Έδωσε έργο στην εταιρεία που έχει αναλάβει την επικοινωνία του...

parapolitika.gr

Μία πρωτοφανή απόφαση που δημιουργεί τόσο ηθικό όσο και πολιτικό πρόβλημα στον απερχόμενο Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως...
οι πολιτικοί της προηγούμενης γενιάς, θεωρούν το δημόσιο χρήμα και τις θέσεις που τους εμπιστεύεται ο λαός ως προσωπικό τους φέουδο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Δήμαρχος Πειραιά μόλις πριν ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου έκανε διαγωνισμό – εξπρές για την εκτέλεση της εργασίας «Δημοσιότητα του έργου Ολοκληρωμένη αστική αειφόρος ανάπλαση ευρείας κλίμακας στο Δήμο Πειραιά- Β’ φάση». Πρόκειται δηλαδή για ένα έργο – αέρα, αφού ο σκοπός του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι η προβολή ενός έργου που παραμένει εντελώς άγνωστο στους Πειραιώτες, αφού στον Δήμο δεν υπάρχει καμία αειφόρος ανάπλαση , εκτός αν είναι σε κάποιο σημείο που κρατάει κρυφό ο Δήμαρχος.

Για την… δημοσιότητα λοιπόν ενός ανύπαρκτους έργου θα δοθεί το ποσό των 243.902 ευρώ, την στιγμή που άνθρωποι της αγοράς που γνωρίζουν καλά τα ποσά λένε πως κάτι τέτοιο θα κόστιζε maximum 80.000-100.000 ευρώ.

Δώρο στην εταιρεία επικοινωνίας του

Το ρεπορτάζ έχει πολύ ουρά και μεγάλο παρασκήνιο που πραγματικά αφήνουν εντελώς έκθετο τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Το γεγονός ότι έφερε τον διαγωνισμό για την… δημοσιότητα της αειφόρου ανάπτυξης μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Και

πράγματι η υπόθεση βγάζει λαβράκι, αφού ανάμεσα τις εταιρείες που κατέθεσαν πρόταση για να πάρουν το έργο ήταν και η «ΛΕΟΥΣΗΣ» η οποία όλως τυχαία είναι και η εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική καμπάνια του απερχόμενου Δημάρχου στις προηγούμενες εκλογές, ενώ είναι ξανά η υπεύθυνη για την επικοινωνία του Μιχαλολιάκου εν όψει των εκλογών του Μαίου.

Ενώ η εταιρεία ΛΕΟΥΣΗ κατέθεση μάλιστα την πιο υψηλή προσφορά για το έργο, τελικά πάλι όλως τυχαία ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού, απέναντι στις εταιρείες ORANGE και CHOOSE που επίσης κατέθεσαν προσφορά και μάλιστα οικονομικά πιο συμφέρουσα.

Προηγουμένως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είχε φροντίσει νωρίτερα να δώσει έναν… μαθηματικό τύπο για την πιο συμφέρουσα προσφορά , η οποία εκτός των άλλων είχε και υποκειμενικά χαρακτηριστικά, όπως η ποιότητα των εκτυπώσεων.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως η εκλεκτή εταιρεία του Δημάρχου δεν έχει τις προυποθέσεις για να πάρει το έργο, όπως κατήγγειλε η ανταγωνίστρια εταιρεία ORANGE που επίσης είχε καταθέσει πρόταση στον διαγωνισμό.

Διπλό σκάνδαλο

Η εταιρεία ORANGE Παροχής Διαφημιστικών Υπηρεσιών ΑΕ κατέθεσε προδικαστική προσφυγή με την οποία ζητάει να ακυρωθεί ο διαγωνισμός καθώς η ΛΕΟΥΣΗΣ δεν έχει τις προδιαγραφές για να πάρει ένα τόσο μεγάλο έργο. Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων το υπόμνημα αναφέρει πως «ο υποψήφιος ανάδοχος οφείλει να διαθέτει οργάνωση , δομή και μέσα με τα οποία να είναι ικανός , να ανταπεξέλθει πλήρως, άρτια και ολοκληρωμένα στις απαιτήσεις των υπό ανάθεση εργασιών. Θα πρέπει για την τεκμηρίωση της τεχνικής του ικανότητας , να συμπεριλάβει και εκείνες τις τεχνικές πληροφορίες , από τις οποίες θα τεκμηριώνεται ότι διαθέτει επαρκές ανθρώπινο δυναμικό ,

κατάλληλο εξοπλισμό και μέσα. Εφόσον ο διαγωνιζόμενος στερείται του παραπάνω εξοπλισμού οφείλει να έχει εξασφαλίσει ότι θα παρέχονται σ αυτόν αντίστοιχες συμπεφωνημένες εργασίες από κατόχους του σχετικού εξοπλισμού , τούτου αποδεικνυομένου με κατάλληλη επιστολή- δήλωση των εν λόγω κατόχων ή με σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ αυτών και του διαγωνιζόμενου».

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία ORANGE κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε αλλά αντίθετα η ένσταση την οποία κατέθεσε απορρίφθηκε ως …εκπρόθεσμη, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία αναφορά στην ταμπακέρια.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία απόφαση σκάνδαλο του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει κάνει κάτι που δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό, δωρίζοντας ένα έργο με λεφτά του Δημοσίου στον εαυτό του ουσιαστικά, καθώς η ΛΕΟΥΣΗΣ είναι εταιρεία με την οποία συνεργάζεται πολύ στενά.