με το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στους πιστωτές της Γερμανίας περιλαμβάνονταν η Ελλάδα και η Ισπανία. Και μπορεί τα χρέη της Γερμανίας να ήταν τότε λιγότερα σε σχέση με το σημερινό χρέος της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Ακόμη κι έτσι όμως υπήρχε σοβαρή ανησυχία ότι μια πιθανή αδυναμία πληρωμής του χρέους θα έθετε σε κίνδυνο την προσπάθεια ανοικοδόμησης».

«Επειδή μια ισχυρή Δυτική Γερμανία ήταν αναγκαία ως ανάχωμα στον κομμουνισμό, οι πιστωτές της χώρας συναντήθηκαν στο Λονδίνο και έδειξαν ότι κατανοούν πώς βοηθάς μια χώρα που θέλεις να ανακάμψει από την καταστροφή. Χώρες όπως η Ελλάδα πρόθυμα πήραν μέρος στη συμφωνία, για να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια στέρεη και ευημερούσα Δυτική Ευρώπη, παρά τα εγκλήματα πολέμου που είχαν διαρπάξει οι Γερμανοί κατακτητές μερικά χρόνια πριν».

Η περικοπή κατά 50% του χρέους περιελάμβανε ακόμη και τον ιδιωτικό τομέα ενώ οι χώρες στις οποίες χρωστούσε η Γερμανία έπρεπε να αγοράζουν προϊόντα που εξήγαγε η Γερμανία προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Μετά τη συμφωνία του Λονδίνου, στη Δυτική Γερμανία συντελέστηκε ένα «οικονομικό θαύμα». Ωστόσο, η συνταγή που ακολουθήθηκε για τα υπερχρεωμένα κράτη τα τελευταία 30 χρόνια ήταν τελείως διαφορετική. Από τη δεκαετία του 1980 και μετά, η πρακτική ήταν αυτή των συνεχών δανείων ελεημοσύνης, με τον ταυτόχρονο εξαναγκασμό των χωρών αυτών σε σκληρή λιτότητα και φιλελευθεροποίηση των οικονομιών τους, ώστε να γίνουν «πιο ανταγωνιστικές».

«Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ισπανία, να αυξηθεί η φτώχεια και η ανισότητα», τονίζει το άρθρο. «Στην Ελλάδα σήμερα, η οικονομία έχει συρρικνωθεί περισσότερο από 20%, ενώ ένας στους δύο νέους είναι άνεργος».

Η «στρατηγική» στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία σήμερα είναι να θέσει το βάρος της προσαρμογής αποκλειστικά και μόνο στη χώρα - οφειλέτη και να καταστήσει την οικονομία της πιο ανταγωνιστική μέσω της μαζικής ανεργίας και της περικοπής μισθών. Αλλά χωρίς πιστωτές, όπως η Γερμανία, πρόθυμους να αγοράσουν περισσότερο από τις εξαγωγές τους, αυτό δεν θα συμβεί, οδηγώντας σε έναν πόνο χωρίς τέλος.

«Αν δεν είχαμε κανένα στοιχείο για το πώς λύνεται μια κρίση χρέους δίκαια, τότε ίσως να θεωρούσαμε ότι η πολιτική των Ευρωπαίων ηγετών ακολουθεί λάθος δρόμο. Όμως, έχουμε το θετικό παράδειγμα της Γερμανίας 60 χρόνια πριν και το καταστροφικό αποτέλεσμα της κρίσης χρέους στη Λατινική Αμερική πριν από 30 χρόνια. Οι πράξεις των Ευρωπαίων ηγετών είναι απλά εγκληματικές», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ο Σταϊκούρας για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων (BINTEO)...




Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα η αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Οπως δήλωσε σε... συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα τονώσει την ρευστότητα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας, ανακοίνωσε την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου ύψους 2,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. ευρώ εντός του Φεβρουαρίου.

TV mεnu: Τι θα διαβάσετε στο 1ο τεύχος ...



Με μεγάλες αποκαλύψεις και συνεντεύξεις κυκλοφορεί το 1ο τεύχος του νέου πολυπεριοδικού

Κάθε Παρασκευή θα κυκλοφορεί στα περίπτερα το νέο τηλεοπτικό πολυπεριοδικό “TV mεnu”υπό τη διεύθυνση του πολύπειρου στο είδος Αντώνη Πρέκα.
Με... έξυπνες ιδέες, καθαρό πρόγραμμα, συμφέρουσες προσφορές, με χρήσιμη, αποκαλυπτική και αδέσμευτη δημοσιογραφία, με κέντρο τον άνθρωπο και τις καθημερινές του ανάγκες, το “TV mεnu” φιλοδοξεί να αλλάξει το...μενού στον εβδομαδιαίο περιοδικό τύπο.Να γίνει το περιοδικό που έλειπε από το σπίτι και να μπει στην καρδιά κάθε γυναίκας και κάθε ελληνικής οικογένειας.

Padre Georg> Ιδού ο έρωτας του Πάπα!...


kourdistoportocali

Tελειωμό δεν έχουν τα σενάρια συνωμοσίας από τη στιγμή που ο Πάπας Βενέδικτος ανακοίνωσε την παραίτησή του. Τελευταίο, αυτό που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες ο ... διάσημος μπλόγκερ Αντριου Σάλιβαν, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει πως ο Πάπας είναι γκέι και μάλιστα πολύ ερωτευμένος με τον πιο... όμορφο άνδρα του Βατικανού.

Ο Αντριου Σάλιβαν, συγγραφέας, αρθρογράφος, πολιτικός σχολιαστής και διάσημος μπλόγκερ της Βρετανίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Πάπας Βενέδικτος είναι γκέι και σφοδρά ερωτευμένος με τον ομορφότερο άνδρα του Βατικανού, ακολουθώντας τον εξής συλλογισμό: Ο Πάπας αν και παραιτείται δεν αποσύρεται σε κάποιο σπίτι, αλλά θα εξακολουθήσει να ζει στο Βατικανό. Οχι μόνος του, αλλά με τον ομορφότερο άνδρα του Βατικανού, που δεν είναι άλλος από τον έμπιστο γραμματέα του και αρχιεπίσκοπο Γκέοργκ Γκάσγουεϊν, ο οποίος φημίζεται για την ομορφιά του και ο οποίος μάλιστα πρόσφατα είχε γίνει εξώφυλλο στο Vanity Fair.

Μάλιστα, ο Αντριου Σάλιβαν χρησιμοποιεί τη φωτογράφιση του Αρχιεπισκόπου στο Vanity Fair για να στοιχειοθετήσει τους ισχυρισμούς του και παραθέτει και τη φωτογράφιση του Γκέοργκ Γκάσγουεϊν στο περιοδικό, τον οποίο πολλοί παρομοιάζουν με τον Τζορτ Κλούνεϊ.

Ο διάσημος μπλόγκερ, λοιπόν αναρωτιέται εάν είναι φυσιολογικό για έναν ηλικιωμένο άνδρα να συνεχίσει να ζει κοντά σε έναν όμορφο και νεώτερο αρχιεπίσκοπο ενώ έχει την επιλογή να απομακρυνθεί από όλα όσα του θυμίζουν το αξίωμα που κατείχε.

.

http://www.iefimerida.gr/

Πένθος για τον Κακλαμάνη...


Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πατέρας του βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη, Μιχάλης Κακλαμάνης.
Η... κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στον Ι.Ν. της Παναγίας Φανερωμένης, στο Χολαργό. 


parapolitika.gr

Επιστροφή 310 εκατ. ευρώ από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ζητεί το Ευρωδικαστήριο...



Την επιστροφή παράνομων κρατικών ενισχύσεων, ύψους 310 εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος, ζητεί με απόφασή του, την Πέμπτη, το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) από ... τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (Ελληνικά Ναυπηγεία).

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΕΚ, υπενθυμίζει ότι από το 1992 το ελληνικό κράτος χορήγησε στην Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝ) διάφορες ενισχύσεις. Σημειώνει, δε, ότι κατ' εφαρμογή μιας οδηγίας σχετικής με τις ενισχύσεις για τις ναυπηγικές εργασίες, η Κομισιόν έχει εγκρίνει ενισχύσεις ύψους 343 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του ΔΕΚ υπενθυμίζει ότι με απόφασή του το 2006, η Επιτροπή υποχρέωνε την Ελλάδα να ανακτήσει από την EN, εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών, ενισχύσεις οι οποίες κρίθηκαν ασύμβατες προς την κοινή αγορά , ύψους 310 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα όφειλε να κοινοποιήσει στην Επιτροπή, εντός δύο μηνών, το προς ανάκτηση ποσό, λεπτομερή περιγραφή των ληφθέντων μέτρων, καθώς και έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ζητήθηκε από τον αποδέκτη να επιστρέψει τις ενισχύσεις.

Τον Ιούνιο του 2012, το ΔΕΚ έκρινε ότι η Ελλάδα δεν εκτέλεσε τη συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής.

Η ΕΝ άσκησε προσφυγή κατά της εν λόγω απόφασης της Επιτροπής ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο, με απόφαση που εξέδωσε το 2012, απέρριψε το σύνολο των προβληθέντων λόγων και επιχειρημάτων.

Η ΕΝ προσέβαλε την απόφαση του 2006, υποστηρίζοντας ενώπιον του ΔΕΚ ότι το Γενικό Δικαστήριο υπέπεσε σε νομική πλάνη, καθόσον έκρινε μεν ότι από τα επίδικα μέτρα ενισχύθηκε η δραστηριότητα της παραγωγής μη στρατιωτικού υλικού, χωρίς ωστόσο να προβεί σε κατά περίπτωση εξέτασή τους προκειμένου να διαπιστώσει αν το κάθε μέτρο υπερέβαινε αυτό που ήταν αναγκαίο για την ομαλή άσκηση της στρατιωτικής δραστηριότητας του ναυπηγείου.

Κατά την ΕΝ, το ναυπηγείο είναι επιχείρηση μικτής φύσης και οι μη στρατιωτικές δραστηριότητες είναι αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της δραστηριότητας παραγωγής στρατιωτικού υλικού, η οποία είναι η προεξάρχουσα δραστηριότητα. Κατά συνέπεια, η πλήρης παύση της μη στρατιωτικής δραστηριότητας θα έθετε σε κίνδυνο τη συνέχιση της παραγωγής στρατιωτικού υλικού.

Με τη σημερινή απόφασή του, το ΔΕΚ υπενθυμίζει ότι η Συνθήκη επιτρέπει στα κράτη μέλη να λαμβάνουν τα μέτρα που θεωρούν αναγκαία για την προστασία ουσιωδών συμφερόντων της ασφάλειάς τους τα οποία συναρτώνται με την παραγωγή ή εμπορία όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού.

Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει πάντως να αλλοιώνουν τους όρους του ανταγωνισμού σε σχέση με προϊόντα που δεν προορίζονται για στρατιωτικούς ειδικά σκοπούς. Πράγματι, στη Συνθήκη γίνεται αυστηρή διάκριση μεταξύ της παραγωγής ή της εμπορίας πολεμικού υλικού και κάθε άλλης οικονομικής δραστηριότητας, ακόμη και στην περίπτωση που η ίδια επιχείρηση ασκεί τόσο στρατιωτικές όσο και μη στρατιωτικές δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου, το ΔΕΚ διαπιστώνει ότι ορθώς το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε την επιχειρηματολογία που προέβαλε η ΕΝ και ότι ορθώς επιβεβαίωσε ότι η ειδική διαδικασία που προβλέπεται στη Συνθήκη έχει εφαρμογή μόνον επί εκείνων των ενισχύσεων που αφορούν τη δραστηριότητα για στρατιωτικούς σκοπούς.

Εξάλλου, ο επιμερισμός των δραστηριοτήτων του ναυπηγείου σε στρατιωτικές και μη στρατιωτικές (αντιστοίχως 75% και 25%), στον οποίο είχε καταλήξει η Επιτροπή, έγινε δεκτός από τις ελληνικές αρχές και, εν πάση περιπτώσει, οι σχετικές εκτιμήσεις του Γενικού Δικαστηρίου, στο μέτρο που αφορούν τα πραγματικά περιστατικά, δεν υπόκεινται στον αναιρετικό έλεγχο του Δικαστηρίου.

Τέλος, το ΔΕΚ τονίζει ότι ορθώς το Γενικό Δικαστήριο διαπίστωσε ότι, στο πλαίσιο της διεξαχθείσας από την Επιτροπή διοικητικής διαδικασίας, η EN δεν είχε δικαιώματα άμυνας (όπως έχουν τα κράτη μέλη), αλλά αποκλειστικώς και μόνο το δικαίωμα να μετάσχει στη διαδικασία αυτή (όπερ και συνέβη εν προκειμένω).

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΔΕΚ απορρίπτει την αίτηση αναίρεσης της ΕΝ και επιβεβαιώνει, ως εκ τούτου, ότι η απόφαση της Επιτροπής ήταν έγκυρη.

in.gr

Ηχηρές παραιτήσεις από το κόμμα του Καρατζαφέρη...



Άλλες πέντε παραιτήσεις μετρά το ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη.
Πρόκειται για την... Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο, Αστέριο Ροντούλη, Δημήτρη Σαρατσιώτη και Γιώργο Κανελλόπουλο.
Αναλυτικά:

«ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ



Προς τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη



Με ευθύνη, αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια σας ανακοινώνουμε την αποχώρησή μας από τον ΛΑΟΣ. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί και τους προσδιορίζουμε ως εξής:



1)Δεν δυνάμεθα πλέον να παρακολουθήσουμε τις εξωφρενικές ανακολουθίες σας! Με πρόσφατη δήλωσή σας χαιρετίζετε την νίκη του ΑΝΑΝ-στασιάδη στη Κύπρο έναντι της αριστεράς! Εσείς δεν πλέκατε το εγκώμιο υπέρ του «αριστερού» Χριστόφια; Ξεχάσατε ότι ο Αναστασιάδης ήταν υπέρμαχος του σχεδίου ΑΝΑΝ; Ότι είναι υπέρμαχος του κυπριακού μνημονίου υποταγής στην ΤΡΟΙΚΑ; Με την ίδια λογική αύριο θα σέρνεστε έξω από τον προθάλαμο κάθε διεφθαρμένης μνημονιακής εξουσίας…



2)Μετά από 8 μήνες, αφότου έγιναν οι εκλογές, παρόλες τις αλλεπάλληλες και αγωνιώδεις εκκλήσεις μας, δεν συνεδρίασε εξ αιτίας σας κανένα από τα συλλογικά όργανα του κόμματος.



Ούτε η επιβεβλημένη, κατά τα πολιτικά ειωθότα, Κεντρική Επιτροπή, ούτε η Εκτελεστική Γραμματεία, ούτε καν η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα...Φυσικά ουδέποτε έγινε δεκτή η εισήγηση για προκήρυξη Συνεδρίου Θέσεων. Είναι απλό, η λήψη συλλογικών αποφάσεων είναι απαραίτητη για την συλλογική αποτελεσματικότητα στην δράση. Όταν τα συλλογικά όργανα είναι παροπλισμένα κάθε κόμμα αυτοδιαλύεται. Η προσπάθεια μας να ξαναζωντανέψει ο εσωκομματικός χώρος με την δραστηριοποίηση του Πολιτικού Συμβουλίου, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που επιδείξαμε, δεν αποδίδει πλέον λόγω του αρνητικού πολιτικού πλαισίου που επιβάλλει η ακυρωτική παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων του προεδρικού περιβάλλοντος….



3) Η συντριπτική εκλογική απόρριψη του προσώπου σας και των πολιτικών σας παλινωδιών από το εκλογικό σώμα αντιμετωπίστηκε με εγωιστική τυφλότητα,ενώ θα έπρεπε να σας προβληματίσει, έτσι ώστε να διατυπώσετε τουλάχιστον ένα γενναίο, ολόψυχο συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό και τον πατριωτικό κόσμο. Όμως, για κάθε σύγχρονο κόμμα είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να γίνει απολογισμός, εκτίμηση των αιτίων της ήττας, ειλικρινής ανάληψη των ευθυνών, αναγνώριση των λαθών και χάραξη της νέας πορείας με νέο προγραμματισμό και σχέδιο δράσης!



4) Θα θυμάστε, βεβαίως, και την σχεδόν ομόφωνη αντίδραση της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ,που εναντιώθηκε με σφοδρότητα στην επέλαση των Μνημονίων και στην συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου .Περιέργως, αγνοήσατε επιδεικτικά το προαναφερόμενο γεγονός και ακολουθήσατε την νεοφιλελεύθερη λογική των Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη, χωρίς μάλιστα να αναλάβετε και την ευθύνη των επιλογών σας. Φτάσατε, μάλιστα, στο σημείο να τα βάζετε με τον ελληνικό λαό, γιατί δεν εμπιστεύεται, και ορθά, τους τροφίμους της Λέσχης Bilderberg ή της Τριμερούς.



5) Ξεκαθαρίσαμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αποδεχθούμε την επανανομιμοποίηση της ΝΔ, ως κόμματος που θα μετονομαστεί σε Ευρωπαϊκό Συναγερμό, με πτέρυγες όλους τους κλεπτοκράτες του συστήματος ούτε οιαδήποτε τεχνητή μεταμόρφωσή της. Έτσι, η λογική «μας ακούει ο Γ. Παπανδρέου » και «μας συγχαίρει ο Πάγκαλος» είναι για εμάς απαράδεκτη και αμαυρώνει το καθαρό πατριωτικό συναίσθημα του λαού μας. Αντιθέτως, η ενότητα και η συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων είναι μονόδρομος για την επιβίωση των Ελλήνων και την διάσωση της εθνικής και ατομικής τους περιουσίας. Εξάλλου, σας υπενθυμίζουμε την ομόθυμη βούληση των συμμετεχόντων στο Πολιτικό Συμβούλιο, βάσει της οποίας: «Η θεωρία της συγκρότησης μετώπου από όλα τα αστικά κόμματα είναι η φύρδην μίγδην ένωση υπό την απειλή των ψευδών διλημμάτων. Μέσα σε αυτά θα κρυφτούν όλοι οι ένοχοι διαχειριστές του συστήματος. Επιμένουμε πέρα από τις ταμπέλες του παρελθόντος σε μια Δημοκρατική, Πατριωτική Συμπαράταξη, για την ανασύσταση του έθνους κράτους των Ελλήνων».



6) Αρνούμαστε να αποδεχτούμε, λόγω της δικής σας αναξιοπιστίας, την απομόνωση, περιχαράκωση και κοινωνική περιθωριοποίηση του κόμματος. Από την πλευρά σας, έκδηλη είναι η άρνηση συμπαράστασης στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ανάλγητη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης. Για παράδειγμα, ανεπίτρεπτη είναι η προσωπική σας απουσία από τους χώρους των αγωνιζομένων αγροτών, ενώ ιδιαίτερα προσβλητική για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι η φράση σας «θα τους στείλω για βρούβες», αν και όλοι συνομολογούν την ανάγκη εξορθολογισμού του δημοσίου τομέα της χώρας. Με όλα αυτά η απαξίωση του κόμματος γιγαντώθηκε ανεπανόρθωτα. Επισημαίνουμε, μάλιστα, ότι παρά τις παροτρύνσεις μας η εκφορά της πολιτικής γραμμής του ΛΑΟΣ συνεχίστηκε με λάθος τρόπο, με γρίφους ήξεις- αφήξεις και με δελτία τύπου που επαναλαμβάνουν την παλαιά αποτυχημένη συνταγή του χρονογραφήματος.



7 )Δεν θέσαμε ποτέ ζήτημα ηγεσίας, καθότι είναι γνωστό πως κανείς μας δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες. Η αγωνία μας ήταν και είναι πάντα εθνική και πατριωτική.



Θεωρούμε, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει ίαση σε ένα κόμμα που, 13 χρόνια από την ίδρυση του, ακόμη διορίζει τις νομαρχιακές επιτροπές στην βάση του. Ο πολιτικός βοναπαρτισμός έχει τα όρια του. Δεν μπορούμε να αγωνιζόμαστε μάταια για αλλαγή νοοτροπίας, δίχως καμία προοπτική να εισακουσθούμε.



Και ενώ εμείς επισημαίνουμε την εσωκομματική κατάσταση, ο Ελληνικός Λαός υποφέρει και είναι στα όρια αντοχής και επιβίωσης. Ο ΛΑΟΣ δεν κατόρθωσε δυστυχώς να είναι σήμερα η ασπίδα του. Δεν βλέπει τον πολιτικό του ηγέτη να είναι ζωντανά δίπλα του, καθημερινά, στη γειτονιά και στο χώρο που βιώνει τα βάσανα του. Σας το προτείναμε και από φόβο, μη σας αποδοκιμάσουν, το απορρίψατε. Οι διαβουλεύσεις, για να διευρυνθούν οι πολιτικές συμμαχίες των πατριωτικών δυνάμεων, διεμβολίζονται μέχρι σήμερα από απροθυμία και ηγετικές εγωιστικές ασυμφωνίες. Εμείς δεν ευθυνόμαστε για αυτή την κατάληξη.



Επειδή έχουμε αποφασίσει να μην γίνουμε άλλοθι του συστήματος και επειδή δεν εισακουστήκαμε στο να γίνει σημαία μας το μέτωπο πολιτικής ηθικής και η τιμωρία των επίορκων πολιτικών, θα προχωρήσουμε αυτόνομα στην προώθηση αυτής της αναγκαιότητας. Δίχως κάθαρση δεν αναδεικνύεται εθνική ηγεσία!



Για μας δεν είναι κακός μόνο ο Σαμαράς, δεν είναι υπόλογος μόνο ο Βενιζέλος, δεν είναι εθνοαποδομητής μόνο ο Κουβέλης, είναι όλος ο ηγετικός κύκλος των μιζοκομμάτων. Δεν συζητούμε μαζί τους, δεν έχουμε καμία πολιτική συγγένεια με τα συμφέροντα που υπηρετούν. Δεν είμαστε με το σύστημα και δεν έχουμε, ούτε θα αποκτήσουμε, εταιρική σχέση μαζί του.



Θα πορευτούμε δυναμικά και δεν θα αποποιηθούμε των ιστορικών μας ευθυνών.



Για μας δεν υπάρχει αριστερά -δεν υπάρχει δεξιά! Υπάρχει μόνο η Ελλάδα!



Πιστοί στις αρχές μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την Ενότητα και την Συμπαράταξη των Δημοκρατικών Πατριωτικών και Αντιμνημονιακών Δυνάμεων.



Η συγκρότηση ενός Πατριωτικού Κέντρου για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό επείγει όσο ποτέ άλλοτε.



Σας ευχόμαστε καλή τύχη.



Κανελλόπουλος Γιώργος, πρώην πρόεδρος Πολιτικού Συμβουλίου



Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία , πρώην βουλευτής



Σαρατσιώτης Δημήτρης, πρώην πρόεδρος Ιδρύματος Ίων Δραγούμης



Ροντούλης Αστέριος, Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής, πρώην βουλευτής



Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος, πρώην βουλευτής».