12.4.14

Τετραμερής για την ουκρανική κρίση στις 17 Απριλίου...

Τετραμερής για την ουκρανική κρίση στις 17 ΑπριλίουΚρίσιμες επαφές ΕΕ-ΗΠΑ-Ρωσίας-Ουκρανίας...


Η τετραμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο συζήτησης την ουκρανική κρίση και την ...
εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου στη Γενεύη, ανακοίνωσαν απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και οι Βρυξέλλες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα μεταβεί στην Ελβετία ώστε «να συνεχιστούν οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης» της κρίσης στην Ουκρανία και να βρεθεί μια διέξοδος «μέσω της διπλωματικής οδού», αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει να κινητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα για να στηρίξει την Ουκρανία και να βοηθήσει το λαό της να οικοδομήσει μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα χώρα», προστίθεται στο κείμενο.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες είχαν προαναγγείλει τη διεξαγωγή αυτής της συνόδου, χωρίς όμως να διευκρινίσουν το πού ακριβώς και πότε θα γινόταν.

Στη Γενεύη αναμένεται να παραβρεθούν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ουκρανός ομόλογός του Αντρίι Ντεστσίτσα και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: