29.3.14

Ουρές ταλαιπωρίας και το Σάββατο...

Ουρές ταλαιπωρίας έξω από τα φαρμακεία και το Σάββατο -Συνεχίζεται η απεργία
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να σχηματίζονται και πάλι ουρές έξω από τα ελάχιστα εφημερεύοντα φαρμακεία, καθώς συνεχίζεται η απεργία με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών.

Πέρα από ...
τις ώρες της αναμονής, ο κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα της έλλειψης των σκευασμάτων, αφού στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών συμμετέχουν και οι φαρμακαποθήκες. Χαρακτηριστικό είναι πως την Παρασκευή, σε ολόκληρο το δήμο Αθηναίων λειτουργούσαν μόνο τέσσερα φαρμακεία και στο σύνολο του λεκανοπεδίου Αττικής μόλις 36, από τα 3.500 που υπάρχουν.

Η εικόνα ντροπής που επικρατούσε την Παρασκευή οδήγησε τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής σε λήψη έκτακτων μέτρων. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό του, Γιάνη Δαγρέ, ο αριθμός των φαρμακείων που εφημερεύουν αυξάνεται από 50 σε 150 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ ξεκίνησε ήδη μηχανισμός βάσει του οποίου ομάδες φαρμακοποιών θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες, ώστε να επέμβουν σε περιοχές όπου παρατηρείται οξύ πρόβλημα, είτε με ουρές στα φαρμακεία, είτε ελλείψεων, για να προσφέρουν φάρμακα.

Την Κυριακή, την ώρα που θα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, οι φαρμακοποιοί ετοιμάζουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: