23.4.14

Κουβέλης: Το πλεόνασμα δεν πρέπει να στηρίζεται στην υπερφορολόγηση...


Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική πολιτική και την υπερφορολόγηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. 
“Αναγνωρίζουμε την ...
χρησιμότητα και την ανάγκη δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος. Εξάλλου με πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ επετεύχθη η επιστροφή μέρους του πλεονάσματος στην κοινωνία” είπε ο Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζοντας πως “η δημιουργία όμως πλεονάσματος πρέπει να στηρίζεται σε αναπτυξιακές πολιτικές και όχι στην «υπερφορολόγηση», τη μείωση των δημοσίων δαπανών, σε υφεσιακά μέτρα και σε δημιουργική λογιστική”.
“Όσο για την διανομή του πλεονάσματος, αυτή δεν πρέπει να γίνεται με πελατειακούς τρόπους και μεθοδεύσεις, που υπακούουν σε προεκλογικές στοχεύσεις” πρόσθεσε ο Φ.Κουβέλης. Αναφερόμενος, δε, στη συμπλήρωση χθες των τεσσάρων ετών από την ανακοίνωση της εισόδου στο μηχανισμό στήριξης, είπε ότι “επί τέσσερα χρόνια, η χώρα ζει στη σκιά των μνημονίων που βύθισαν την κοινωνία και εγκλώβισαν την οικονομία στον φαύλο κύκλο της ύφεσης” και πως παρότι υπήρξαν κινήσεις θετικού χαρακτήρα και αποσπασματικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης “είναι ώρα να αλλάξουμε ρότα”.
“Σταθερότητα δεν σημαίνει εμμονή στις αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτές αποσταθεροποιούν – δεν σταθεροποιούν. Πλήττουν την κοινωνική συνοχή – δεν συνιστούν πολιτικές εξόδου από την κρίση” κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας πως “απαιτείται νέα συμφωνία με τους εταίρους για την ανάπτυξη και την απασχόληση, τολμηρή διευθέτηση του χρέους κι όχι μέτρα που προετοιμάζονται για μετά τις ευρωεκλογές και κινούνται στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: