5.4.14

Γενική 24ωρη απεργία στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ...

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία από τις...
06.00 π.μ. της Τρίτης, 8 Απριλίου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 9 Απριλίου, σε όλη τη χώρα .
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στα νέα σαρωτικά αντεργατικά μέτρα σε μια συντονισμένη εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος και.. της κατάργησης του θεσμού των ΣΣΕ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
- Την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα ισχύουν για όλους.
- Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους.
- Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
- Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας.
- Να επιστραφούν τα αποθεματικά, που δημεύτηκαν μέσω PSI , στα ασφαλιστικά Ταμεία.
- Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στη νέα σφαγή που επικύρωσε, μετά την οριακή υπερψήφισή του με διαδικασία εξπρές από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία, εργασιακά &ασφαλιστικά δικαιώματα με:
- την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
- τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
- τη μείωση επικουρικών συντάξεων
- την κατάργηση τριετιών
- την επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων – μέτρα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος – και μας γυρίζουν πίσω σε έναν εργασιακό εφιαλτικό μεσαίωνα.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ , να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην άρνηση και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας που με τη στήριξη της κυβέρνησης και πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους, αρνούνται κάθε συζήτηση για την υπογραφή νέων ΣΣΕ.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ στο νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης που έχουν ήδη αποφασίσει για την κατάργηση των τριετιών, την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών 3,9% που θα σημάνει νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία και τη νέα μείωση στις συντάξεις και τις παροχές.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 8 /4/2014 και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα)
Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ...
zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: