31.3.13

Λιμανάκι της Πάφου, σήμερα 06.00 το πρωί...




Ένας πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας...

Το μήνυμα: Αν δεν μας αφήνουν να ονειρευόμαστε, δεν...

θα τους αφήνουμε να κοιμούνται...


επιλογή ligo.gr

Το γερμανικό ριφιφί στις καταθέσεις του Νότου...



Πριν μετρήσουμε τις πληγές της Σωτήρος Γερμανίας ας εξετάσουμε λίγο τα γεγονότα.

50.000 επιστολές ελήφθησαν στην Κύπρο από γερμανικές τράπεζες που...

αρκετές είναι ήδη σαθρές, προτείνοντας στους καταθέτες μεταφορά των χρημάτων τους στον ασφαλή(;) γερμανικό οικονομικό παράδεισο.

Ο κύριος Σόιμπλε υπήρξε σαφής: «Οι καταθέτες πρέπει να πηγαίνουν τα λεφτά τους σε σίγουρες τράπεζες κι όχι στα υψηλά επιτόκια».

Το χρονικό του προαποφασισμένου εγκλήματος έχει ως εξής:

Η Γερμανία ανέτρεψε τη συμφωνία του Ιουλίου 2012 για κεντρική εποπτεία των τραπεζών.

Τον Ιούλιο του 2012 η σχετική γενική διεύθυνση της Ε.Ε. είχε ήδη ετοιμάσει σχέδιο οδηγίας σύμφωνα με το οποίο η σωτηρία των τραπεζών θα γινόταν από τους μετόχους, τους ομολογιούχους και τους καταθέτες των προβληματικών τραπεζών. Είχαν λάβει γνώση όλες οι κυβερνήσεις και φυσικά και η κυπριακή.

Η Γερμανία ανέτρεψε τη δυνατότητα του ESM να αναχρηματοδοτήσει τις τράπεζες.

Η Γερμανία επέβαλε τον «υπάλληλό» της Ντάιζελμπλουμ, αντί του ισορροπιστή Γιούνκερ, στο Eurogroup.

Η Γερμανία διά του Άσμουσεν υποκατέστησε τον Ντράγκι στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο. Ο Άσμουσεν, με φραστική βιαιότητα που παραπέμπει σε άλλες γερμανικές εποχές, επέβαλε τη θέλησή του.

Έτσι η Ευρώπη, αλλά ουσιαστικά η Γερμανία, απόντων Γάλλων, Μπαρόζο, Ρομπάι και λοιπών συνήθων υπόπτων, επέβαλε τη νέα λογική: Ο καταθέτης να σώζει την τράπεζα αντί η τράπεζα να σώζει τον καταθέτη.

Έτοιμοι, συνήργησαν μετά τις πρωτάκουστες σχετικές δηλώσεις του Ντάιζελμπλουμ, ο αρμόδιος για τα τραπεζικά επίτροπος Μπαρνιέ και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, οι οποίοι με αντίστοιχες δηλώσεις τους επικύρωσαν τη νέα κατάσταση όπου οι τράπεζες όταν καταρρέουν παίρνουν μαζί τους κι αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους, μαζί με τους ομολογιούχους και τους μετόχους.

Η προσπάθεια της Γερμανίας να συγκεντρώσει το χρήμα του Νότου έχει συγκεκριμένο σκοπό. Να σώσει τις τράπεζές της, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ουσιαστικά υπό κατάρρευση.

Η ναυαρχίδα του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, η Deutsche Bank, πρέπει να βρει 10 δισ. ευρώ για να ανακεφαλοποιήσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ. Έχει επίσης τεράστια ποσά χορηγήσει σε ναυτιλιακά δάνεια, τα οποία είναι σε καθυστέρηση και η μόνη λύση που έχει βρει είναι να μεταθέτει την εξόφληση του κεφαλαίου και να κεφαλαιοποιεί τους τόκους μέχρι ότου σκάσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκθεση της Deutsche Bank σε ναυτιλιακά δάνεια είναι όσο και το «κούρεμα» των καταθέσεων της Κύπρου, ακριβώς 5,8 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα είναι υπερμοχλευμένη περισσότερο από τη Lehman Brothers. Προσπαθεί να πουλήσει θυγατρικές της με δυσκολία. Και όμως, οι Έλληνες σπεύδουν να τοποθετήσουν εκεί τις καταθέσεις τους για σιγουριά! Αφήνοντας την Deutsche Bank και πηγαίνοντας στη δεύτερη τράπεζα της Γερμανίας, την Commerz Bank, μόνο και μόνο η πορεία της μετοχής της δείχνει την κατάσταση της τράπεζας. Οι τοπικές δε τράπεζες, οι Landes Bank, είναι ήδη οι περισσότερες χρεοκοπημένες, αλλά τα ελλείμματά τους καλύπτονται από τους προϋπολογισμούς των κρατιδίων και δεν εγγράφονται στο γερμανικό χρέος, με τεχνικές της παλαιάς ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Οι τράπεζες της Γερμανίας διαφέρουν από τις κυπριακές κατά τούτο μόνο: Διαθέτουν το μεγάλο ραβδί της γερμανικής κυβέρνησης και της κυριαρχίας της στην Ε.Ε., όπου επικρατεί μια ιδιάζουσα ομερτά.

Το σχέδιο είναι σαφές: Μετά την Κύπρο θα ακολουθήσουν, πλην Σλοβενίας, και η Μάλτα και το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν, οι υπουργοί των οποίων ήδη εκφέρουν κραυγές συγκρατημένου πανικού.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν, που καταγγέλλει τη Γερμανία για ηγεμονικές επιδιώξεις:

«Η Γερμανία δεν έχει το δικαίωμα να καθορίζει τα πρότυπα σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Δεν επιτρέπεται με το πρόσχημα οικονομοτεχνικών ζητημάτων να υποβάλλονται κάποιες χώρες σε ασφυξία», και συνεχίζει ο κ. Άσελμπορν:

«Σε βάθος χρόνου, δεν είναι καλό η Γερμανία να δανείζεται με 1,5% και οι άλλες χώρες με τέσσερις και πέντε φορές υψηλότερο επιτόκιο. Αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους οι Γερμανοί. Είναι απαραίτητη η αλλαγή νοοτροπίας».

Η ευρείας αποδοχής γερμανική «Die Welt» γράφει: «Με την ενδημική διαφθορά σε κυβέρνηση και διοίκηση, αυτές οι χώρες τοποθετούνται δίπλα σε τριτοκοσμικές δικτατορίες?.. υπάρχει απόλυτο χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου στην Ευρώπη». Κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου δαιμονοποιήθηκαν οι Εβραίοι ως τοκογλύφοι διεθνιστές. Ορισμένοι πιθανώς ήταν. Αυτό δεν ήταν λόγος να τους κατάσχουν τις περιουσίες τους και να τους στέλνουν στα κρεματόρια του Άουσβιτς αλλά έτσι δημιουργήθηκε ο «ηθικός» λόγος της ποινικοποίησης της φυλής τους.

Σήμερα, βλέπουμε την ίδια «δολοφονία χαρακτήρων», με τους Γερμανούς να κατηγορούν τον Νότο ως διεφθαρμένο και τεμπέλη, με τον ίδιο ρατσισμό που στο μεσοπόλεμο κατηγορούσαν τους Εβραίους, και οι τύπου Siemens διαφθορείς να κατηγορούν τον Νότο για τεμπελιά, του οποίου οι κάτοικοι με τον ιδρώτα τους δούλεψαν στα εργοστάσια των Siemens για να κάνουν το Γερμανικό Οικονομικό Θαύμα. Έτσι τα χρήματα του Νότου και των χρηματοπιστωτικών αυτών χωρών θα κατευθυνθούν κυρίως προς τη Φραγκφούρτη, σώζοντας τις γερμανικές τράπεζες των αποταμιεύσεων των νοτίων και καταστρέφοντας τις νότιες τράπεζες για να ζήσουν οι γερμανικές.

Είναι αναίσχυντο; Ναι Είναι αισχρό; Ναι Γιατί το κάνουν; Διότι μπορούν

Aλλων ιατρός αυτός ελκέσι βρύων
ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ

Μην είσαι γιατρός άλλων όταν ο ίδιος είσαι γεμάτος πληγές, συμβουλεύει ο τραγικός μας ποιητής.


Κάσσανδρος

Ο Καμμένος στην Κύπρο...

ΕΡΤ: Εκεί που της χρωστάγανε, της ζητάνε και το βόδι...



Ποιο βόδι; Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Ο πρώην αξιωματούχος της πάντως, Κ. Σπυρόπουλος ζητάει 800.000 ευρώ (!!!) ως αποζημίωση! ...

800.000 ευρώ!!! Από ποιον τα ζητάει ο, κρίνων εαυτόν αξιοκρατικά τοποθετημένο -κι όχι ευνοούμενο κάποιων πολιτικών συγκυριών και κομματικής καμαρίλας- Κώστας Σπυρόπουλος;
Από μας, τα κορόιδα. Να...

πληρώσουμε μια ακόμη αμαρτία της ΕΡΤ.
Δεν μπαίνουμε στην ουσία της διαμάχης μεταξύ ΕΡΤ και Σπυρόπουλου. Aλλά αυτή την περίοδο να ζητάς 800.000 ευρώ (!!!) από το κράτος και να μην ντρέπεσαι, είναι πράγματι μέγα ζήτημα...

Ο Μακάριος και ο Ανδρέας Παπανδρέου, οι πιο μεγάλοι αγωνιστές του Κυπριακού...



Με αφορμή το βιβλίο του "Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα" , ο πρώην υπουργός Γιάννης Καψής χαρακτήρισε τεράστια πολιτική προσωπικότητα τον Ανδρέα Παπανδρέου.
"Και τολμούν κάποιοι να τον αμφισβητήσουν. Ξεχνούν ότι οι μεγάλοι πολιτικοί κρίνονται από την...

σκιά τους. Και η σκιά του Ανδρέα Παπανδρέου είναι μεγάλη" .
Επίσης, ο Γιάννης Καψής χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως τον Έλληνα πολιτικό που ενδιαφέρθηκε και πολέμησε για το Κυπριακό περισσότερο απ' όλους.
"Ο Μακάριος κι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αυτοί που έδωσαν μεγάλες μάχες. Κι ίσως, στο πρώτο του διάστημα, ο Κυπριανού" ...

Εποχή παχέων αγελάδων...



Για την Καγκελάριο. Οι ισχνές είναι στο Νότο. Και τώρα με τα μέτρα που επιβάλλει η γερμανική ηγεμονία, γίνονται ακόμη πιο ισχνές.
Η...

ίδια προτίμησε πάντως ένα θέρετρο, τη νήσο Ίσκια, κοντά στο Κάπρι, απέναντι από τη Νάπολη, για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα των ρωμαιοκαθολικών και προτεσταντών.
Ο ευτυχής σύζυγος Γιόακιμ Σάουερ, πίσω της ως συνήθως, τη βοηθάει να κρύψει τα κάλλη της...

"Κατ' απαίτηση των τηλεθεατών" ...



Φαίνεται πως εκεί στον ΑΝΤ-1 έχουν χιούμορ. Άκου "κατ' απαίτηση των τηλεθεατών" η επανάληψη αυτής της χαβαλεδιάρικης μπαρούφας του Κανάκη!
Εμείς την άποψή μας την είπαμε στην πρεμιέρα.
Διαβάστε όμως και μια άλλη κριτική από την...

Ντέπυ Γκολεμά (REAL NEWS) :

"Θεωρητικά θέματα: Σιέρρα Λεόνε και Αντώνης Κανάκης. Μια κουβέντα είπαμε, λεξικό την κάνατε!
Μέσα σε έξι μέρες δεν γνωρίζεις έναν τόπο και ασφαλώς δεν περιμέναμε από ένα χαβαλέ "ντοκιμαντέρ" να καταλάβουμε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής τουλάχιστον... " .

Άρρωστα μυαλά...



«Το θετικό είναι η πάνδημη (πλην Παπαδημούλη και ολίγων μικρονόων του Τύπου…) καταδίκη των αθλιοτήτων της Χρυσής Αυγής εναντίον του Mega» ...

«Άρρωστα μυαλά» τιτλοφορεί το άρθρο του στο ΒΗΜΑ ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολιάζοντας την...

επιθετική συμπεριφορά, εν είδει διαμαρτυρίας, της Χρυσής Αυγής, έξω από τις εγκαταστάσεις του Mega την περασμένη εβδομάδα.

Το ενδιαφέρον όμως στο κομμάτι που υπογράφει ο δημοσιογράφος, – πέρα της αυτονόητης καταδίκης και των κινδύνων που κρύβουν τέτοιου είδους διαμαρτυρίες – εστιάζεται στην έμμεση, αλλά σαφή αιχμή που αφήνει εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δημήτρη Παπαδημούλη για τον τρόπο που τοποθετήθηκε στο γεγονός, εξαιρώντας τον από τη μεγάλη πλειοψηφία που το καταδίκασε! Μάλιστα ο δημοσιογράφος που φιλοξενεί, συχνά-πυκνά, τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκπομπή του, δεν δίστασε να τον τοποθετήσει μαζί με την κατηγορία των μικρονόων, γράφοντας χαρακτηριστικά, «Το θετικό είναι η πάνδημη (πλην Παπαδημούλη και ολίγων μικρονόων του Τύπου…) καταδίκη των αθλιοτήτων της Χρυσής Αυγής εναντίον του Mega»! Να υποθέσουμε λοιπόν ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μπαίνει στη «μαύρη λίστα» και δεν θα τον ξαναδούμε καλεσμένο στην «Ανατροπή» ή θα του ζητηθεί να ανασκευάσει προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο;


πηγή: enimerosi24.gr

Μπαίνει βγαίνει...



Τι, ποιος;
Η Σπυράκη το 'πε -πάλι στα γαλάζια ενδεδυμένη.
"Ο...

ανασχηματισμός μπαίνει και βγαίνει στην ατζέντα" , είπε. Αλλά δεν διευκρίνισε που βρισκόμαστε τώρα. Στο "μπαίνει" , ή στο "βγαίνει" ...

Μακάρι να 'χατε στην Ελλάδα, δικαστές σαν αυτούς...



Ο Ιγνατίου έπλεξε το εγκώμιο των τριών δικαστών που αναλαμβάνουν την έρευνα για τη φυγάδευση κεφαλαίων από την Κύπρο, τις ημέρες της κρίσης.
"Θα βγάλουν άκρη" , είπε.
"Είναι αδέκαστοι και...

σκληροί. Μακάρι να 'χατε στην Ελλάδα δικαστές σαν αυτούς" .
"Μπράβο Μιχάλη, τα ξέρεις πολύ καλά τα θέματα της Κύπρου" , είπε ο παρουσιαστής Αντώνης Φουρλής στον Ιγνατίου.
Του διέφυγε πως ο κύριος Μιχάλης είναι Κύπριος...

Αναλαμβάνουν οι εισαγγελείς...



Το ρεπορτάζ της "Χαραυγής" για φυγάδευση 21 εκατ. ευρώ στις 12 και 13 Μαρτίου από συγγενείς του Αναστασιάδη άναψε φωτιές στην Κύπρο.
Ο...

Αναστασιάδης διαψεύδει πως φυγάδευσαν κεφάλαια συγγενείς του. Και όπως μετέδωσε η Νατάσα Ιωάννου από το MEGA Κύπρου, το λόγο τώρα έχουν οι εισαγγελείς.
Τα δημοσιογραφικά γραφεία, πάντως, βομβαρδίζονται αυτές τις μέρες από στοιχεία και πληροφορίες για τους επιφανείς Κυπρίους που βγάλαν τις ώρες της κρίσης έξω το παραδάκι.
Απ' ότι φαίνεται οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν...

Ανύπαρκτο...

Σε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί για το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης η υποεκπροσώπηση του κόμματος στη συμπρωτεύουσα λόγω έλλειψης βουλευτή!
Κι αυτό γιατί ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι... ο μοναδικός "πράσινος" βουλευτής που εκλέχθηκε και στις δύο εκλογικές περιφέρειες του νομού και, ως γνωστόν, εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στη χάση και στη φέξη.
Ετσι η παρουσία του κόμματος στις διάφορες εκδηλώσεις (απο πίτες μεχρι δημόσιες συζητήσεις) είναι ανύπαρκτη, γεγονός που έχει αρχίσει να ενοχλεί κομματικά στελέχη, αλλά και απλούς ψηφοφόρους.

πηγη ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Αναστασιάδης: Δεν μετέφερε χρήματα συγγενικό μου πρόσωπο ...




Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος – που θέλει συγγενή του να μετέφερε το ποσό των 21 εκατ. ευρώ σε τράπεζα της Αγγλίας, μόλις τρεις ημέρες πριν από ... την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων – προχώρησε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από όσους φέρουν ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, τονίζει πως δεν θα ανεχθεί την όποια διαπλοκή, ενώ καταλήγει σημειώνοντας πως ούτε αυτός εξαιρείται από τυχόν έρευνα, είτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε ως πολίτης.

Η ανακοίνωση του Νίκου Αναστασιάδη

«Η προσπάθεια διασυρμού εταιριών ή προσώπων συνδεδεμένων με την οικογένειά μου, αλλά και ο στόχος να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελούν παρά προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τις ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως η διακηρυγμένη θέση μου πως δεν θα ανεχτώ την όποια διαπλοκή, δεν με εξαιρεί βεβαίως, και συνεπώς εάν το ΑΚΕΛ και το εκφραστικό του όργανο επιθυμούν την πλήρη διερεύνηση τυχόν ευθυνών μου, θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη δική μου συμβολή στο διορισμό ποινικών ανακριτών από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Επιθυμώ, επίσης, να επαναλάβω ότι κανείς δεν εξαιρείται της έρευνας την οποία ανέλαβε η υπό τον κ. Πική Ερευνητική Επιτροπή. Ούτε και εγώ προσωπικά, είτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε ως απλός πολίτης.

Μεθαύριο Τρίτη, όταν η Διερευνητική Επιτροπή θα αναλάβει τα καθήκοντά της, θα καλέσω τον πρόεδρο και τα μέλη της να ερευνήσουν την συγκεκριμένη περίπτωση με την ίδια αυστηρότητα με την οποία, είμαι σίγουρος, ότι θα διερευνήσουν όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας την οποία βιώνει ο λαός μας».

Η αποκάλυψη της κυπριακής εφημερίδας

H εφημερίδα «Χαραυγή» σε σημερινό δημοσίευμα της υποστηρίζει ότι εξ αγχιστείας συγγενείς του προέδρου Αναστασιάδη φέρονται να μετακίνησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από την Λαϊκή Τράπεζα, στις 12 και 13 Μαρτίου.

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου κάλεσε την Ερευνητική Επιτροπή να διερευνήσει σε βάθος το δημοσίευμα και άλλες καταγγελίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, παραμονές της απόφασης του Eurogroup, για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Ο Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι, με δεδομένη την δημόσια παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, ότι γνώριζαν εκ των προτέρων, ότι ετίθετο ζήτημα «κουρέματος», το ΑKΕΛ απευθύνει έκκληση για διερεύνηση αυτών των καταγγελιών, όπως κι εκείνης ότι και υπουργός της κυβέρνησης έχει μετακινήσει χρήματα στο εξωτερικό.


real.gr

LIVE: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ...


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19:30) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο σημαντικότερο ματς της 27ης αγωνιστικής της Super League.

Από τη μία οι «ερυθρόλευκοι» πρωταθλητές Ελλάδος δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά... θέλουν νίκες μέχρι το τέλος της χρονιάς και για το γόητρο.

Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς ανταγωνίζονται με τον Αστέρα Τρίπολης για τη δεύτερη θέση και θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα για να μην μείνουν πίσω σε σχέση με τους Αρκάδες.

Το woop.gr βρίσκεται από νωρίς στο φαληρικό γήπεδο και θα σας παρουσιάσει τα πάντα που θα συμβούν στη μεγάλη αυτή αναμέτρηση.

Μπείτε στην live γραπτή περιγραφή του woop.gr της αναμέτρησης του Ολυμπιακού
wwop.gr

Ακόμη σκορπάνε 500άρικα στην Κύπρο...


Το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο πλήρωσαν ακριβά και οι Ρώσοι επιχειρηματίες, αφού φέρονται να είχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς 20-30 δις. ευρώ. Οι συνήθειες όμως δεν κόβονται εύκολα. Σαμπάνιες, όμορφες γυναίκες και κοσμήματα σηματοδοτούν τη χλιδή.

«Αν κάποιος έβλεπε τις ...
εικόνες που δείχνουν οι τηλεοράσεις από την Κύπρο μέσω των δελτίων ειδήσεων και το βράδυ ερχόταν εδώ θα νόμιζε ότι μάλλον έχει μεταφερθεί σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν», λέει στο Πρώτο Θέμα η 30χρονη Άννα από τη Ρωσία, θαμώνας κυπριακού κλαμπ.

Ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες για τον κυπριακό λαό, εκείνη υποστηρίζει πως «λεφτά υπάρχουν», αλλά μόνο για τους συμπατριώτες της που παρά το όριο ανάληψης μόλις λίγο μετρητών από τα ΑΤΜ κυκλοφορούν στα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα του νησιού με πεντακοσάρικα.

«Αν έχεις πρόβλημα ρευστότητας τώρα είναι προτιμότερο να απευθυνθείς σε κάποιον Ρώσο φίλο σου. Πιο εύκολα θα εξυπηρετηθείς από ό,τι στις τράπεζες», λέει Κύπριος επιχειρηματίας τον οποίον συνάντησε η εφημερίδα στη Λεμεσό.

Φεύγουν και οι κομμώτριες ...



Από το Δεκέμβρη είχε προκύψει θέμα με τις κομμώτριες της ΕΡΤ αλλά, μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι τρεις εργαζόμενες αποφάσισαν να αφήσουν τις βούρτσες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η ... νομική υπηρεσία του οργανισμού δεν αναγνώρισε καμία από τις ειδικές φόρμουλες απασχόλησης που προτάθηκαν, με αποτέλεσμα να μην υπογράφει κανείς την καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών. Το προς έγκριση ποσό ανέρχεται στα 9.000 ευρώ.

thesstoday.gr

Φοροφυγάδες το 20% των βουλευτών στην Κύπρο...



Δεκατρείς βουλευτές, σχεδόν το 20% των μελών του κυπριακού Κοινοβουλίου, που φέρονται να ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα -εκτός του κόμματος των Οικολόγων- δεν υπέβαλλαν φορολογικές δηλώσεις για πολλά χρόνια, χωρίς να ενοχληθούν ποτέ από ...
το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ) της κυπριακής Δημοκρατίας.

Μερικοί, ανάμεσά τους και υψηλόβαθμα στελέχη των κομμάτων, δεν πλήρωσαν φόρους για 10 χρόνια!

Το θέμα ξεκίνησε από την Κάτια Σάββα της εφημερίδας «Πολίτης» της Λευκωσίας και συνεχίστηκε από τον ανταποκριτή της εφημερίδας Εθνος στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, με απανωτά δημοσιεύματά του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τα οποία αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τα πολιτικά κόμματα, τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, και τον διευθυντή του ΤΕΠ Γιώργο Πούφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος έκλεισε όλες τις εκκρεμούσες υποθέσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών του περασμένου Φεβρουαρίου.

Το Νοέμβριο είχαμε πληροφορηθεί ότι ο κ. Χριστόφιας προσπάθησε να πάρει τα στοιχεία και τις αποδείξεις από το ΤΕΠ, αλλά οι αρμόδιοι φέρονται να απάντησαν ότι «πρόκειται για προσωπικά δεδομένα» και ουδείς δύναται να τα διαβάσει. Την ίδια απάντηση έλαβαν όσοι προσπάθησαν να ανακινήσουν το θέμα.

Η κυπριακή εφημερίδα έγραψε ότι «σύμφωνα με στοιχεία που έχει συγκεντρωμένα το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, αριθμός βουλευτών, οι πλείστοι των οποίων είχαν επανεκλεγεί μάλιστα, φαίνεται ότι έχουν εξαιρέσει τους εαυτούς τους από τη χρονική υποχρέωση που έχουν όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι πολίτες της Κύπρου να υποβάλουν φορολογική δήλωση.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς τους βουλευτές έχουν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΠ, πέρα από δέκα χρόνια να υποβάλουν φορολογική δήλωση, γεγονός το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προφανώς δεν έχουν καν φορολογικό φάκελο.

Ο «Πολίτης» υποστήριξε επίσης ότι τα στοιχεία του ΤΕΠ αναφέρουν ότι άλλοι έξι πρώην βουλευτές (οι οποίοι είτε δεν επαναδιεκδίκησαν εκλογή είτε απέτυχαν να επανεκλεγούν) μέχρι το τέλος του προηγούμενου χρόνου είχαν ανάλογη εκκρεμότητα. Με λίγα λόγια δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η εφημερίδα έκρινε πως «πρέπει να τύχουν ειδικής αναφοράς τόσο οι περιπτώσεις δύο αρχηγών πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια (2006, 2007, 2008, 2009 και 2010) δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, όσο και οι περιπτώσεις τριών βουλευτών οι οποίοι για δέκα και πλέον χρόνια επιμένουν να μην υποβάλλουν τέτοια δήλωση».

Η εφημερίδα έγραψε ότι «χαρακτηριστική είναι ακόμη η περίπτωση βουλευτή, με τρεις θητείες στη Βουλή (περιλαμβανομένης και της παρούσας), προέδρου κοινοβουλευτικής επιτροπής και προβεβλημένου στελέχους κόμματος, ο οποίος για πέραν των δέκα χρόνων δεν υπέβαλλε φορολογική δήλωση.

Ωστόσο τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προσέτρεξε και ρύθμισε αυτή την εκκρεμότητα».

Το θέμα συζητήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της κυπριακής Βουλής, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο διευθυντής του ΤΕΠ Γιώργος Πούφος να απαντήσει και να «δείξει» το κυπριακό Κοινοβούλιο ως υπεύθυνο για τη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων.

Σε συνεντεύξεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και στο ραδιόφωνο 107,6 αναφέρθηκε στο υπηρεσιακό απόρρητο και υποστήριξε ότι για να δημοσιοποιήσει η υπηρεσία του οποιαδήποτε ονόματα, χρειάζεται νομική κάλυψη. Εμμέσως του απάντησε ο επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Γιάννης Δανιηλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα δεν καλύπτει τους φοροφυγάδες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο επικρατεί η άποψη πως εάν γίνει πραγματικός και ανεξάρτητος έλεγχος, αρκετοί πολιτικοί και ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι θα δυσκολευθούν να αποδείξουν ότι οι περιουσίες τους αποκτήθηκαν με νόμιμες διαδικασίες και αρκετοί θα βρεθούν σε δυσάρεστη θέση.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια κόμματα και οργανώσεις είχαν «βυθιστεί» στα δάνεια και διασώθηκαν από τις κυπριακές τράπεζες, χωρίς όμως να μπορούν να ξεπληρώνουν τις δόσεις τους.

Ενα άλλο σκάνδαλο που αφορά μεγαλοσχήμονες και πολιτικούς της Κύπρου ήταν η αποκάλυψη στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τον τρόπο διαχείρισης των κρατικών κατοικιών και γενικά της περιουσίας του κράτους στο Τρόοδος. Μερικοί εκ των ενοικιαστών πληρώνουν μερικά ευρώ τον χρόνο για να νοικιάζουν τις πολυτελείς κατοικίες εκμεταλλευόμενοι νόμους της δεκαετίας του 1960.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου:

Για την ενοικίαση 56 κατοικιών το κράτος εισπράττει ετησίως μόλις 170.000 ευρώ.

19 κατοικίες και άλλη ακίνητη περιουσία νοικιάζονται με μακροχρόνιες συμβάσεις σε ιδιώτες έναντι πάμφθηνου τιμήματος.

Κρατικοί αξιωματούχοι απολαμβάνουν υπερπρονόμια σε σημείο που μερικές κατοικίες, στις οποίες διαμένουν 20 με 30 χρόνια, να θεωρούνται ιδιοκτησία τους.
iefimerida.gr

«Έφυγε» ο Βύρων Μακρίδης...



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει με λύπη την απώλεια του βετεράνου δημοσιογράφου και κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα, εκπροσώπου της παλιάς καλής γενιάς των λειτουργών του Τύπου, Βύρωνα-Ηλία Μακρίδη, ο οποίος έφυγε χθες νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Ο ... Βύρων Μακρίδης, γεννήθηκε το 1937 στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Εισήλθε στο δημοσιογραφικό επάγγελμα το 1961, αμέσως μετά το πέρας της θητείας του στην αεροπορία. Από δε το 1963 ασφαλίστηκε στο Ταμείο Συντάξεων ανήκων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», «ΗΜΕΡΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» και «24 ΩΡΕΣ», ως καλλιτεχνικός συντάκτης. Επίσης εργάστηκε στα περιοδικά «ΘΗΣΑΥΡΟΣ», «ΘΕΑΤΗΣ», «ΡΟΜΑΝΤΖΟ», «ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ» και στην τηλεόραση της ΕΡΤ έως το 1990. Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων από το 1973 και είχε γράψει εκατόν σαράντα (140) θεατρικά έργα, επιθεωρήσεις, κωμωδίες και μιούζικαλ. Ήταν επίσης μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Η είδηση του θανάτου του Βύρωνα Μακρίδη σκόρπισε θλίψη σε όλη τη θεατρική οικογένεια, καθώς σχεδόν όλο το θέατρο έχει παίξει έργα του.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τα παιδιά του Μίλτο και Ηλία Μακρίδη και τη σύζυγό του ηθοποιό Γιούλη Σταμουλάκη

Ο Βύρων Μακρίδης ήταν από τα παλαιότερα και επιφανή μέλη της ελληνικής δημοσιογραφίας και πάνω απ' όλα θα μείνει στη μνήμη μας ως ευγενής, υπερήφανος και άξιος συνάδελφος, που υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με συνέπεια, ικανότητα και ήθος.

Η κηδεία του Βύρωνα Μακρίδη θα γίνει την Τρίτη, 2 Απριλίου 2013 στις 15.00 στο Νεκροταφείο Καλλιθέας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Κατέβα κάτω αν έχεις φιλότιμο, δεν ντρέπεσαι, τσιράκι της τρόικας» (BINTEO)...



Γιατροί αποδοκίμασαν άγρια τον Δ. Χριστογιάννη (ΝΔ) και την Κ. Μάρκου (ΔΗΜΑΡ).
Ο βουλευτής της ΝΔ αναγκάστηκε να κατέβει από το βήμα όπως-όπως, ενώ μια γυναίκα του τσαλάκωσε τα χαρτιάς της ομιλία του...
Τ' άκουσαν χοντρα από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών, οι βουλευτές της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης και της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, ενώ ο πρώτος ουσιαστικά υποχρεώθηκε από...
τους διαμαρτυρόμενους να κατέβει από το βήμα του ομιλητή.



Την ώρα που ο Χριστογιάννης ήταν στο βήμα του ομιλητή, οι διαμαρτυρόμενοι, προφανώς γιατροί, καταφέρθηκαν εναντίον του αποκαλώντας τον «πολιτικό τσιράκι της Τρόικα» και τον κάλεσαν να κατέβει από το βήμα του ομιλητή.

«Κατέβα κάτω αν έχεις φιλότιμο, δεν ντρέπεσαι, τσιράκι της Τρόικα» φώναξε απευθυνόμενος στον κ. Χριστογιάννη κάποιος από τους γιατρούς που συμμετείχαν στο συνέδριο, ενώ μια ομάδα γιατρών που είχε συγκεντρωθεί στο πίσω μέρος της αίθουσας φώναζε συνθήματα όπως «Η χούντα δεν τελείωσε το '73, ψωμί παιδεία ελευθερία, δεν σας θέλει ο λαός».

Ο βουλευτής της ΝΔ τελικά αναγκάστηκε να κατέβει από το βήμα καθώς μια γυναίκα από τους διαμαρτυρόμενους, κατευθύνθηκε προς το μέρος του του άρπαξε τα χαρτιά στα οποία είχα γράψει την ομιλία του τα τσαλάκωσε και τα πέταξε υποχρεώνοντας τον να σταματήσει το λόγο του.

Αποδοκιμασίες δέχθηκε και η κυρία Μάρκου, η οποία κατέβηκε αμέσως από το βήμα του ομιλητή χωρίς να μιλήσει στο συνέδριο.

πηγη seleo.gr

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα...

Κλειστός είναι από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής και μέχρι νεωτέρας ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, λόγω της προγραμματισμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που... διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

«Να ερευνηθεί η απόσυρση εκατομμυρίων από τους συγγενείς του Αναστασιάδη»...


Ο Λιλλήκας ζητά εξηγήσεις από τον κύπριο πρόεδρο...
Αν οι πληροφορίες ευσταθούν, τότε εγείρεται μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας το... δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» για απόσυρση εκατομμυρίων από συγγενικά πρόσωπα του Αναστασιάδη.

Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Λιλλήκας σημειώνει ότι «η φερόμενη εμπλοκή στενών συγγενικών προσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μεταφορά 21 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λαϊκή Τράπεζα στο εξωτερικό, στις 12 και 13 Μαρτίου», πρέπει να τύχει άμεσης διερεύνησης και να υπάρξει πλήρης διαφάνεια το συντομότερο δυνατό. Η συγκεκριμένη περίπτωση, προσθέτει, πρέπει να διερευνηθεί από τη Γενική Εισαγγελία, αλλά και από την Ερευνητική Επιτροπή, που έχει διορίσει το Υπουργικό, παρά τις περιορισμένες εξουσίες που αυτή διαθέτει. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται στενά συγγενικά πρόσωπα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, να απαντηθούν και τα πιο κάτω ερωτήματα:

-Ποιος έδωσε προνομιακή πληροφόρηση στα συγκεκριμένα πρόσωπα και στις εταιρείες τους για το επικείμενο κούρεμα καταθέσεων και το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας;

-Από ποιες πηγές προέρχονται τα εκατομμύρια που εμφανίζονται στους λογαριασμούς της συγκεκριμένης εταιρείας και κατά πόσον αυτά τα εκατομμύρια ήταν δηλωμένα στο Φόρο Εισοδήματος;

Συνεχίζουν την αναστολή των κινητοποιήσεων...


Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) κατά την τελευταία έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση αναστολής των κινητοποιήσεων των εισαγγελικών λειτουργών που είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση (30.1.2013).

Η ... διάρκεια της αναστολής θα εξαρτηθεί «από την στάση της Κυβέρνησης, σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον εισαγγελικό κλάδο και την Δικαιοσύνη γενικότερα», επισημαίνει η Ένωση.

Παράλληλα, με ομόφωνο ψήφισμά της η ΕΕΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του εισαγγελικού κλάδου για «τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των εισαγγελέων της χώρας και την συνεχιζόμενη απάθεια και αδιαφορία της Πολιτείας για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος».

Τέλος, η Γενική συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση να αποφασίσει για «τις περαιτέρω ενέργειες - κινητοποιήσεις του κλάδου και να επιδιώξει το ταχύτερο δυνατό την σύγκληση κοινής συνεδρίασης των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των δικαστικών Ενώσεων με σκοπό την επανεκτίμηση της κατάστασης».
ΑΜΠΕ

Η τρόικα απείλησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τις αγωγές...



Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι απειλήθηκε από την Τρόικα για να αποσύρει την προσφυγή που υπέβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης για κατάργηση των ... υφισταμένων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου μεταξύ των οποίων είναι και η Εκκλησία.
Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως τον απείλησαν ότι «θα πτωχεύσουν και τις δύο τράπεζες» και ο ίδιος απάντησε «να τις πτωχεύσουν». Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έθεσε ως όρο για να αποσύρει τις αγωγές την παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργού Οικονομικών, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τους κακούς χειρισμούς που οδήγησαν στο κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας και της περιπέτειες της Τράπεζας Κύπρου.

Και μοντελοπνίχτης ο δήμαρχος της Ιθάκης που έριξε την χαστούκα!...



kourdistoportocali

Από τον Νίκο Τσίτσα

Αναστατωμένη είναι τους τελευταίους μήνες η μικρή κοινωνία της Ιθάκης. Αιτία η συμπεριφορά του "γαλαντόμου" δημάρχου του νησιού, Γ. Κασσιανού, ο οποίος βρέθηκε στο ... επίκεντρο του ενδιαφέροντος τοπικών και αθηναϊκών Μέσων λόγω ενός ελέγχου που δέχτηκε για το κότερό του από το ΣΔΟΕ και το Λιμενικό.


Την 1η Ιουλίου -σύμφωνα με μαρτυρίες- προτού αποπλεύσει από την Ιθάκη για τον Αστακό τον επισκέφτηκε το ΣΔΟΕ για να ελέγξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πολυτελούς σκάφους.

Ο κ. Γ. Κασσιανός "μπάρκαρε" με το σκάφος για να παραλάβει 30 καλλονές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό "Μις Παγκόσμιος Τουρισμός" και να τις μεταφέρει πίσω στο νησί του, προκειμένου να συμμετέχουν σε εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί να γίνει σε μπαρ στην περιοχή Βαθύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Κασσιανός δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για τον απόπλου και το σκάφος εμφανίστηκε να ανήκει σε εταιρεία off shore.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επιβλήθηκε πρόστιμο στον δήμαρχο Ιθάκης ύψους 10.000 ευρώ, γεγονός που ο ίδιος διαψεύδει. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε τελικά, τα μοντέλα επιβιβάστηκαν στο υπερπολυτελές κότερο, έκαναν και τη βουτιά τους στα γαλανά νερά του Ιονίου και πήγαν στην εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή ώστε να βγουν στην επιφάνεια οι καταγγελίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό για τον δήμαρχο Ιθάκης, μέσω των οποίων εκφράζεται η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας.

Mόνο τα καλοκαίρια
Ο Γιάννης Κασσιανός εμφανιζόταν στο νησί μόνο τα καλοκαίρια όπου κερνούσε πάντα τους πατριώτες του κάνοντας έτσι και επίδειξη της καλής οικονομικής κατάστασής του. Είχε τη φήμη επιχειρηματία κοσμογυρισμένου που διατηρεί, μεταξύ άλλων, και τεχνική εταιρεία με δραστηριότητες στη Ρουμανία.

Το καλοκαίρι του 2010 αποφάσισε να διεκδικήσει τη δημαρχία του νησιού και τη δεύτερη Κυριακή εξελέγη με ποσοστό 53%. Αν και εμφανιζόταν ως ανεξάρτητος οι ντόπιοι λένε ότι είχε τη "σιωπηλή" στήριξη των τοπικών στελεχών της ΝΔ. Διαλαλούσε ότι θα προσφέρει υπηρεσίες στο νησί δωρεάν μέσω της εταιρείας του. Σε μία από τις συνεντεύξεις που έδωσε προεκλογικά σε Μέσο των Επτανήσων είχε δηλώσει: "Εγώ έχω χρήματα. Θα χρηματοδοτήσω τις μελέτες με δικά μου χρήματα", για να του επισημάνει η δημοσιογράφος: "Ξέρετε, δεν είναι ακριβώς έτσι".

Τότε ο Γ. Κασσιανός απάντησε: "Πώς είναι δηλαδή; Θα κάνω διαγωνισμό. Η εταιρεία μου θα καταθέσει πρόταση και θα προσφέρει δωρεάν τη μελέτη. Ε, καλά. Θα δώσω προσφορά 3 ευρώ. Ποιος θα πει όχι. Ο δήμαρχος; Μα εγώ θα είμαι ο δήμαρχος".

Στην αρχή η κοινωνία της Ιθάκης φάνηκε να το διασκεδάζει. Ομως μετά την εκλογή του τα πράγματα άλλαξαν. Οι κάτοικοι του νησιού παρατήρησαν ότι η άγνοια του δημάρχου για τον χειρισμό καθημερινών θεμάτων δημιουργούσε προβλήματα στον δήμο.

Εργα έμεναν ανολοκλήρωτα, ενώ στο δημοτικό συμβούλιο ο Γ. Κασσιανός ζήτησε να του δοθούν 80.000 ευρώ για τα οδοιπορικά έξι μηνών! Μετά ζήτησε απλώς να τον ευχαριστήσει το δημοτικό συμβούλιο επειδή τα έβαλε από την τσέπη του. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Αν και έχει προγραμματιστεί έργο για την υδροδότηση του νησιού από την Κεφαλονιά, ο Γ. Κασσιανός διεκδικούσε να γίνει το έργο από τον Αστακό. Παράλληλα αιτήθηκε τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης για να διαμορφώσει χώρο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος διαθέτει μικρό αεροσκάφος για τις μετακινήσεις του. Ολα αυτά αναστάτωσαν περισσότερο τη μικρή ιθακιώτικη κοινωνία.

Συν τω χρόνω, έγιναν γνωστά και άλλα γεγονότα από το παρελθόν του Γ. Κασσιανού, όπως για παράδειγμα ότι είχε συλληφθεί το 1995 σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ περίμενε μια Βραζιλιάνα συνεργάτιδά του, η οποία πιάστηκε στο αεροδρόμιο καθώς είχε κρύψει κοκαΐνη στα τακούνια των παπουτσιών της!

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Δύο καταγγελίες -μία ανώνυμη και μία επώνυμη- για το ποινικό μητρώο του δημάρχου Ιθάκης κατατέθηκαν στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τ. Αποστολόπουλου, από τον Απρίλιο του 2011. Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε στο "Εθνος" ότι έχει αποστείλει τις καταγγελίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς για να διερευνηθούν.

Η Εισαγγελία δεν έχει απαντήσει ακόμα στον Γενικό Γραμματέα ενώ αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες τότε με βάση τον "Καλλικράτη" ο Γ. Κασσιανός τίθεται αυτομάτως σε αργία με το αίτημα της έκπτωσης. Φαίνεται ότι η ιστορία του επιχειρηματία ? δημάρχου θα έχει και συνέχεια?

ΛΟΓΟΙ... ΠΡΟΒΟΛΗΣ
"Εφερα τα μοντέλα για να ταρακουνήσω τους Θιακούς"

Το "Εθνος της Κυριακής" επικοινώνησε με τον κ. Κασσιανό ο οποίος δέχθηκε να απαντήσει σχετικά με το επίμαχο περιστατικό αλλά και τις εις βάρος του καταγγελίες.

Κύριε Κασσιανέ, σας επιβλήθηκε πρόστιμο για το κότερο;

Οχι βέβαια. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έλεγξαν την ιδιοκτησία του κότερου και τα παραστατικά που αφορούν το σκάφος. Το σκάφος ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΠΑ ΑΕ, η οποία με τη σειρά της ανήκει στην αδερφή μου. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Και όσον αφορά την εκδήλωση με τα μοντέλα;

Εφερα τα κορίτσια για να προβάλουμε το νησί και να ταρακουνήσω λίγο τους Θιακούς (γέλια).

Είστε επιχειρηματίας κ. Κασσιανέ;

Εχω 15 εταιρείες και έχω γυρίσει όλον τον κόσμο. Δεν είναι κακό αυτό.

Σίγουρα. Αλλά υπάρχουν μαρτυρίες που σας φέρουν να έχετε συλληφθεί το 1995 στην Αθήνα με μία Βραζιλιάνα...

Συνελήφθην, φυλακίστηκα και μετά αθωώθηκα. Δεν μου ζήτησε κανείς συγγνώμη για το λάθος που έκαναν.

Σας έχει απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ;

(γέλια) Να βγάλουμε τώρα δύο εισιτήρια να ταξιδέψουμε μαζί στην Αμερική. Μα ήμουν και καθηγητής για τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Εχετε ζητήσει από τον δήμο να σας καταβάλει 80.000 ευρώ οδοιπορικά για τους τελευταίους μήνες;

Ανέφερα ότι έχω κάνει τα έξοδα από την τσέπη μου και με ευχαρίστησαν που δεν τα χρέωσα στον δήμο.

Γιατί όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομά σας τελικά;

Κατάφερα με 40 πατριώτες μου να φτιάξουμε ψηφοδέλτιο και να κερδίσουμε τον δήμο από το τίποτα. Ο κόσμος έβαλε στην άκρη τα τρία μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ. Κάναμε μια μικρή επανάσταση με τα κόμματα απέναντι. Αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Ενα έχω να τους πω: αυτοί δεν θα περάσουν καλά με τον Κασσιανό!

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

http://www.ethnos.gr

Η άγνωστη φιλία της Ελενας με τον Master chef...



Αρκετοί ήταν αυτοί που εξεπλάγησαν όταν στην εκδήλωση που διοργάνωσε προ ημερών ο chef Ακης Πετρετζίκης, έδωσε το "παρών" η Ελενα Ράπτη.
Οσοι ξέρουν την όμορφη βουλευτή της ΝΔ, γνωρίζουν οτι μεταξύ τους εχει δημιουργηθεί μια... σαλονικιωτικη φιλία.
"Στην εκδήλωση με κάλεσε η Σάσα Σταμάτη. Ειναι εξαιρετικός μάγειρας ο Ακης. Εχουμε και κοινή καταγωγή. Τον γνώρισα στη πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της Φαίης Σκορδά , που είναι φίλη μου χρόνια τωρα, απο τότε που έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο των μεσων ενημέρωσης στην Θεσσαλονίκη", αναφέρει η Ράπτη και συμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, αποκαλύπτει, πως, όταν έχει χρόνο, προσπαθεί να εκτελέσει τις συνταγές του...


ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση υποδέχεται την Τρόικα «με κατεβασμένα χέρια»...


Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για μια ακόμη φορά «υποδέχεται την τρόικα με κατεβασμένα τα χέρια, ανήμπορη να διεκδικήσει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση από το ... μνημονιακό σχέδιο της περικοπής μισθών και συντάξεων, των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των ιδιωτικοποιήσεων».

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «παρά το βάρος της σαφούς αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος, η αναζήτηση νέων, ακόμα πιο εξοντωτικών μέτρων καταδεικνύει την αποφασιστικότητα τρόικας-κυβέρνησης να συνεχίσουν στον ίδιο καταστροφικό δρόμο, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων που έχει αυτό στην οικονομία και την κοινωνία».

«Κλείνουν τα μάτια μπροστά στην κατάρρευση της οικονομίας, την πρωτοφανή ανεργία, τα χιλιάδες λουκέτα, τους συμπολίτες μας που ασφυκτιούν από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, μοναδική πυξίδα της κυβέρνησης είναι τα συμφέροντα των δανειστών και δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά για να τα ικανοποιήσει. Τόσο τα δημοσιεύματα σχετικά με τις παλαιότερες συζητήσεις για "κούρεμα" στις καταθέσεις και στην Ελλάδα, όσο και η ίδια η απόφαση για το κυπριακό "κούρεμα", με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, καθιστά σαφές ότι τα χειρότερα έρχονται και δεν υπάρχει καμία προοπτική εξόδου από την κρίση με τα μνημόνια της λιτότητας ως οδηγούς», επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Αντί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα διαφοροποιηθεί επικοινωνιακά περισσότερο από την κυβερνητική γραμμή, θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί συνεχίζουν να στηρίζουν το μνημόνιο της καταστροφής».

Χωρίς δολάριο και ευρώ...


Μακριά από την εξάρτηση της Δύσης και μέσα από τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Αναπτυξιακής Τράπεζας, οι ηγέτες των BRICS (Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας, Βραζιλίας και Ν. Αφρικής) προχώρησαν στην εγκαθίδρυση μιας νέας οικονομικής αγοράς και... πραγματικότητας...

Τις βάσεις για ένα νέο, ισχυρό οικονομικό και εμπορικό πόλο, που περνά μέσα από τη δημιουργία μιας Παγκόσμιας Αναπτυξιακής Τράπεζας, μακριά από τις επιρροές και εξαρτήσεις της Δύσης, έβαλαν στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής οι ηγέτες των BRICS, των πέντε ραγδαία αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου, που συναντήθηκαν για το πέμπτο συνέδριό τους μετά την ίδρυσή τους, το 2009.

Τη χρονιά που η οικονομία της Δύσης κατέρρεε, για να αποκαλύψει το τέρας της ανεργίας και της ύφεσης, οι ηγέτες των Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας και Βραζιλίας (η Νότια Αφρική εντάχθηκε το 2011) ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα και μια νέα αγορά, όπου οι συναλλαγές δεν θα γίνονται πλέον σε δολάρια και ευρώ αλλά στα νομίσματα των χωρών αυτών, ενισχύοντας ουσιαστικά τη δύναμη του κινεζικού γουάν.

Εμπορικές συναλλαγές

Ενα όραμα που αρχίζει πλέον και υλοποιείται μετά τη νομισματική συμφωνία που υπεγράφη, στη διάρκεια του συνεδρίου, ανάμεσα σε Κίνα και Βραζιλία και επιτρέπει στις δύο χώρες να χρησιμοποιούν τα νομίσματά τους για τις εμπορικές συναλλαγές τους πάνω από 30 δισ. δολάρια. Τα μισά, δηλαδή, από τα 75 δισ. δολάρια που διακινούνται κάθε χρόνο μεταξύ των δύο χωρών λόγω των εμπορικών τους συνεργασιών, σύμφωνα με το Βραζιλιάνο υπουργό Οικονομικών, Γκουίντο Μαντέγκα.

Ενα καθοριστικό για την παγκόσμια οικονομία βήμα, καθώς οι χώρες αυτές έχουν στα χέρια τους, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 50% της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, με τα νομισματικά αποθέματά τους να ξεπερνούν τα 4,4 τρισ. δολάρια, το 27% της παγκόσμιας αγοραστικής δύναμης και το 45% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

Η εμπορική συνεργασία ανάμεσα στις χώρες αυτές εκτινάχθηκε στα 282 δισ. δολάρια το 2012, όταν το 2002 έφτανε μόλις τα 27 δισ. δολάρια, με την Κίνα να κατέχει, φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος.

Ενα από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα των BRICS, που οριστικοποιήθηκε στο Ντέρμπαν, είναι η δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας στον αντίποδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι οποίες ελέγχονται από χώρες της δύσης.

Η τράπεζα αυτή θα ξεκινήσει με κεφάλαιο 50 δισ. δολάρια, χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί το ποσό που θα διαθέσει η κάθε χώρα, τα προγράμματα που θα δανειοδοτήσει και το κράτος που θα φιλοξενήσει την έδρα της, με την Κίνα και τη Ρωσία να τη διεκδικούν δυναμικά.

Η ένταξη πριν από δύο χρόνια της Νότιας Αφρικής άνοιξε διάπλατα νέους εμπορικούς ορίζοντες στις BRICS, οι οποίες κατάφεραν να προλάβουν αυτό τον αιώνα την Ευρώπη και να δημιουργήσουν μια νέα «αποικιοκρατική» σχέση με τις χώρες της Μαύρης Ηπείρου.

Πρωτεργάτης η Κίνα

Πρωτεργάτης αυτής της νέας «αποικιοκρατικής» πολιτικής είναι η Κίνα (και δευτερευόντως η Ινδία), η οποία αγοράζει τα τελευταία χρόνια όλες τις πλούσιες ορυκτές και πετρελαϊκές πηγές κρατών της Αφρικής που πωλούνται, εξάγοντας σε αυτές τα προϊόντα της, ούσα σήμερα ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεταίρος της Αφρικής.

Τα βήματά της ακολουθούν η Ρωσία, η Ινδία και η Βραζιλία, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να υπογράφει στο Ντέρμπαν συμφωνία με τη Νότια Αφρική για την πώληση ρωσικών ελικοπτέρων και τεχνολογίας στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας και ενέργειας γενικότερα, καθώς η χώρα διαθέτει ήδη πυρηνικό σταθμό. Οι δύο χώρες αύξησαν τις εμπορικές τους συμφωνίες κατά 66,3% τον περασμένο χρόνο, αποφέροντάς τους κέρδη 1 δισ. δολάρια.

Είναι περισσότερο από σαφές πλέον ότι η παγκόσμια οικονομική δύναμη έχει μετατοπιστεί σε άλλα σημεία του πλανήτη, αλλάζοντας ριζικά το χάρτη, με την Αφρική να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και να παίζει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον εάν καταφέρει να απαλλαχθεί από τους δικτάτορές της. (Στη φωτογραφία κάτω, από αριστερά, ο Ινδός πρόεδρος Σινγκ, ο Κινέζος Ζινπίνγκ, ο Νοτιοαφρικανός Ζούμα, η Βραζιλιάνα Ρούσεφ και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν)


enet.gr

Αίγυπτος: Σύλληψη γνωστού κωμικού για σάτιρα κατά του Μόρσι...

Η σάτιρα σε βάρος του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και της παράταξής του και η εντολή σύλληψης ενός από τους γνωστότερους σατιρικούς ηθοποιούς στην Αίγυπτο.
Η ... γενική εισαγγελία της Αιγύπτου εξέδωσε σήμερα την εντολή να συλληφθεί ένας από τους πιο γνωστούς σατιρικούς ηθοποιούς, ο Μπάσαμ Γιούσεφ, ο οποίος αστειεύτηκε σε βάρος του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και της παράταξής του, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Γιούσεφ παρουσιάζει μια εβδομαδιαία εκπομπή η οποία μεταδίδεται σε ώρα υψηλής τηλεθέασης κάθε Παρασκευή από ένα ιδιωτικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο. Είναι γνωστός για τις μιμήσεις του τρόπου ομιλίας και των χειρονομιών του προέδρου.

"Ο γενικός εισαγγελέας Ταλαάτ Ιμπραχίμ διέταξε τη σύλληψη του Μπάσαμ Γιούσεφ με την κατηγορία ότι εξύβρισε τον πρόεδρο Μόρσι", μετέδωσε το κρατικό αιγυπτιακό ραδιόφωνο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA μετέδωσε ότι ο Γιούσεφ κατηγορείται επίσης για προσβολή του Ισλάμ.

Ο Γιούσεφ σε ένα μήνυμά του μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης twitter επιβεβαίωσε την είδηση και ανέφερε ότι θα πάει οικειοθελώς στο γραφείο του εισαγγελέα σήμερα Κυριακή.

"Αλλά είναι ελεύθεροι να μου στείλουν ένα αυτοκίνητο και να με απαλλάξουν από το να κάνω την διαδρομή εάν θέλουν", πρόσθεσε.

Πριν από μία εβδομάδα οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη διαφόρων προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης με την κατηγορία της υποκίνησης βίας εναντίον του προέδρου Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Γιατί αποσύρθηκε από την Κύπρο ο πλουσιότερος εφοπλιστής του κόσμου ...



Ο πλουσιότερος εφοπλιστής στον κόσμο, με ρευστότητα που ξεπερνά τα 3 δισ. δολάρια, απέσυρε εγκαίρως τα κεφάλαιά του από την Κύπρο, της οποία είχε ... πολιτογραφηθεί μόνιμος κάτοικος προκειμένουν να ποφύγει τη βαριά φορολογία της πατρίδας του.
Ο Τζον Φρέντρικσεν από τη Νορβηγία, απέσυρε πριν από λίγο καιρό όλα τα κεφάλαιά του από την Κύπρο, αφήνοντας μόνο ένα μικρό ποσό στην Τράοεζα Κύπρου. Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» οι απώλειές του από το κούρεμα, δεν θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, όμως για εκείνον, ένα τέτοιο ποσό θεωρείται αμελητέο!

Ο Φρέντρικσεν είχε πάει στην Κύπρο το 2009 με σκοπό να μείνει. Η χαμηλή φορολογία ήταν το βασικό κίνητρο, ενώ ένας νόμος που είχε θεσπίσει παλαιότερα ο Τάσσος Παπαδόπουλος και ενεργοποιήθηκε την εποχή της άφιξής του, του επέτρεπε να πολιτογραφηθεί Κύπριος. Αυτό προβλεπόταν για ξένους επενδυτές που έφερναν μεγάλα ποσά στη χώρα.

Ο Φρέντρικσεν είναι ένας φιλόδοξος, πεισματάρης και ριψοκίνδυνος επιχειρηματίας. Γιος οξυγονοκολλητή από το Όσλο, ο Τζον παράτησε το σχολείο στα 16 και έπιασε δουλειά ως κούριερ σε ναυτιλιακή εταιρία.

Η επιμονή και η φιλοδοξία του τον έκαναν να «ρουφά» και να αποκτά όλο και περισσότερη εμπειρία. Στη δεκαετία του '60 βρέθηκε στην Ασία, όπου ίδρυσε μεσιτικά γραφεία. Τα χρήματα που αποκόμισε, τα επένδυσε για να αγοράσει το πρώτο του πλοίο, το οποίο όμως χάλασε μεσοπέλαγα, στοιχίζοντας του ολόκληρη την επένδυση των 700.000 δολαρίων.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Νορβηγό ήρθε στη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ στις αρχές της δεκαετίας του '80. Τότε εκείνος αψήφησε τους πυραύλους και έστελνε τα πλοία του στα λεγόμενα «ταξίδια θανάτου» στον Περσικό Κόλπο.

ΤΟ 1987 βρέθηκε στη φυλακή για 4 μήνες, καθώς κάηκε μυστηριωδώς το φορτίο πετρελαιοφόρων του. Κατηγορήθηκε ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή για την καταστροφή του φορτίου.

Η περιπέτεια του στοίχισε πολλά εκατομμύρια αλλά τον όπλισε και με πολύ πείσμα. Έκτοτε οι επιχειρήσεις του γιγαντώθηκαν και ο ίδιος έγινε ο απόλυτος μεγιστάνας των θαλασσών.

Το 2006 έχασε τη σύζυγό του, με την οποία έχει αποκτήσει τις δίδυμες κόρες του, Κάθριν και Σεσίλια. Οι ξανθές καλλονές είναι από τα αγαπημένα παιδιά της λονδρέζικης καλής κοινωνίας και είναι μόνιμες προσκεκλημένες σε γκαλά και πάρτι. Ο Φρέντρικσεν δεν τους χαλά χατίρι και φροντίζει να τις «προικίζει» συνεχώς με πανάκριβα δώρα, μεταξύ των οποίων και ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.



  newsbeast.gr

Τροχαίο ατύχημα με ομογενείς έξω από το Κάιρο..

Τροχαίο ατύχημα με πούλμαν που μετέφερε ομογενείς από την Αλεξάνδρεια σημειώθηκε την Κυριακή στο δρόμο που συνδέει την ιστορική πόλη με την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Στο λεωφορείο επέβαιναν 19 άτομα, 16 εκ των οποίων ομογενείς. Όλοι μεταφέρθηκαν στο ... νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και σύμφωνα με ενημέρωση από την ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο, το λεωφορείο ανετράπη στο 55ο χλμ. της οδού που συνδέει την Αλεξάνδρεια με το Κάιρο με κατεύθυνση προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Κατά την ανατροπή του λεωφορείου, τραυματίστηκαν δώδεκα από τους επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο Sheikh Zayed του Καΐρου.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο, συνοδευόμενος από κλιμάκια της πρεσβείας και του γενικού προξενείου Καΐρου, έσπευσαν άμεσα στο σημείο του ατυχήματος και μετέφεραν με όχημα της πρεσβείας τους υπολοίπους επτά επιβαίνοντες του λεωφορείου για προληπτικό έλεγχο στο ανωτέρω νοσοκομείο. Ο πρέσβης και το προσωπικό της πρεσβείας παραμένουν στο νοσοκομείο για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους ομογενείς μας.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, οι πρώτες ενδείξεις από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των τραυματιών δεν προκαλούν ανησυχία, η κατάστασή τους όμως παρακολουθείται.

Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο και παρακολουθεί την κατάσταση.

in.gr

Όλα μπερδεύονται γλυκά...




Το σύνθημα της ημέρας και το Harlem Shake...  

via

lifo.gr

«Ηταν απλως μια προειδοποίηση» (ΒΙΝΤΕΟ)...

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Ιθάκης, όταν ο δήμαρχος Γιάννης Κασσιανός χαστούκισε έναν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.
Ο ... σύμβουλος που δέχθηκε το χαστούκι, κ. Θόδωρος Ταφλάμπας είπε οτι στη χθεσινή συνεδρίαση θέμα συζήτησης ήταν η μεταφορά του ειρηνοδικείου από την Ιθάκη στην Κεφαλονιά και ο ίδιος επιτέθηκε φραστικά στον δήμαρχο επειδή είχε κάνει αίτηση να μην μεταφερθεί το αρχείο και δεν ενημερώθηκε κανείς.

Ο δήμαρχος τότε άρχισε να φωνάζει ότι "θα τον πετάξει από το παράθυρο" εννοώντας τον κ. Ταφλάμπα και τότε ο σύμβουλός του ανταπάντησε με αποτέλεσμα ο δημαρχος να σηκωθεί απο την θέση του και να τον χαστουκίσει.

Χρειάστηκε η παρέμβαση άλλων συμβούλων για να σταματήσει το επεισόδιο ενώ η συνεδρίαση διακόπηκε. Ο κ. Κασσιανός ειπε πως το χαστούκι στον κυριο Ταφλάμπα είναι απλώς μια προειδοποίηση, κάτι που δείχνει οτι η κόντρα ενδέχεται να έχει και συνέχεια.

Επίθεση χάκερς στην ιστοσελίδα των γυμνόστηθων Femen...

Σε κόκκινο φόντο και τεράστια μαύρα γράμματα, το μήνυμα που δεσπόζει στην κεντρική σελίδα των γυμνόστηθων Femen, είναι ξεκάθαρο. «Βρώμικα γουρούνια, ελάτε στην Τυνησία. Θα... σας κόψουμε τα στήθη και θα τα δώσουμε στα σκυλιά», απειλούν οι χάκερς που επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα των ακτιβιστριών που διαδηλώνουν με γυμνό το στήθος υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, κατά του Πούτιν, κατά του Πάπα.

Το βίαιο μήνυμα αναρτήθηκε καθώς οι ακτιβίστριες μάχονται υπέρ της Αμίνα, της πρώτης Τυνήσιας που ανήρτησε γυμνόστηθη φωτογραφία στο Facebook σε ένδειξη συμπαράστασης στο φεμινιστικό κίνημα και αγνοείται εδώ και ημέρες, ενώ ισλαμιστής ιεροκύρηκας δήλωσε πως η νεαρή πρέπει να τιμωρηθεί με 80 ως 100 βουρδουλιές και έπειτα να θανατωθεί με λιθοβολισμό.

Οι ίδιες οι ακτιβίστριες ως απάντηση στους χάκερς λένε ότι «τα στήθη μας είναι πιο δυνατά από τις πέτρες σας», συμπληρώνοντας πως αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που πραγματοποιείται μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. «Προφανώς είναι η καμπάνια μας 'Free Amina' που τους ενοχλείς, πέρα από το μήνυμά μας για μια ημέρα χωρίς τζιχάντ και με το στήθος ακάλυπτο, στις 4 Απριλίου», σχολιάζουν οι Femen.

Διέξοδος με πρόωρες εκλογές...



Γιάννης Παπαγιάννης

Η νέα άφιξη της τρόικας, εν μέσω της τραπεζικής κρίσης στην Κύπρο, δημιουργεί καινούργιους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία θα πρέπει να κλείσει γρήγορα σημαντικές εκκρεμότητες, για να μην τεθεί θέμα "κουρέματος" και των... ελληνικών καταθέσεων στις τράπεζες, ενώ από το αποτέλεσμα των συζητήσεων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό τόσο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, όσο και του ανασχηματισμού.
Μάλιστα, πληθαίνουν οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό για μία από τις δύο αυτές κινήσεις ως διέξοδο από το βαρύ κλίμα των ημερών.
Βασικές εκκρεμότητες θεωρούνται ο αριθμός αποχώρησης των δημόσιων υπαλλήλων, η διατήρηση του τέλους επί των ακινήτων που καταβάλλεται μέσω της ΔΕΗ, η αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού και οι ρυθμίσεις χρεών ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία.
Σοβαρό πρόβλημα, όμως, υπαρχει και στα έσοδα. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει να απεμπλακεί ο πρωθυπουργός, ενώ στην κυβέρνηση απεύχονται την λήψη πρόσθετων μέτρων.

Από τη στήλη "Danger - Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Σόιμπλε και Λαγκάρντ έκαναν «πειραματόζωο» την Κύπρο...



Σε πειραματόζωο μετέτρεψαν την Κύπρο, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανοίγοντας τον δρόμο- με την αγαστή συνεργασία Ολλανδίας, Φινλανδίας και ... Αυστρίας- για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου που θα επεκταθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες απαιτείται εξυγίανση των τραπεζών, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Κριστίν Λαγκάρντ άνοιξαν τον δρόμο σε έναν θλιβερό σχεδιασμό, για συμμετοχή μετόχων, κατόχων αξιογράφων και ανασφάλιστων καταθετών στην εξυγίανση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε όλη την Ευρώπη, αναφέρει το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, στο οποίο σημειώνεται ότι οι δύο πρόσφατες, έκτακτες συνεδρίες του Eurogroup, «ανέδειξαν σωρεία τραγικών λαθών από την κυβέρνηση Χριστόφια, αλλά και άγαρμπους χειρισμούς από την κυβέρνηση Αναστασιάδη».

«Ο γερμανικός άξονας επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να κλείσει την πόρτα στην απόφαση που λήφθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου 2012 για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), θεωρώντας ότι αυτή μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ''σε μελλοντικά προβλήματα'', υπό αυστηρούς όρους και κατά περίπτωση, αλλά όχι σε ''υφιστάμενα κληρονομηθέντα προβλήματα'', αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα και προσθέτει:

«Ο ρόλος του ΔΝΤ σε όλο αυτό το απάνθρωπο ''παιγνίδι'', εστιάζεται στην επιλογή της ''κουπ'', δηλαδή στον τύπο και στο βάθος του ''κουρέματος'', κάτι που κρίνεται με ψυχρά μαθηματικά και αποκλειστικό γνώμονα ότι η δανειοδότηση δεν πρέπει να ξεπερνά το 55%-60% και ότι εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, το δημόσιο χρέος μιας χώρας πρέπει να περιορίζεται κάτω από 100% του ΑΕΠ της».

  πηγή: «Ο Φιλελεύθερος»

Απόφαση πρόκληση...



Δωράκι 11 εκ. ευρώ στα κόμματα...
Την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει κάτω από υποχρεώσεις που αδυνατεί να τακτοποιήσει, τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου αναμένεται να μοιραστούν εντός της εβδομάδας, το υπέρογκο για την εποχή ποσό των 11 εκ. ευρώ!

Σύμφωνα με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η... κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική της υψηλής χρηματοδότησης, παρότι οι περισσότεροι κομματικοί οργανισμοί βρίσκονται σε κατάσταση στάσης πληρωμών.
Αδυνατούν να είναι στοιχειωδώς έστω συνεπείς στις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι σε προμηθευτές και εργαζομένους, ενώ εξακολουθούν να είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Πολλά είναι τα ερωτήματα, λοιπόν, που εγείρονται με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να χορηγήσει το 50% της ετήσιας χρηματοδότησης και όχι το 25-30% που δινόταν από τον προϋπολογισμό όλα τα προηγούμενα χρόνια...

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ένας από τους κακοποιούς της Κορινθίας...


Ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς ένας από τους τέσσερις Αλβανούς που συμμετείχαν στη ληστεία και τη δολοφονία της 25χρονης στην Κορινθία. Πρόκειται για... έναν από τους οκτώ Αλβανούς που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων και διαφεύγουν μέχρι στιγμής.

Επίσης, στο χωριό Σολομός Κορινθίας βρέθηκε από αστυνομικούς στη μία μετά το μεσημέρι το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τόσο από τη ληστεία όσο και από τα Ίσθμια όπου είχαν ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Πρόκειται για το υπ’αριθμόν ΥΡΟ 1394 τύπου Subaru Forester το οποίο ανήκε στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που λήστεψαν στις εννέα το βράδυ της Παρασκευής.

Ως γνωστόν οι δράστες μετά τη ληστεία στην ταβέρνα στα Παλαιοκούδουρα ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν μέσω της εθνικής οδού ενώ κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών στα Ίσθμια από τις σφαίρες των τεσσάρων όπως εκτιμούν Αλβανών δολοφονήθηκε η 25χρονη, η οποία εντελώς τυχαία περνούσε από την περιοχή των Ισμθίων μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών που αντήλασσαν τους πυροβολισμούς.

Οι δράστες μετά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ανέπτυξαν ταχύτητα και αφού έφτασαν στην περιοχή της Επιδαύρου διέφυγαν προς Άργος κι από ό,τι φαίνεται πλέον έφτασαν στην περιοχή της Τρίπολης όπου εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ από τη νύχτα της Παρασκευής έως και την ώρα αυτή δεκάδες αστυνομικοί είναι κινητοποιημένοι στην περιοχή της Πελοποννήσου και έχουν αναπτυχθεί σε μπλόκα σε όλους τους νομούς προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που αναζητούνται.

Εκτός από τα δύο σημεία των δρόμων από Κόρινθο προς Αθήνα που είναι αποκλεισμένο και από Ρίο προς Αντίρριο δεκάδες μπλόκα έχουν αναπτυχθεί σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου για τον εντοπισμό των δραστών που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ενισχυμένες με ελικόπτερο και άνδρες της ΕΚΑΜ από την Αθήνα.

Οι απολύσεις του (γόνου) Κυριάκου και η αντίδραση του (κρατικοδίαιτου) Μανώλη...




Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με το δημοσιογραφικό κλισέ, άναψε η χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι η... κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως διαπραγματευτική κίνηση έναντι της τρόικας προκειμένου να «κερδίσει» σε άλλα μέτωπα όπως η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ή τα κόκκινα δάνεια.

«Αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στην φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα «κόκκινα» δάνεια» υποστήριξε, συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ.

Και βέβαια ακολούθησαν οι αντιδράσεις. Αν και η θέση Μητσοτάκη δεν είναι νέα, καθώς και στο παρελθόν έχει κάνει λόγο για απολύσεις στο Δημόσιο, ήταν αρκετή για να αναζωπυρώσει παλαιές «πολιτικές αγάπες» όπως αυτή με τον πρ. Βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Μανώλη.
Ο συνδικαλιστής, που πλέον συμμετέχει στη Νέα ΜΕΡΑ του Χρ. Ζώη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου, υπενθυμίζοντας ότι ως γόνος πολιτικής οικογένειας έχει ευθύνη για τον υπερπληθυσμό στο Δημόσιο αλλά και θέτοντας το ερώτημα πού, στον ιδιωτικό τομέα, έχει εργασθεί ο υιός Μητσοτάκη. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ούτε και ο Μανώλης εργάστηκε στον ιδ. τομέα, πλην του τότε δημόσιου ΟΤΕ όπου και έκανε χρήση όποιας δυνατότητας του έδινε η συνδικαλιστική και ασφαλιστική νομοθεσία. Ωστόσο, η αντιπαράθεση έχει ενδιαφέρον και, δεδομένα, θα έχει και συνέχεια…



matrix24.gr

Ομήρου: Δεν υπάρχει εναλλακτική διέξοδος...

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος και άλλη εναλλακτική διέξοδος πέρα από τον απεγκλωβισμό από τα δεσμά της Τρόικας και του μνημονίου, απέστειλε σήμερα προς τον κυπριακό λαό, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
Σε δηλώσεις ύστερα από ... το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Κόκου Φωτίου, στην Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, ο κ. Ομήρου είπε ότι «με αφορμή τις νέες απαιτήσεις της Τρόικας οι οποίες θα επαναλαμβάνονται, θα πολλαπλασιάζονται και θα μετατρέψουν την Κύπρο σε μια αποικία χείριστης μορφής, θέλω να στείλω το μήνυμα στο κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική διέξοδος πέρα από τον απεγκλωβισμό από τα δεσμά της Τρόικας και του μνημονίου».

Πρόσθεσε ότι «ασφαλώς και αυτή η οδός απαιτεί θυσίες, όμως με την έξοδο από την Τρόικα και από τον μηχανισμό θα διασφαλίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, την εθνική μας κυριαρχία, την ηθική μας ακεραιότητα και την οικονομική μας αυτοτέλεια. Εάν παραμείνουμε στα δεσμά της Τρόικας και του μνημονίου η τύχη της Κύπρου θα είναι προδιαγεγραμμένη και δεν θα υπάρχει μέλλον».

Γι’αυτό, συνέχισε «θέλω να επαναλάβω ότι χρειάζεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός και εμείς επεξεργαζόμαστε ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο το οποίο όταν είμαστε έτοιμοι θα το καταθέσουμε και στη κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα και ενώπιον του λαού. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει η ύφανση ενός δικτύου ενότητας, αλληλεγγύης μαζί με τους λαούς του Νότου που σήμερα πλήττονται από την αναλγησία και την προσπάθεια πλήρους επικυριαρχίας από την Γερμανία, να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους».

Θα πρέπει, σημείωσε ο κ. Ομήρου «να κινηθούμε σε πολλά επίπεδα, θα πρέπει να διασφαλίσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα να την εθνική μας κυριαρχία, να την επανακτήσουμε, ας είμαστε σαφείς και ωμοί, και ταυτόχρονα θα πρέπει να εργαστούμε για να αλλάξει κατεύθυνση η Ευρώπη. Δεν μπορεί να συνεχίσει, δεν είναι αυτή η Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, είναι η Ευρώπη των χρηματαγορών, είναι η Ευρώπη της αποστέρησης δικαιωμάτων, είναι η Ευρώπη η οποία καταπιέζει λαούς».

Αυτή την Ευρώπη «οραματιστήκαμε» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «είμαστε ευρωπαίοι, παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι στο ευρωπαϊκό όραμα, αλλά ένα όραμα το οποίο πράγματι να διανοίγει προοπτικές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και συνοχής για τους ανθρώπους».

Κληθείς να αναφέρει τι προνοεί το στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την Τρόικα, ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε πως «επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο όταν το έχουμε έτοιμο θα το καταθέσουμε. Επιστήμονες, νομικοί, συνταγματολόγοι, οικονομολόγοι και ειδικοί μας βοηθούν στο να διαμορφώσουμε αυτή την ολοκληρωμένη πρόταση».

Σχολιάζοντας πληροφορίες για την επέλαση δεύτερου μνημονίου με την αποκοπή 13ου μισθού, περικοπές στην υγεία και την παιδία, μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και άλλα, ο κ. Ομήρου είπε ότι «αυτά θα έρχονται και θα επανέρχονται και θα πολλαπλασιάζονται. Γι’αυτό δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, πρέπει να απαλλαγούμε από τα δεσμά της Τρόικας και του μηχανισμού».

Ερωτηθείς για τα κεφάλαια που έχουν διαρρεύσει στο εξωτερικό, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «η δική μας θέση είναι πολύ απλή, όλοι αυτοί οι κατάλογοι πρέπει να κατατεθούν από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και στη Βουλή, όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, αλλά και στην ερευνητική επιτροπή που θα δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση την ερχόμενη Τρίτη, γιατί όλοι πρέπει, αφού υπάρξουν οι νόμιμες ερευνητικές διαδικασίες, να προσαχθούν ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων».

Σε ερώτηση κατά πόσον η ερευνητική επιτροπή θα κάνει όντως αυτό που θα πρέπει να κάνει, ο κ. Ομήρου είπε πως «παρά το γεγονός ότι η δική μου η άποψη είναι ότι θα έπρεπε να διοριστούν και ποινικοί ανακριτές που να βοηθούν ακριβώς την ερευνητική επιτροπή στο έργο της, είμαι βέβαιος ότι είναι τόσο υψηλό το κύρος των δικαστών που έχουν διοριστεί που δεν υπάρχει Γενικός Εισαγγελέας που θα διανοηθεί να μην ακολουθήσει τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας. Δηλαδή» κατέληξε «να μην υλοποιήσει ο Γενικός Εισαγγελέας το πόρισμα και να προσαγάγει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων τους προτεινόμενους, από την ερευνητική επιτροπή, ως υπαίτιους».

Σοκ: Κρατούσαν αλυσοδεμένο όμηρο στην Ηλεία...



Νέα υπόθεση ομηρίας αλλοδαπού εργάτη από ομοεθνή του, αποκαλύφθηκε στην Ηλεία.

Ακόμα και οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας που βρήκαν έναν... 22χρονο από το Μπαγκλαντές δεμένο με αλυσίδα από το πόδι, σε μεταλλικό πάσαλο θερμοκηπίου, για να μην το σκάσει, σοκαρίστηκαν από ό,τι αντίκρισαν.

Όταν οι αστυνομικοί, το περασμένο Σάββατο, έφτασαν στο θερμοκήπιο που είχαν πληροφορίες πως βρίσκεται σε ομηρία ο 22χρονος, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Αφού τον απελευθέρωσαν, αναζήτησαν κάποιους από τα μέλη της εννεαμελής ομάδας που τον κρατούσαν εκεί και προχώρησαν στη σύλληψη ενός 25χρονου.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δράστες ζητούσαν χρήματα από την οικογένεια του θύματος στο Μπαγκλαντές και το ποσό των λύτρων έφτανε τις 5000 ευρώ. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι συγγενείς του νεαρού είχαν καταθέσει περίπου 2000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στο Μπαγκλαντές, ενώ οι δράστες είχαν πάρει και τα χρήματα που είχε πάνω του ο νεαρός.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών και βλέπουν να ξεδιπλώνεται μπροστά τους μια σύγχρονη μάστιγα δουλεμπορίου, όπου ο εφιάλτης για τους μετανάστες, όπου οι περισσότεροι εξ αυτών είναι παράνομοι, δεν σταματά με την έλευσή τους στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζεται.

Συγγενής του Αναστασιάδη "φυγάδευσε" εκατομμύρια ευρώ πριν το κούρεμα...


Μετά τις λίστες με τις διαγραφές δανείων άρχισαν να κυκλοφορούν στην Κύπρο και λίστες με αυτούς που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό λίγο πριν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.
Η... εφημερίδα «Χαραυγή» που είναι εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ δημοσιεύει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία Loutsios & Sons ltd, ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, φέρεται να έβγαλε από την Κύπρο μεγάλο χρηματικό ποσό. Τρεις μόλις μέρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν το Εurogroup της 15ης Μαρτίου που αποφάσισε κούρεμα, έσπασε 5 γραμμάτια στη Λαική αξίας 21 εκατομμυρίων(!) και τα έστειλε στο Λονδίνο!

Μετά τις δηλώσεις Σαρρή ότι η κυβέρνηση γνώριζε για το κούρεμα, δημιουργείται τεράστιο θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση από πλευράς του προεδρικού.
enet.gr

Η «εκθρόνιση» του νέου Οθωνα...



Ο Γερμανός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004 επέστρεψε ως «πρεσβευτής καλής θέλησης» της Α. Μέρκελ, μοιράζοντας... χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, ενώ ο συνοδεύων κ. Φούχτελ έκλεινε συμφωνίες με... τις ελληνικές Αρχές .
«Δεν έχει εφεύρει την κρίση η κυρία Μέρκελ, είναι μία πάρα πολύ έξυπνη γυναίκα με πολύ καλή καρδιά». Πολλά παρεμφερή επιχειρήματα χρησιμοποίησε ο Οτο Ρεχάγκελ, που κατέφθασε στη χώρα μας ως πρεσβευτής καλής θέλησης την εβδομάδα που πέρασε, αλά μπρατσέτα με τον υφυπουργό Εργασίας Χ.Γ. Φούχτελ, συντονιστή της περιβόητης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο ο «νέος Οθωνας» συνέγειρε τα συναισθηματικά αντανακλαστικά της «ελληνικής ψυχής», σίγουρα όμως ενθουσίασε τους κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι, κρίνοντας από τις δηλώσεις τους, συντάχθηκαν πλήρως με τις προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία λάνσαρε και σύνθημα για την περίσταση της επίσκεψης: «Να ενθαρρύνουμε τους Ελληνες φίλους μας».

Προπαγάνδα

«Το 2004 κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διότι ο κ. Ρεχάγκελ επέβαλε την πειθαρχία, τη συνεργατικότητα και τον ορθολογισμό στους Ελληνες.

Παράλληλα όμως σεβάστηκε τον ενθουσιασμό, τη φαντασία, την εκρηκτικότητα των Ελλήνων και τους άφησε ελεύθερο χώρο για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και το ταλέντο τους και να καταπλήξουν όλη την Ευρώπη. Αυτό το πνεύμα χρειάζεται να μεταφερθεί και στην πολιτική», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδης.

Μέλος της νεολαίας του Αντενάουερ, αλλά και υποστηρικτής του Χέλμουτ Κολ, η ιδιότητα του πρεσβευτή της καγκελαρίου Α. Μέρκελ δεν θα πρέπει να δυσκόλεψε και πολύ τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας: «Ο κ. Οτο Ρέχαγκελ εκπροσωπεί τον κόσμο στη Γερμανία που συμπάσχει και θέλει να συμβάλει ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα αυτή την προοπτική που αξίζουν οι άνθρωποί της και προπαντός οι νέοι άνθρωποί της», τόνιζε με έμφαση ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας.

Το πρόγραμμα της εξαήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα ήταν πυκνό και περιελάμβανε συναντήσεις με υπουργούς και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το αντικείμενο των οποίων συμπίπτει απόλυτα με τις «πολύπλευρες δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η Ελληνογερμανική Συνέλευση» στη χώρα μας.

Business

Στο πλευρό του πάντα, άλλωστε, ήταν ο κ. Φούχτελ, ακόμη δύο Γερμανοί αξιωματούχοι, αλλά και «ειδήμονες από τα προγράμματα των ελληνογερμανικών συνεργασιών τεχνολογίας, με σκοπό να συνεχιστούν τα ήδη τρέχοντα ή να ξεκινήσουν καινούργια».

Εξ ου και η συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, καθώς ο τομέας της απασχολεί σοβαρά την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Και δεδομένης της συγκυρίας, ο Γερμανός προπονητής εγκαινίασε και την πρώτη επαγγελματική σχολή, που έγινε βάσει γερμανικών προδιαγραφών, στα πρότυπα του διττού συστήματος εκπαίδευσης. Με αιχμή του δόρατος την ελληνογερμανική συνεργασία, πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ο οποίος μίλησε για «τα μηνύματα φιλίας και ενότητας» που φέρνει μαζί του ο «αγαπητός Οτο».

«Εχουμε περάσει πολύωρες συζητήσεις σ' αυτό το τραπέζι, όπου δεν θαυμάζαμε μόνο τη θέα, αλλά είχαμε και συζήτηση εργασίας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φούχτελ στον κ. Σγουρό, αναδεικνύοντας τη στενή σχέση της Περιφέρειας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Ρεχάγκελ δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι εφαρμόστηκε στην πράξη η γνωστή παροιμία «το ένα χέρι νίβει το άλλο...»: ο χερ Οτο προμοτάριζε τις δραστηριότητες του κ. Φούχτελ, κι αυτός με τη σειρά του επενέβαινε στις δημόσιες εμφανίσεις τους, όταν του απευθύνονταν «δύσκολες» ερωτήσεις για τη νέα του αποστολή στην Ελλάδα. Τονίστηκε άλλωστε πολλές φορές ότι «κατά την επίσκεψή του δεν πρόκειται να αποτιμηθεί πολιτικά η σημερινή κατάσταση της χώρας, αλλά να εμψυχωθούν οι Ελληνες».

Τριτοκοσμική χώρα

Απορίας άξιον είναι, βέβαια, πως ο κ. Ρεχάγκελ δεν προέβη νωρίτερα σε μία προσπάθεια εμψύχωσης και εξομάλυνσης, «στη στρέβλωση που υπάρχει στις ελληνογερμανικές σχέσεις», όπως έλεγε και ξανάλεγε τις περασμένες μέρες. Τρία χρόνια, που είμαστε στη δίνη της κρίσης, κανείς δεν θυμάται να προέβη σε κάποια υποστηρικτική δήλωση υπέρ της Ελλάδας. Ουδείς γνωρίζει επίσης αν η ουμανιστική προσέγγιση του κ. Οτο «προς τον ελληνικό λαό» έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Σε πολλούς, η προσπάθεια προσέγγισης «για μία ειλικρινή και βαθιά φιλία» θύμισε «αντιμετώπιση τρικοσμικής χώρας», από την οποία το μόνο που έλειπαν ήταν οι χάντρες και οι καθρέφτες. Αντίθετα, από την άλλη πλευρά, την εγχώρια, περίσσεψαν οι αναμνηστικές πλακέτες και τα δώρα με τοπικά προϊόντα της ελληνικής αγροτικής γης προς τον κ. Ρεχάγκελ και τη συνοδεία του.

enet.gr